Jak na věc


máslové náplně

Složení brandýské máslové koláče

    Máslový krém je nejvíce používaný druh krému pro plnění i povrchovou úpravu dortů. Základem je máslo, které se míchá podle druhu krému a jeho chuti s různými dalšími ingrediencemi. Některé máslové krémy je nutné připravovat tepelně, u většiny ale stačí důkladné prošlehání.
    Mléko přivedete v hrnci na vaření v parní lázni do varu, pak do něj přimícháte krupicový i vanilkový cukr a žloutky a nakonec za stálého míchání ještě mouku. Směs se nechá prohřát až do zhoustnutí a pak se odstaví ze sporáku.
    Pokud chcete, aby krém byl chuťově jemnější, přidejte kakao k máslu hned na začátku s cukrem a použijte ho menší množství – krém bude ale zároveň i světlejší.
    V míse vyšleháte změklé máslo a moučkový cukr a pak přimícháte vychladlou směs z hrnce. Vše znovu důkladně prošleháte a případně dochutíte rumem, který krému dodá i příjemné aroma.
    Do rozehřáté pánve dejte zbylý cukr, přilijte 1 decilitr vody a za stálého míchání pomalu zahřívejte. Když se cukr rozpustí, zvyšte teplotu a nechte cukr přejít varem – pro ideální výsledek by měl dosáhnout teploty 121° Celsia.
    Máslo rozšleháte s cukrem, přilijete smetanu a pokračujete ve šlehání, dokud krém není hladký. Pak pokračujte ve šlehání a postupně přiléváte černou kávu.


Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Změklé máslo rozšleháte, pak k němu přimícháte cukr a směs šleháte ještě přibližně 2 minuty, dokud není jemná a vzdušná. Na závěr se přidá podle chuti vanilkový cukr nebo extrakt a krém se vyšlehá, aby byl lesklý, vláčný a zároveň dostatečně tuhý.
    Základem všech máslových krémů je samozřejmě máslo, které by vždy mělo být maximálně čerstvé a kvalitní. Před přípravou krému je máslo potřeba nechat v pokojové teplotě změknout a i všechny další přidávané ingredience, které se skladují v chladu, by měly mít stejnou teplotu.
    Máslo rozšleháte společně s vanilkou, pak k němu přimícháte cukr a směs ještě krátce prošleháte. Přilijete smetanu a pokračujete ve šlehání, dokud krém není dokonale jemný a zároveň i pevný. Pokud do krému zapíchnete nůž, měl by v něm zůstat stát rovně. 
    Máslové krémy jsou ideální na moučníky z piškotového těsta, se používají na plnění dortů, ale i rolád, různých druhů cukroví a dalšího sladkého pečiva.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Forma na pečení chleba v troubě kulatá - Orion

    Máslo rozšleháte s cukrem, přilijete šťávu z citrónu nebo pomeranče a vše šleháte, dokud krém není hladký. Do krému na závěr za stálého šlehání postupně přidáte ještě jemně nastrouhanou citrónovou nebo pomerančovou kůru.
    Karlíkovy máslové dorty jsme schopni dodat do tří dnů, avšak pro jistotu doporučujeme objednat dort v týdenním předstihu, abychom měli jistotu, že budeme mít na přípravu Vašeho dortu dostatek času.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00