Jak na věc


kynutý ovocný koláč s drobenkou na plech

Přes 60800 receptů na jednom místě

    Po vykynutí do kvásku přilijeme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, přidáme kůru z omytého citronu, sůl a zbylou mouku. Vše dobře promícháme a necháme znovu kynout.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme vykynout na teple.
    1 Do mísy nasypte mouku a cukr. Lžíci trochu směsi odeberte a vmíchejte ji do 200 ml vlažného mléka. Rozdrobte do něj droždí a nechte vzejít kvásek.2 Do mouky přidejte žloutky, kvásek, zbylé mléko a máslo a vypracujte řidší těsto (aby se dalo vylít na plech); podle potřeby těsto ještě nařeďte trochou mléka. Nechte ho zhruba hodinu kynout, aby zdvoj- až ztrojnásobilo svůj objem.3 Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete tak, aby bylo všude stejně silné. Nechte ještě asi 30 minut kynout.4 Smíchejte suroviny na drobenku. Na těsto rozložte švestky řezem nahoru, posypte drobenkou a dejte péct na cca 40 minut.


Přijďte za námi na 9. Apetit piknik

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Začátečníkům může kynuté těsto připadat složité, když si ale osvojíte pár pravidel, zjistíte, že to s ním až tak komplikované není. Více v článku tady.
     Po vykynutí do kvásku přilijeme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, přidáme kůru z omytého citronu, sůl a zbylou mouku. Vše dobře promícháme a necháme znovu kynout.
    Nejjednodušší kynutý koláč, který známe. Jediné, co potřebujete, je čas: než koláč vykyne, než se upeče a než vychladne alespoň natolik, abyste si nespálili jazyk.
    Suroviny Marmeláda jahodová, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
     Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme vykynout na teple.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00