Jak na věc


máslový krém z pudinku

Formičky na cukroví bábovky 5cm 20ks - Smolík

    Potahované dorty dělám nejraději v kombinaci s máslovým krémem, mj. i proto, že s ním pak můžu dort snadno obmazat a zarovnat pod potah. Kromě toho mám máslový krém ráda a díky své neutrální chuti se také dobře dochucuje. Mám ovšem na mysli odlehčenou variantu – ne čistý máslový krém a už vůbec ne máslový krém podle amerického receptu, to je totiž spíš cukr s máslem.
    Dobrý den chtěla jsem se i zeptat máte zkušenost s tím že by jste jej barvila potravinářským barvivem. Já používám ty sypké a vždy se mi to srazí už jsem z toho zoufalá. Nebo jestli máte nějaký recept jak to obarvit ale bez ovoce a hlavně čokolády. Děkuji
    Dobrý den, chtěla bych se zepat jestli když tímto krémem nazdobím dort z venku, tak trošku ztvrdne? Jde mi o to jestli udělá takovou jakoby krustičku, která případně trošku dort podrží jako fondám. Nebo to bude mít stále konzistenci krému? Děkuju
    Čím víc ovocného pyré, tím intenzivnější bude chuť krému, jinak je to jedno. Když je protlak dost hustý, tak se ho vejde do krému docela hodně, právě proto je ale třeba ovoce hodně zredukovat, do takové až kaše. Pro inspiraci se podívejte do těchto receptů: http://kousekdortu.cz/jahodovy-dort/ a http://kousekdortu.cz/pistaciovy-a-malinovy-pusinkovy-dort/. Jinak podle mé zkušenosti je pro tento účel mražené ovoce lepší, takže ho používám celoročně.


Nanášení máslového krému a uhlazení povrchu dortu

    Dnes jsem delala maslovy krem udelala jsem ho hned na poprve ale co se mi stalo.vybrala jsem krem s lednice a nechala ho roztat ze uz byl tuhej a ted ze jdu zdobit dort na zitrejsi narozeniny a ono se to nejak zhrudkovatelo nebo co.Tak se ptam na radu mam ho znovu zahrat nad parou nebo to uz nepujde? dekuji za rychlou odpúoved.
    Paní Chovancová, vy jste nečetla diskuzi, že ne? Já ano. Proto už vím, jak mám přesně postupovat. Je to suprové čtení, zarolujte až nahoru a čtěte až dolů. Až sem. Hezký den.
    Určitě je víc bílý, ale dokonale zářivá bílá to samozřejmě není. Ale když si vezmete základní máslový krém, který má nažloutlou barvu, tak s pudinkem k němu přidáte další nažloutlou hmotu a výsledek je opravdu do žluta. Zatímco tady ho smícháte s bílkovým sněhem, který opravdu bílý je, takže máslo se díky tomu zesvětlí. Na fotce to vypadá bělejší díky černému pozadí. Kdybyste chtěla čistě bílou, tak leda samotný bílkový sníh nebo bílkovou polevu.
    Nejdříve si připravte máslový krém – může to být například vyšlehané máslo s moučkovým cukrem, pudinkový máslový krém, máslový krém s čokoládou… ale vždy v něm musí převládat máslo. Náhražky másla nikdy nepoužívejte, nejsou vhodné ani chutí, ale ani svým složením.


Máslové krémy pod potahovací hmotu, marcipán nebo fondán

    Už asi s křížkem po funuse, ale ano, chvíli to trvá, než krém ztuhne, pokud je nutné ho nahřát. Ale ztuhnout by měl, pokud byl sníh dobře nahřátý a vyšlehaný, a pokud jste jej opravdu jen nahřála a neprovařila.
    Zdravim, jsem amatér a mám dotaz je krému …píšete zde ze se může přidat , vařené ovoce apod, nebude potom krém řídký? Čokoláda chápu ta tuhne, ale káva? Dekuji za odpověď zítra budu zkoušet
    Dobry den. Mame v rodine alergiu na mlieko, skusali ste tento krem aj napr.s palmarinom, pripadne herou? Bude to tiez tak vynikajuce ako pisete? Dakujem za odpoved.
    Dobrý den, chci vyzkoušet tento recept, akorát nevím, kdy a v jaké podobě přidat čokoládu, abych získala čokoládový krém, kterým budu dort zdobit. Děkuji
    Já jsem krém asi zatím nebarvila, resp. byl to jiný máslový krém, ale jsem si jistá, že to zvládnete s gelovými barvami http://kousekdortu.cz/potravinarske-barvy/ Stačí trochu, jen nabrat párátkem, a zašlehat. Barví krásně a bez problémů.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    V první řadě chci pochválit tyto úžasné stránky, hned mám chuť vyzkoušet několik receptů. Tento krém chci vyzkoušet od té doby, co jste mi ho poradila na jiných stránkách, potřebuji ale karamelovou příchuť. Chci se tedy zeptat zda je možné tento krém ochutit karamelovým Salkem?
    No tak pozdě. Ale stejně bych Vám nic lepšího neporadila. Já sama dělám vždycky krémy tak, abych je hned použila, protože když se dají do lednice a ztvrdnou, tak často dělají neplechu.
    Upečené dortové korpusy se velmi často potahují různými cukrářskými hmotami, marcipánem a fondánem. V těchto případech by se na korpus měla nanést vrstva základního krému, který zajistí dokonalý konečný vzhled dortu.
    Ja znam krem nastavovany snehem z bilku uz strasne dlouho, babicka delavala kremy jedine se snehem. A po pravde musim rict, ze se mi snad jese nestalo, ze by se mi srazil. Tak jsem si rikala, ze zkusim poradit. Pri cteni toho postupu mi totiz doslo, ze vy vsichni asi slehate/michate snih a do nej pridavate maslo. Tak to otocte jak pise pani Zdena ja nejdriv rozsleham maslo a do nej pridavam snih a vazne se mi jeste nestalo, ze by to nevyslo(ani u babi nepamatuju, ze by se ji srazel krem) ;-).. Proste zkuste a uvidite, treba vam to pomuze.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Hrůza! Vše se dařilo do té chvíle, než jsem začala přidávat máslo. Krém okamžitě zřídl, jak palačinkové těsto přestože jsem šlehala jednou metlou a na nejnižší stupeň, máslo jsem přidávala po malých kouskách..nakonec se mi ještě srazil, dala jsem ho povolit a znovu našlehala, dala do lednice..trochu ztuhl, když jsem ho chtěla tedy ještě pošlehat znovu se zdrcl a na dort byl moc tekutý..dala jsem ho nakonec na chvili do mrazaku a pak na dort, i tak by ridky, pres noc malinko ztuhl, ale když ho chci zarovnat, tak se mi odlepuje i s korpusem..no strasny. Neusim, co jsem udelala spatne, postupovala jsem presne podle receptu a davala si skutecne pozor na vse, kazdopadne zkouset uz ho urcite nebudu. Nezlobte se.
    Dobrý den, super stránky, chci upéct dort s Elzou z Ledového království a ta má docela bílé vlasy. Chci se zeptat jak moc je tento krém bílý. Je bělejší než normální máslový s pudinkem nebo má barvu po másle žlutvou. Na obrázcích vypadá docela bíle. Děkuji za odpověď.
    Nejlepší by bylo upéct korpus také v pátek, třeba ráno, aby byl dort čerstvější, ale když to bude ve čtvrtek večer, tak to vyjde vlastně skoro nastejno. Potahování bych radila dělat určitě v pátek večer, protože kdybyste to nechala na sobotu – den akce, bylo by to o nervy, to mi věřte. Potahování i zdobení uděláte najednou. Ozdoby stačí velmi zlehka navhčit, klidně jen na malém kousku – nemusí to být po celé ploše ozdoby, a pak jen přitisknout na potah. Ale vlhčete opravdu jen neznatelně, aby to pak po sobě neklouzalo. Ještě lepší než voda je alkohol (vodka, rum…), protože ten se na rozdíl od vody vypařuje.
    dobry den,ted jsem dodelala prave ten krem ,ale po pridani masla trosku zezloutl a neni uplne bily


Dorty, koláče, bonbóny, sladkosti …

    To je mi líto. Nevím, co mohlo být špatně, protože samo máslo o sobě téct nezačne. A bílkový sníh je v tomto případě velmi pevný, taky sám o sobě nezačne téct ani řídnout, je opravdu hustý a krémový. Když obojí spojím, nemá tam co zřídnout. Jediné, co mě napadá (pokud máslo bylo máslo a ne rostlinná náhražka), je chyba v našlehání sněhu. Ale nevím. Nu což, stávají se i horší věci.
    V mléce uvaříme pudinkový prášek a za občasného míchání jej necháme vychladnout.Máslo vyšleháme s cukrem a žloutkem a po lžících přišleháváme vychladlý pudink.
    Tak chyba to nebyla,protože jsem to viděla ve více receptech, zašlehat se dá , krém je krásně nadýchaný, jako sníh ale chřoupe to šíleně. A ani se nedivím, vždyť oni mají sladký i chleba, a proto taky vypadají jak vypadají
    A preci jeste jeden dotaz, ktery recept na cokoladovy dort, viz vas s tucnaky,se bude pro muj nejlepe hodit? Chci pouzit tu kombinaci kremy vanilka, malina.dekuji


Cukrářská škola s Ivetou Fabešovou

    Zdobení je hrozně individuální. Já bych třeba dort potažený marcipánem už krémem nezdobila. Ale to neznamená, že to nemusí být hezké. Dobře na marcipánu vypadají kresby královskou glazurou, popř. bílkovou polevou, ale to chce šikovnou a pevnou ruku, kterou nemám. Můžete na marcipán kreslit pomocí prachových barev – rovnou štětcem nebo přes šablonu. Ale když chcete něco opravdu jednoduchého, tak stuha kolem dortu je skvělá volba. Pak už stačí nahoru malá ozdoba, květina, klidně i živá, a je vymalováno. Když jde o dort pro malou holčičku, tak ho můžete udělat trochu veselejší, aby po sundání stuhy něco zdobného na dortu zůstalo. Nemusíte hned modelovat figurky, stačí z obarveného a vyváleného marcipánu vykrájet nějaké tvary, třeba kytičky, srdíčka nebo různě velké puntíky, často se dělá mašle, a tak podobně. Určitě na něco přijdete.
    No bude to asi jako jakýkoli jiný krém s kousky ovoce. Ale té šťávy se nebojte, ona by chuti určitě pomohla. Jestli jste koukala trochu po mých stránkách, tak jste možná narazila na kávový krém, tam zašlehávám uvařenou kávu, což je v podstatě taky voda, a krém je tuhý krásně. Z hlavy přesně nevím, ale na množství tohoto máslového krému z jednoho bílku by neměl být problém dát jednu lžíci šťávy. Navíc při postupném zašlehávání tekutiny po malých dávkách máte vizuální kontrolu, jak krém vypadá, tak by se nemělo stát, že by Vám zničehonic začal téct. Jen byste měla krém použít na dort hned. Kdybyste ho nechala v lednici ztvrdnout a pak znovu promíchala, šťáva by se z másla vysrážela a krém by bylo nutné nahřívat a znovu vymíchávat dohladka.


Máslový krém nastavený bílkovým sněhem

    Prečítala som to všetko, ale nikde som nenašla, koľko treba do plnky malín. Tak som si urobila pretlak z asi 5 litrov malín a do plnky z 5 bielkov som použila asi tretinu. Zvyšok čaká v mrazničke na ďalšiu dobrotu. Keď som do plnky pridávala malinový pretlak /pretlak, no aj kečup je hustejší/ mala som strach, že sa plnka zrazí, bude riedka, nestuhne… Zdalo sa mi ho fakt veľa. Ale pridávala som dovtedy, kým som nebola s chuťou spokojná. Jasné, že sa sekol, ale miešaním /nie šľahaním/ sa zase pekne spojil aj bez pary. Výborne sa natiera a perfektne stuhol. Je jemnulinký. Proste nebíčko v papuľke. Pohrám sa a časom vyskúšam rôzne príchute. Evička, ste moja dobrá cukrárenská víla. Vďaka
    Výborný krém, používám přírodní cukr, takže má tokový Ivory odstín, přidala jsem pravý vanilkový prášek a chuť je výborná, už nikdy mléčné pudinky – nikdy jsem je neměla ráda! Děkuji
    Dobrý den, chystám se teď poprvé připravit dort pro přítele k narozeninám a zaujal mě Váš recept na krém. Zajímalo by mě, jak připravit ty maliny do toho krému – moc nechápu co znamená zredukovat. Ještě jsem se chtěla zeptat, zdali je možné krém udělat předem a uchovat třeba den, dva v lednici ?
    Děkuji.
    Takto jsem krém ještě nedělala, ale nevidím důvod, proč by to nemělo jít. Čokoládu bych použila určitě až do hotového krému, pomalu bych ji do něj přilévala a zároveň šlehala na nízkou rychlost. Čokoláda by ale neměla být horká, aby nezačala rozpouštět máslo, které v krému je. Přeji hodně zdaru.


Třpytivá prachová barva STAROSTŘÍBRN - Stadter

    Dobrý den, dívala jsem se, že v komentářích se hodně řeší zdrcnutí/zřídnutí krému, mám pro vás tedy jeden tip. Když vyšlehám bílky (než má kovová mísa na dotek okojovou teplotu), vyměním šlehací metlu za K- metlu (to je to „pádlo“, jak píšete) a po kostičkách zašlehávám studené máslo, vychlazené přímo z lednice. Krém vždy nejdřív zřídne, poté se začne zdrcávat, ale je potřeba vytrvat a neztrácet nervy, nakonec se spojí v hladký a hutný krém. Používám ho velmi často a nikdy jsem ho nemusela nějak zahřívat či jinak napravovat. Myslím, že to zdrcnutí/zřídnutí je prostě normální součást toho procesu
    Jen následujte, budu ráda. Postupy jsou tak polopatické proto, že sama jsem jelito a každou chvíli něco vlastní hloupostí zkazím, tak se toho samého snažím vyvarovat ostatní.
    Naplněný a sestavený dort pak lehce potřete připraveným máslovým krémem. Tím se zajistí, že ovoce ani šťáva se nedostanou k potahu dortu, a také že potah dortu bude na korpusu dobře držet, nebude se vysoušet a praskat.
    To je zajímavé, na jeden bílek a třetinu másla není 5 dkg cukru moc – aspoň podle mě. Američani by tam dali asi 10x tolik.


Oddělení náplně dortu od potahu

    Děkuji, Katko, za cenné rady, určitě někomu přijdou vhod. Mně samotné nikdy krém nezřídnul a po pravdě moc nechápu, jak by mohl. Máslo je sice změklé, ale nijak neteče, takže když ho zašlehám do studeného sněhu, získám přesně tu vhodnou konzistenci pro mazání. Naopak bych čekala, že když tam budu házet kousky tvrdého másla, tak je nikdy nerozšlehám dohladka. Nicméně když to tak děláte, tak to určitě funguje, a o to je to pro mě zajímavější. Že by to bylo tím pádlem? Třeba je zázračné, na rozdíl od toho mého třicet let starého šlehače.
    Já sama teplotu teploměrem neměřím, protože ze syrových bílků strach nemám. Ale chápu, že když je to pro cizí, že strach máte. Obecně najdete, že by se syrové vejce mělo zahřát na 70 stupňů, a to nejlépe několik minut. Jestli pak ale nebude bílek už tak trochu vařený, to nevím – jak jsem psala, já tohle neřeším a zatím vše bez problémů.
    Tak ja jsem tenhle krem pouzila do dortu a nikomu moc nechutnal.Bylo to moc sladký a bylo tam hrozne cítit máslo.Priste bych si ho musela trosku poupravit. Nezlobte se asi máme divný chute
    Ďakujem veľmi pekne
    Dobry den, chystam se na svuj prvni poradny narozeninovy dort – chtela bych delat kakaovy korpus, dva druhy kremu (myslela jsem na jahodovy a cokoladovy – syn je čokomaniak


Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Já nastavuji máslový krém bílkovým sněhem, a na lepší způsob jsem zatím nepřišla. Krém se tím krásně odlehčí a zjemní, získá bělostnější barvu. Objemově obsahuje víc sněhu než másla, takže se významně uspoří i na kaloriích. K získání jednotlivých příchutí používám tyto způsoby:
    U příspěvku „vanilková pasta“ najdete v diskusi odkaz na e-shop, kde se dá koupit. Jinak samozřejmě lze místo pasty použít pravý vanilkový lusk, s pastou je to jen jednodušší. A také lze použít vanilkový extrakt, ale zdůrazňuji slovo extrakt. Umělá aromata rozhodně nedoporučuji, nemají s chutí, kterou se snaží napodobit, mnoho společného, škoda peněz (i když je pravda, že stojí jen asi 15Kč, což ale plně vystihuje jejich skutečnou hodnotu).


Rendlík smalt Belly – 1 l., modrá/béžová Orion

    Dobrý deň, prišla som si opäť po radu. Budem piecť svadobnú tortu, kde je spodné poschodie zdobené ružami z krému a na ňom sú dve s poťahovou hmotou. Takže tvarohový, mascarpone s pod. krémy použiť nemôžem. Potrebujem navyše krém čo najviac biely, lebo má byť jemne ružový, aby mi výslednú farbu neskresľoval. Tento váš krém je takmer biely, myslím že na „creme rose“ maximálne vhodný, len som ho ešte nikdy nerobila. Bojím sa len toho, aby boli bielky dostatočne tepelne upravené, aby sa niekomu niečo z neho nestalo. Je nutné merať teplotu teplomerom? A aká teplota je dostačujúca? Ďakujem za odpoveď.
    Kokosový krém jsem zatím nedělala, ani tento ani jiný, takže těžko můžu radit. Kdyby šlo jen o vmíchání kokosu, tak bych ho vmíchala do hotového krému. Ale jestli by měl tu správnou kokosovou chuť, to nevím.
    Tak Vám musím moc poděkovat. Krém se zadařil a je úžasný. Krásně se s ním pracovalo a o sražení se ani nepokusil
    Pro mě je to dort o průměru cca 20 cm (upečený, bez potahu apod.) – takovou mám rozkládací formu a takový nám jako velký dort vždy bohatě stačí.
    Ďakuje,m za odpoveď, ja som predsa len ten teplomer objednala, budem kľudnejšia, je to na svadbu mojej kolegyne, na ktorú aj pôjdem, tam si tam nechcem urobiť ostudu. A myslím, že tento krém je na tie ruže vhodný. Majte sa pekne, nech sa Vám darí vyrábať tie umelecké diela, ktoré tu chodím obdivovať.
    Dobrý den, tento krém je chuťově výborný. Mám ale jiný problém. Pokud s ním zdobím – sáčkem se zdobící trubičkou – krém mi teplem dlaní řídne. Neznáte nějaký fígl? Děkuji


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Dobrý den i Vám. Já takto čokoládový krém nedělám, ten dělám jako ganachový s kouskem másla, aby byl echt čokoládový. Ale pokud chcete přidat čokoládu do tohoto krému, tak asi stejným způsobem jako do čistě máslového, prostě nakonec do vystydlého krému zašlehat rozpuštěnou zchladlou čokoládu. Množství čokolády asi podle chuti. Ale osobní zkušenost s tím nemám.
    Mně přespříliš sladký nepřijde, takže mě ani nenapadlo zkoušet to s míň cukrem. Možná taky záleží na velikosti vajec, resp. bílků. Množství cukru určitě hraje roli v tom, jaká bude konzistence sněhu, ale snad by trochu ubrat šlo. Jediná kloudná rada tedy je: vyzkoušejte to.
    Páni, dostat se až na konec komentářů to je fuška
    Dobrý den, dekuji za odpoved a mam dalsi dotaz.delala jsem bilka na vodni lazni a kdyz sem je vyslehala tak mi nedrzel pevne jak tady pisete ze se ani nepohne.co jsem udelala spatne?dekuji


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00