Jak na věc


máslový krém z pudinku

Třpytivá prachová barva STAROSTŘÍBRN - Stadter

    No tak nejlepší by asi bylo zajít do té cukrárny a zeptat se jich. Akorát že prodavačky nemusí vůbec vědět, co prodávají. A jestli to není echt poctivá domácí cukrárna, tak musíte počítat s tím, že zákusky vyrábějí z různých polotovarů (práškové směsi, ochucovací prostředky), bílky a vejce vůbec se používají sušená, a tak podobně, takže „recept“ by Vám nakonec možná nebyl moc platný. Určitě ale nepoužívali tento krém, právě kvůli těm „syrovým“ bílkům.
    Dášík.Někdy taky musím nahřívat,ale stejně se to neane spravit.Hezky se mi dělá z bílků nad parou,ale ten zas není moc chutove.Tak nevím,vždycky když jdu dělat pudinkáč,tak už mám nervy.Ted jsem vyhodila celý krém a zrovna i s dvěma másly.Pořád to nešlo.
    Dobrý večer. Dělám ten krém, je moc dobrý. V receptu se píše že se zdrcne, ale ať se nebojíme, dalším šleháním se krásně našlehá a je opravdu moc dobrý. Používám jak na dort, tak i na řezy. Ochutím podle potřeby. Díky za vaše recepty i rady. Bačovská
    Pokud jde o práci s máslovo-bílkovým krémem, má stejné vlastnosti jako základní máslový krém, tzn. že po zatuhnutí je krásně pevný a lze s ním bez problémů zdobit trezírovacími špičkami. Příprava není složitá a až vyzkoušíte, určitě pochopíte, proč tento krém tak vynáším do nebes.
    Dort pak nechte v chladničce do druhého dne. Během této doby se perfektně rozleží vnitřní náplň a zároveň se dokonale zatáhne a ztuhne vrstva máslového krému, kterou pak snadno potáhnete.


Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Nebude to jemnější, protože bílky se stejně začnou šlehat až ve chvíli, kdy se cukr dokonale rozpustí. Jemnější už to tedy být nemůže. Spíš bych možná paradoxně čekala, že se bude moučkový cukr rozpouštět hůř, protože se v bílkách seskupí do velkého „cucku“. Krupice se lépe rozptýlí. Ale můžete to vyzkoušet.
    Dobry den Evo, rada bych vytvorila podobny dort pro dceru k 2.narozeninam, jen budu muset polevit na vyzdobe
    Jak už jsem psala někde výše, nedám na tenhle krém dopustit a sladký mi teda nepřipadá:) když zbyde, naplním s ním třeba makronky a je to výborné. Chystám se teď ochutit pistáciovou pastou, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Pod potahovku se dá dát i ochucený (malinové pyré, pistáciová pasta,..), nevíte?:) Zatím jsem pod potahovku použila jen neochucený nebo čokoládový. A stále používám na ty obmazávané dorty a všem tenhle krém chutná :).
    Dnes jsem delala maslovy krem udelala jsem ho hned na poprve ale co se mi stalo.vybrala jsem krem s lednice a nechala ho roztat ze uz byl tuhej a ted ze jdu zdobit dort na zitrejsi narozeniny a ono se to nejak zhrudkovatelo nebo co.Tak se ptam na radu mam ho znovu zahrat nad parou nebo to uz nepujde? dekuji za rychlou odpúoved.


Nanášení máslového krému a uhlazení povrchu dortu

    Milá Evo, i já velmi obdivuji vaše dorty a jsem vděčná za rady. Dokonce vlastním i vaši knihu. Rozhodla jsem se udělat tento bílkový máslový krém a bude muset být nejspíš ze 7 bílků. Můj dotaz zní: Co se zbylými žloutky? Pokud možno potřebovala bych odpověď co nejdříve. Moc děkuji. Vlasta.
    Nikola: Už ne. Čistě máslový krém se nastavuje kvůli odlehčení, a to buď třeba právě pudinkem nebo bílkovým sněhem nebo škrobovou kaší nebo moučnou kaší apod. Vždycky by to přitom mělo být vyladěno tak, aby máslo bylo nastaveno co nejvíc (protože chroupat máslo není nic extra), ale aby zároveň krém dobře ztuhnul v lednici a držel tvar. Kdybyste do krému s pudinkem přidala ještě sníh z bílků, byl už by nastaven příliš a zůstal by řídký. Což ovšem platí pro případ, kdy děláte máslovo-pudinkový krém podle receptu. Samozřejmě je možné dát na dané množství másla dejme tomu jen polovinu množství pudinku a tu druhou polovinu nahradit sněhem, ale nemá to žádný smysl – jen je to složitější. Pokud Vám chutná pudinková příchuť, tak je určitě lepší, když tam bude samotný pudink, protože sníh žádnou příchuť nedává.
    Marie: Zdravím nového fandu.


Máslový krém nastavený bílkovým sněhem

    Já jsem krém asi zatím nebarvila, resp. byl to jiný máslový krém, ale jsem si jistá, že to zvládnete s gelovými barvami http://kousekdortu.cz/potravinarske-barvy/ Stačí trochu, jen nabrat párátkem, a zašlehat. Barví krásně a bez problémů.
    Krásné stránky,jedny z těch nej.Peču už nejmíň 25 let a pořád se mám co učit a překvapena jsem neustále co se dá vše zkombinovat.Jen k tomu krému,já vždy šlehané bílky nebo i celé vejce a tak přišlehávám do másla a nikdy se to nezačalo srážet pokuď tedy to nemělo stejnou teplotu.Když se to šlehá naopak tak to někdy nevyjde,ale neříkám že je to špatně,jen jsem chtěla přispět.


Cukrářská škola s Ivetou Fabešovou

    Hrůza! Vše se dařilo do té chvíle, než jsem začala přidávat máslo. Krém okamžitě zřídl, jak palačinkové těsto přestože jsem šlehala jednou metlou a na nejnižší stupeň, máslo jsem přidávala po malých kouskách..nakonec se mi ještě srazil, dala jsem ho povolit a znovu našlehala, dala do lednice..trochu ztuhl, když jsem ho chtěla tedy ještě pošlehat znovu se zdrcl a na dort byl moc tekutý..dala jsem ho nakonec na chvili do mrazaku a pak na dort, i tak by ridky, pres noc malinko ztuhl, ale když ho chci zarovnat, tak se mi odlepuje i s korpusem..no strasny. Neusim, co jsem udelala spatne, postupovala jsem presne podle receptu a davala si skutecne pozor na vse, kazdopadne zkouset uz ho urcite nebudu. Nezlobte se.
    Už asi s křížkem po funuse, ale ano, chvíli to trvá, než krém ztuhne, pokud je nutné ho nahřát. Ale ztuhnout by měl, pokud byl sníh dobře nahřátý a vyšlehaný, a pokud jste jej opravdu jen nahřála a neprovařila.
    Z rozříznutého lusku vyškrábněte semínka a ta všlehejte do krému. Možná se to bude dělat lépe, když je nejdřív dobře rozmícháte jen s trochou krému, tak jednou lžící, aby se v krému snadněji rovnoměrně rozptýlila, a to pak teprve všleháte do zbývajícího krému.
    Maliny chvilku povařím, pak propasíruji přes cedník a získám tak malinovou šťávu bez zrníček (daly by se i rozmixovat, ale protlačit je přes cedník je určitě lepší). Taková šťáva je ale řídká, proto ji dám ještě vařit a na mírném ohni a za častého míchání vařím tak dlouho, dokud nezhoustne – tomu se říká zredukovat (zredukovat = zmenšit objem, v tomto případě vyvařit).


Máslové krémy pod potahovací hmotu, marcipán nebo fondán

    Milá paní Evo. chci se zeptat, zda jste ochucovala tento krém kakaovým práškem. Asi by to mělo jít.Ptám se proto, že čokoláda je dosti tučná a tak si myslím, že by to přece jenom bylo méně kalorické. Děkuji Vám za odpověď
    Nemáte za co. Jsem samozřejmě ráda, když někdo používá recepty z mého blogu, ale na druhou stranu – když máte něco osvědčeného, klidně se toho držte.
    Dobrý den, chci vyzkoušet tento recept, akorát nevím, kdy a v jaké podobě přidat čokoládu, abych získala čokoládový krém, kterým budu dort zdobit. Děkuji
    Dobrý den, skvělý recept, určitě ho tento týden vyzkouším. Chtěla bych ho ale ananasový. Stačí tam dát kousky ananasu nebo i trochu šťávy. Děkuji mockrát za odpověď
    zdravím Vás a děkuji za stránky…jsou bezvadný, podle vašich postupů se dá zvládnout všechno! A to i když jsem opravdu začátečnice a ještě ke všemu ne moc zručná


Rendlík smalt Belly – 1 l., modrá/béžová Orion

    Určitě to možné je, do máslového krému lze zašlehat pro ochucení v podstatě cokoli. Já osobně bych spíš měla problém se Salkem jako takovým, protože mi jeho chuť příliš karamel nepřipomíná, ale mnohým chutná, takže proč ne. Jestli máte náladu, můžete zkusit udělat karamelový základ z krému na tento dort http://kousekdortu.cz/cokoladovo-orechovy-dort-s-karamelovym-kremem/ a pak jej jen místo mascarpone zamíchat do máslového krému. Karamelovost zaručena.
    Úžasný krém, a nádherně vše vysvětleno. Povedl se mi na první pokus dnes na zkušebním vzorku pro svatební dort. Ochucovala jsem ho svařeným a propasýrovaným jahodovým pyré. Jen do dortu uberu trochu cukru. V kombinaci s jahodami byl víc sladký, než bych chtěla. Jako korpus použiji mandlové třené těsto. Díky za nádherné a inspirativní stránky!!!
    V první řadě chci pochválit tyto úžasné stránky, hned mám chuť vyzkoušet několik receptů. Tento krém chci vyzkoušet od té doby, co jste mi ho poradila na jiných stránkách, potřebuji ale karamelovou příchuť. Chci se tedy zeptat zda je možné tento krém ochutit karamelovým Salkem?
    Joj, s tak velkými dorty nemám vůbec zkušenost. Ale odhadem, kdybyste chtěla dort 2x proříznout a promazat a pak ještě dort krémem obmazat dokola, no tipla bych to možná i na 6 bílků a odpovídající množství cukru a másla. Ale je to opravdu jen odhad.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Sníh po přidání másla pochopitelně trochu zežloutne, ale není to moc, máslo je prostě žluté. Já používám jakékoli, hlavně aby to bylo máslo, protože jinak bych to ani nemohla jíst. Už se mi ale dvakrát stalo, že ačkoli na výrobku psali máslo, tak stačilo přičichnout a bylo jasné, že do toho něco přimíchali, smrdělo to jak Rama. Ale na to stačí nos.
    Tak dnes jsem udělala nutelový a jahodový (s kousky jahod), jelikož se 4 předchozí varianty „na zkoušku“osvědčily… opět musí pochválit, variant je bezpočet a mám dojem, že jiné již dělat nebudu. Doporučuji všemi deseti
    U příspěvku „vanilková pasta“ najdete v diskusi odkaz na e-shop, kde se dá koupit. Jinak samozřejmě lze místo pasty použít pravý vanilkový lusk, s pastou je to jen jednodušší. A také lze použít vanilkový extrakt, ale zdůrazňuji slovo extrakt. Umělá aromata rozhodně nedoporučuji, nemají s chutí, kterou se snaží napodobit, mnoho společného, škoda peněz (i když je pravda, že stojí jen asi 15Kč, což ale plně vystihuje jejich skutečnou hodnotu).
    Nahreju kousek 100%tuku(asi 1 pol.lzice) a horky prilevam praminkem do kremu, ktery zaroven sleham. krem to krasne vyhladi. Osvedcilo se mi to zejmena u zamrazeneho kremu. Je to spolehliva osvedcena pomoc;-)


Formičky na cukroví bábovky 5cm 20ks - Smolík

    Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je nutné ty bílky šlehat nad párou?Já dělám bílkový krém tím způsobem že si svařím sirup,vodu s cukrem a ten pak zašlehám do tuhých bílků.Sel by tento krém použít a zašlehat do něj máslo?Děkuji za odpověd
    Ďakujem za rychlu odpoved, tiež som typovala takých 6 bielok. Ešte otázočka, dalo by sa do krému pridať biela čokoláda, nerozriedi mi to krém, kedže biela je riedšia ako tmava?
    Perfektní stránky! Moc děkuji za rady které tu sdílíte. Díky Vám jsem upekl pro svého nejmladšího synka první dort
    Prosim o radu, budu dělat maslovy krem nastavený bilkovim sněhem podle vás. A chtěla bych se zeptat zda mohu na čokoládovou příchuť použít rozpustenou čokoládu, a jestli jo tak jestli se přidá až na konec?? Děkuji za radu Renáta
    Dobrý den, chystám se teď poprvé připravit dort pro přítele k narozeninám a zaujal mě Váš recept na krém. Zajímalo by mě, jak připravit ty maliny do toho krému – moc nechápu co znamená zredukovat. Ještě jsem se chtěla zeptat, zdali je možné krém udělat předem a uchovat třeba den, dva v lednici ?


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Že by krém vyloženě udělal „futrál“, který by dort držel uvnitř jako potahovka, to ne. Ale v lednici krém zatvrdne, ne trošku, hodně – na omak bude opravdu tuhý, neuděláte do něj prstem důlek (leda až po chvíli, když při pokojové teplotě povolí). Ono asi mate to, že sněhu je v krému objemově dost a másla zdánlivě málo, takže krém snad nemůže ani zatvrdnout, ale není to tak. Krém opravdu funguje jako jakýkoli jiný máslový krém (nastavený pudinkem, samotné máslo s cukrem…).
    Dobry den, chystam se na svuj prvni poradny narozeninovy dort – chtela bych delat kakaovy korpus, dva druhy kremu (myslela jsem na jahodovy a cokoladovy – syn je čokomaniak
    Možná to bylo moc jemně. Mně se totiž zdá, že šlehání ničemu nevadí, klidně i těmi dvěma metlami najednou. Ale na nejnižší rychlost, to asi ano. Máslo, byť měkké, má hutnější konzistenci než bílkový sníh, proto to chce přece jen trochu úsilí, aby se obojí dokonale spojilo.
    Děkuji za rychlou odpověď. Moc jste mi pomohla
    Jméno, e-mail, ani stránku nemusíte vyplňovat. Vložený e-mail nebude zveřejněn ani nikomu předán, může být použit pro získání obrázku avataru ze služeb třetích stran. Pokud chcete mít u komentáře lepší obrázek, použijte gravatar.com. Odesláním komentáře nám udělujete právo k jeho zveřejnění i k cenzuře.


Dorty, koláče, bonbóny, sladkosti …

    Prave jsem vyrobila čokoládový a malinovy, každy ze dvou bílků, čokoládový 150g lindt 70% a malinovy z 375g čerstvých malin zredukovanych na 80g sirupu….jsem v nebi, ta chuť je bozska! Nemám rada příliš sladké krémy, ale díky přidání hořké čokolády a chutove nakyslejsich malin se z krému stala záležitost bez přehánění NEBESKÁ! Zitra je použiji do korpusu Madelines! Ten se zda vyšel take dobre, zatím chladne. Dekuji Evo, vše díky vašemu přesnému postupu vyšlo bez chybičky! Pocit uspokojení je zatím velký
    Naplněný a sestavený dort pak lehce potřete připraveným máslovým krémem. Tím se zajistí, že ovoce ani šťáva se nedostanou k potahu dortu, a také že potah dortu bude na korpusu dobře držet, nebude se vysoušet a praskat.
    Dobrý den,náhodou jsem našla vaše krásné stránky a zaujal mne tento krém.Nemám moc zkušeností s pečením,proto bych se chtěla zeptat,v jakém poměru k základnímu receptu by se mělo přidat ovoce(teď v únoru asi připadá v úvahu mražené-maliny,jahody) ?A jak moc se má zredukovat? Moc děkuji za Vaši odpověď ,těším se až ho vyzkouším
    Dobrý den i Vám. Já takto čokoládový krém nedělám, ten dělám jako ganachový s kouskem másla, aby byl echt čokoládový. Ale pokud chcete přidat čokoládu do tohoto krému, tak asi stejným způsobem jako do čistě máslového, prostě nakonec do vystydlého krému zašlehat rozpuštěnou zchladlou čokoládu. Množství čokolády asi podle chuti. Ale osobní zkušenost s tím nemám.


Oddělení náplně dortu od potahu

    Dobry den, chci se zeptat na ten maslovy krem s bilku mate tu psane 1xbilek a 80 g masla a pote tam mate naspano když chci potahovat cely dort tak 3bilky to plati jen na ty bilky nebo i maslo musim pridat .Děkuji za odpeved
    Dobrý den, mám dotaz, chci péct dort o průměru 26cm – jaký je poměr surovin na krém? Když navyšuju bílky, musím navýšit i ostatní suroviny? děkuji
    Dekuji moc za odpoved Evo, ano kombinace masle a puntiky bude presne to prave! Muzu se jeste zeptat zda mam puntiky z marcipanu necim lepit na potazeny dort? Slava bude v sobotu, mam si korpus upect jiz ve ctvrtek? Dale potahnout v patek a zdobit v pa vecer ci so rano? Dekuji
    Skvělý krém, jiný už dělat nebudu a na pudinkové krémy zapomenu, že vůbec kdy existovaly


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Zdobení je hrozně individuální. Já bych třeba dort potažený marcipánem už krémem nezdobila. Ale to neznamená, že to nemusí být hezké. Dobře na marcipánu vypadají kresby královskou glazurou, popř. bílkovou polevou, ale to chce šikovnou a pevnou ruku, kterou nemám. Můžete na marcipán kreslit pomocí prachových barev – rovnou štětcem nebo přes šablonu. Ale když chcete něco opravdu jednoduchého, tak stuha kolem dortu je skvělá volba. Pak už stačí nahoru malá ozdoba, květina, klidně i živá, a je vymalováno. Když jde o dort pro malou holčičku, tak ho můžete udělat trochu veselejší, aby po sundání stuhy něco zdobného na dortu zůstalo. Nemusíte hned modelovat figurky, stačí z obarveného a vyváleného marcipánu vykrájet nějaké tvary, třeba kytičky, srdíčka nebo různě velké puntíky, často se dělá mašle, a tak podobně. Určitě na něco přijdete.
    Určitě je víc bílý, ale dokonale zářivá bílá to samozřejmě není. Ale když si vezmete základní máslový krém, který má nažloutlou barvu, tak s pudinkem k němu přidáte další nažloutlou hmotu a výsledek je opravdu do žluta. Zatímco tady ho smícháte s bílkovým sněhem, který opravdu bílý je, takže máslo se díky tomu zesvětlí. Na fotce to vypadá bělejší díky černému pozadí. Kdybyste chtěla čistě bílou, tak leda samotný bílkový sníh nebo bílkovou polevu.
    Díky za výborný recept a za spoustu užitečných komentářů. Už jsem to sem chtěla napsat vloni, ale přesně si vzpomínám, jak se mi celý komentář podařilo smazat, tak jsem se na to pak vykašlala
    Děkuji.
    Dobry vecer, pustila jsem se do kremu a i pri opatrnem zaslehavani se zdrcnul. Nahrala jsem jej a spojila, ale pripada mi, ze uz nechce tuhnout zpet. Jak dlouho mam cekat jestli jeste ztuhne? Mate to ozkousene? Diky za info
    Krásny predvianočný čas želám ! Obdivujem Vašu trpezlivosť popri práci odpovedať aj na naše zvedavé otázky


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00