Jak na věc


linecké košíčky s ovocem

Ďábelské topinky zapečené se sýrem

    Linecké těsto je velmi jednoduché a cukroví z něj je velmi rychle upečené - při pečení proto neodcházejte od trouby. Fantazii při vykrajování se meze nekladou, ale horní část musí mít dostatek plochy pro marmeládu, kterou cukroví slepujeme. 
    Z poloviny těsta vykrajujeme plné tvary jako základy, které namažeme marmeládou. V tvarech z druhé poloviny vykrájíme ještě otvory, aby byla vidět marmeláda, kterou cukroví slepujeme.
    Pozor na některé druhy papírových košíčků! Musí být vloženy v silikonové nebo plechové formě, protože se teplem deformují.Pokud máme papírové košíčky, které se teplem deformují a nemáme formičky, tak použijeme jednoduchou fintu. Dáme je do nádoby tak, aby byly natěsno vedle sebe, a tudíž se nemohly rozlít. K tomu dobře poslouží třeba malý pekáček nebo hrnec či porcelánová miska.|Konec pečení poznáte tak, že když do muffinu píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto nejen na krajích, ale i uprostřed.
    Všechny suroviny v míse důkladně promícháme, těsto musí být velmi vláčné. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici alespoň 90 minut až dvě hodiny odpočinout.


Na čokoládová kolečka a placičky:

    Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na pláty o síle 2 až 3 milimetry, a z nich pak  vykrajovátky vytvoříme různé tvary - kolečka, čtverečky, hvězdičky atd., které rozložíme na vymazaný pečící plech nebo plech s pečicím papírem.


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Pho bo (čti "pfá bó") polévka je hit součastnosti. Pokud budete postupovat podle našeho videa, bude pro vás její výroba docela jednoduchá. Nejdříve si přečtěte celý návod, zhlédněte video, a pak již stačí vytisknout ingredience a hurá nakupovat. Naše tipy najdete na konci tohoto receptu.|Tip 1: Vývar dělejte vždy ve větším množství. Nemusíte se bát, že by Vám polévka nechutnala. Vývar lze pohodlně zamrazit. Je to ta nejpracnější věc na celé polévce, ostatní je již v misce za chvilku.|Tip 2: Bylinky se v běžných obchodech shání těžko, když však oslovíte prodejce na vietnamských tržnicích, rádi vám poradí. Pro tuto variantu uvádíme bylinky i ve vietnamštině, každý vietnamec okamžitě ví, o co jde. Nejlepší je zavítat do pražské Sapy - (obrovská vietnamská tržnice), kde seženete opravdu vše. Pokud tuto možnost nemáte, pak věřte, že i ti vietnamští trhovci, kteří mají stánky třeba až u hranic, do Sapy jezdí nakupovat, a tudíž vám bylinky mohou přivézt. Použijte osvědčenou přesvědčovací meto
    Složení těchto výborných rybích kroket budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun tak budete mít spoustu zdravého pokrmu bez chemikálií.|Když dostanete rybu od rybáře, bude pokrm téměř zadarmo.|Rybí krokety můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle. Pokud však budete krokety mrazit, nepoužívejte mražené maso.
    Linecké těsto je nejvíce využívané na vánoční cukroví. Kolečka, čtverečky, hvězdičky a mnoho dalších tvarů se podle fantazie slepují marmeládou a případně polévají čokoládovou nebo i jinou polevou.
    Vanilkové muffiny se povedou vždy, stačí dbát na hustotu těsta - tu vidíte na našem instruktážním videu. Čím je těsto hustší, tím méně muffiny nakynou a naopak.|
    Pro tento recept je naprosto klíčová kvalita špekáčků. Pokud koupíme ty nejlevnější vuřty, nebude výsledek ani zdaleka takový, jako s kvalitními špekáčky.


Cukrářská škola s Ivetou Fabešovou

    Konec pečení poznáte tak, že když do perníku píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto perník nejen na krajích, ale i uprostřed.
    Cukroví na plechu vložíme do předehřáté trouby a pečeme v teplotě 150 °C přibližně 10 minut, až má narůžovělý povrch.  Pečení je velmi rychlé, od trouby bychom tedy neměli odcházet. Upečené cukroví necháme zvolna vychladnout.
    Velmi lahodné a dietní jídlo, které by nemělo chybět v jídelníčku i těch co drží dietu. | Pokud vybereme málo tučné maso, pak je pokrm poměrně vyvážený a tím dietní. Množství tuku dále snížíme orestováním masa na kvalitní pánvi, která potřebuje jen velmi malé množství oleje, nebo téměř žádný.|Servírujeme s bramborem na všechny možné způsoby.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Tento recept popisuje výrobu pálivé pomazánky, která se hodí nejen na topinky, ale i na přípravu spousty jiných delikates. | Znáte to - přijde večer rota vojáků na návštěvu, ale čím je pohostit? Tento pikantní pokrm zvládne každý, stojí pár kaček a výsledný efekt dobrého pohoštění je zaručen.|Jelikož je ďábelské omáčky kolem 1 litru, bez obav ji můžete vložit do čistých sklenic a 15 minut ve vodě kolem 90°C zasterilovat.|Omáčka jak už název napovídá je ostrá, přesto některým dětem velmi chutná. Rozhodnutí jestli tento pokrm servírovat dětem je pouze na Vás....|Fantazii se meze nekladou a tak můžete dozdobit například na kolečka nakrájeným vejcem uvařeným natvrdo, nebo sterilovanou okurkou či paprikou.|Pokud hotovou pomazánku dáte na velkou pánev a prohřejete s 30 vejci, potom rota vojáků praskne přejedením.|
    Linecké těsto se nejvíce používá na typické vánoční cukroví. Pečou se z něj i různé marmeládou slepované zákusky, často polévané čokoládou. Příprava těsta i cukroví je jednoduchá, pečení netrvá dlouho.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Spousta kuchařů tuto kombinaci s polévkou z pytlíku nezná. Hlavně mladí lidé mají tuto kombinaci v oblibě, protože jídlo je vždy stejně okořeněné a je třeba pouze několik ingrediencí. Takový pokrm se hodí třeba na chatu, kde s vařením nechceme zabíjet dlouhé hodiny.|

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00