Jak na věc


maďarský vepřový perkelt, houskové knedlíky

Segedínský guláš z vepřového masa

    Perkelt se nejčastěji podává s chlebem. Můžete si ho ale vymazlit a servírovat k němu halušky jako Slováci nebo úžasné maďarské těstoviny zvané tarhoňa.


Silikonová forma srnčí hřbet ORNAMENTAL - Silikomart

    1 Na sádle opékejte cibuli zvolna za stálého míchání asi 10 minut dorůžova. Měla by hodně změknout, ale ne se připálit. Zasypte ji paprikou a zamíchejte. Ihned přidejte maso, promíchejte a zvyšte plamen.2 Když maso zesvětlá a zatáhne se, vsypte papriky, rajčata a chilli a přiveďte k varu. Opět ztlumte a duste přiklopené ve vlastní šťávě doměkka, trvá to nejméně 2 hodiny.3 Během vaření podlévejte, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt ani guláš se nezahušťují, takže si při dokončení nařeďte tekutinu, jak chcete (perkelt hustý, guláš řídký), a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte v misce s chlebem, v Maďarsku se někdy jí se speciálními těstovinami zvanými tarhoňa.NĚCO NAVÍCNa tarhoňu prošlehejte 3 vejce, osolte a postupně přidávejte zhruba 500 g mouky, až vznikne tuhé těsto, které se dá strouhat. Nastrouhejte nahrubo na plech a nechte proschnout v mírně vyhřáté troubě; nevadí, když zrůžoví. Pak v hrnci na tuku zpěňte cibuli, přide
     Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku a krátce zpěníme. Do tohoto základu přidáme nakrájené maso a vše podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, utřený česnek a pod poklicí dusíme.
    Rychlý, lahodný a energeticky vyvážený ovocný pohár bez chemikálíí a stabilizátorů. Zvládne jej opravdu každý. |Použít můžeme jakékoliv kompotované ovoce, včetně dýně.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Vynikající pikantní pomazánka s vejcem a křupavou topinkou. Když  máte pomazánku již hotovou z doby, kdy byla zelenina levná, pak je toto jídlo dílem okamžiku. |


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Znáte to - přijde večer rota vojáků na návštěvu, ale čím je pohostit? Tento pikantní pokrm zvládne každý, stojí pár kaček a výsledný efekt dobrého pohoštění je zaručen.|Jelikož je ďábelské omáčky kolem 1 litru, bez obav ji můžete vložit do čistých sklenic a 15 minut ve vodě kolem 90°C zasterilovat.|
    Základem měkkých nudliček je vysoce rozpálená pánev a krátká příprava. Směs je slanější chuti, protože neobsahuje omáčku, a je tedy třeba v kombinaci s rýží výraznější chuti. 
    Tento recept je vynikající levná a zdravá pochoutka, kterou podle přiloženého videa zvládnete naprosto hravě. |Karbanátky můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    Vynikající beránek, kterého v obchodě nekoupíte! Proč platit v obchodě tolik, když si ho doma vyrobíte za pár korun, navíc bez chemie a neošizený o drahé ingredience? {text:"Ano, pokud ošidíme drahé ingredience jako ořechy, kandované ovoce a čokoládu, pak se dostaneme s cenou na polovinu. Jelikož se ale nechceme ošidit, tak za stejnou cenu jako v obchodě získáme moučník, který je o 2 stupně kvality výše.", title: "Bude beránek určitě levnější než z obchodu?"} 


Maďarský guláš postup přípravy receptu:

    Vývar si pochopitelně uchováme pro další použití. Nechceme - li mít vývar příliš mastný, tak jej necháme vychladnout a potom z hladiny vrstvu tuku sebereme. Ten můžeme použít dále v kuchyni třeba do polévek, kde je tuku málo - například do poctivé bramboračky. Návod na ni naleznete ZDE.
    Porce podle tohoto návodu je opravdu veliká a pokud uděláme více topinek, pochutnají si určitě dva strávníci. Pravý tatarský biftek nepatří zrovna mezi nejlevnější, ale kdo jej jednou ochutnal, bude ho navždy vyhledávat. Toto je návod na ten pravý základ. | Maso ze svíčkové se také dá dobře utřít nožem a ostatní ingredience do něj vmíchat nadrobno nakrájené.
    Toto je vlastně nepravý maďarský guláš, nebo-li počeštěná verze. Pravý maďarský guláš je totiž řídký, jelikož se nazahušťuje. To je totiž specifikum tohoto pokrmu v Maďarsku.
    Výhodou je fakt, že můžete v jednom zátahu udělat jídlo pro vegetariána i masožravce v jedné troubě. Výběr ingrediencí pro tento recept je totiž obrovský, záleží pouze na vaší fantazii.|
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku a krátce zpěníme. Do tohoto základu přidáme nakrájené maso a vše podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, utřený česnek a pod poklicí dusíme.


Ďábelská topinka s míchanými vejci a sýrem

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Fantazii se meze nekladou a tak můžete dozdobit například na kolečka nakrájeným vejcem uvařeným natvrdo, nebo sterilovanou okurkou či paprikou.|Pokud hotovou pomazánku dáte na velkou pánev a prohřejete s 30 vejci, potom rota vojáků praskne přejedením |
    Jako příloha se hodí bramborová kaše, šťouchané brambory, chléb i pečivo,ale i jiným fantaziím se meze nekladou. Spousta kuchařů také tomuto pokrmu říká hemenex.|
    V tomto receptu vás nebudeme navádět ke sbírání zbytků kdesi... Myslíme tím kuřecí porce, které by nám třeba po nedělním obědě zabíraly v lednici zbytečně místo.|
    Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00