Jak na věc


maceni zrni pro papousky

Přijďte se i Vy přesvědčit, že máčení a klíčení není jenom pro kytkožrouty, a že při troše cviku vykouzlíte v kuchyni takové dobroty, že Vám klíčky polezou nejen ušima!

    Dnes bychom vám chtěli povědět něco více o využití ořechů a semen, které lze při troše chuti a fantazie aplikovat i na jejich příbuzné z přírodní říše, které rovněž naleznete v repertoáru našich produktů Green Apotheke. Jedná se o zrna (obiloviny, pseudoobiloviny) a luštěniny.


© 2017 Green Apotheke – All Rights Reserved

    Kdy: 7. 5. 2016 od 15:30 hodinCena: 500,- při závazné rezervaci na mailu ivana@eplstudio.cz a platbě předem na účet / 600,- na místěCo o workshopu říká autorka:Když jsem závodila v atletice, trenér nám říkal, ať si doma naklíčíme čočku a dáváme si ji do jídla. Že budeme zdraví, silní a plní energie. Moc jsem to neřešila, ale udělala. Čočka mi po pár dnech na vatě úspěšně zplesnivěla a po několika opakováních jsem na klíčení pro jistotu raději zanevřela. Po letech mi najednou z ničeho nic přišlo máčení a klíčení znova pod ruku a mě to nedalo. To by v tom byl čert ... Od té doby jsem namočila a naklíčila snad všecko, co jde a překvapivě mě to pořád baví. Ba co víc, je to chutné, je to zdravé, je to výhodné a taky multifunkční. Přijďte se i Vy na workshop přesvědčit, že máčení a klíčení není jenom pro kytkožrouty, a že při troše cviku vykouzlíte v kuchyni takové dobroty, že Vám klíčky polezou nejen ušima!Dozvíte se:proč bychom vůbec měli některé suroviny máčet a klíčitže máčení a klíčení
    Pozn. Rýži a kukuřici ideálně neklíčit, není to dobré a je to obtížné. Kukuřice sama o sobě je problematická plodina (genetické modifikace, alergen, …).
    Semena, ořechy, zrno a fazole mají na povrchu vrstvu enzymů, která zabraňuje předčasnému klíčení a uchovává tak živiny pro růst. Pokud by lidé tyto živiny přijímali, sníží to jejich schopnost přijímat důležité minerály a proteiny, což povede k nutričním deficitům a dalším obtížím. Máčení a klíčení obchází tento proces, aktivuje semena a neutralizuje tyto nežádoucí reakce.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00