Jak na věc


kynutý knedlíky snadno a rychle

Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky

    Suroviny Marmeláda jahodová, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Dobrý den Míšo, o víkendu vyzkouším, má to ale jeden háček :-) Mám doma zásobu máku, který ale není umletý a já nemám mlýnek. Myslíte, že bych mohla použít tyčový mixér nebo nemá někdo jinou zkušenost? :-) Děkuji, Lenka.
     Po vykynutí do kvásku přilijeme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, přidáme kůru z omytého citronu, sůl a zbylou mouku. Vše dobře promícháme a necháme znovu kynout.
    Tak jsem ho konečně upekla. Lidlovský mák je opravdu dobrý. No a závin? Jako vždy - výborný. Děkuji za recept, určitě se k němu budu vracet, je rychlý a výborný. Eva


Sada nádobí nerezová - 5 dílná - Fiamma® Fissler - Fissler

    1 Do mísy nasypte mouku a cukr. Lžíci trochu směsi odeberte a vmíchejte ji do 200 ml vlažného mléka. Rozdrobte do něj droždí a nechte vzejít kvásek.2 Do mouky přidejte žloutky, kvásek, zbylé mléko a máslo a vypracujte řidší těsto (aby se dalo vylít na plech); podle potřeby těsto ještě nařeďte trochou mléka. Nechte ho zhruba hodinu kynout, aby zdvoj- až ztrojnásobilo svůj objem.3 Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete tak, aby bylo všude stejně silné. Nechte ještě asi 30 minut kynout.4 Smíchejte suroviny na drobenku. Na těsto rozložte švestky řezem nahoru, posypte drobenkou a dejte péct na cca 40 minut.
    Hanko, zdravím a moc děkuji :) mě také někdy popraská, obvykle po stranách, ale to vůbec nevadi. Myslím, že je to slabým těstem a velkým množstvím náplně. Přenést se dá pomocí utěrky, závin si na ni opatrně nakulit a pak stejným způsobem skulit na plech. Dělám to takto s jablecným závinem, kde je těsto hodně křehké :) tento makový jen podeberu opatrně zespodu rukama a přenesu :) mějte se fajn :)
    Máte pravdu, nešlo to :-D Při množství máku, který doma mám, se asi opravdu vyplatí si mlýnek koupit. A na víkend holt vyzkouším jiný z vašich receptů.
    Marie, moc díky za komentář :) jsem ráda, že závin chutnal, jste moje krevní skupina, vše makové miluji :) ano, všeho s mírou, ale někdy je těžké odolat. Pěknou neděli. Míša


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Lenko, já děkuji za důvěru, že jste se do receptu pustila a povedlo se :) také jsem se dříve kynutého těsta bála, ale dnes ho naopak vyhledávám. Pokud byste chtěla kynuté na klasické koláče, tak vřele doporučuji vyzkoušet i tento recept na Kynuté koláče. Je zase trochu jiné, ale také skvělé :)
    Lenko, zdravím, obávám se, že mixérem to nepůjde :( mák je nejlépe umletý klasickým ručním mlýnkem nebo existuji i elektrické, speciálně na mák, ale tyčákem bych určitě nezkoušela :) doporučuji si od někoho mlýnek půjčit nebo koupit již mletý mák :)
    Po vykynutí do kvásku přilijeme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, přidáme kůru z omytého citronu, sůl a zbylou mouku. Vše dobře promícháme a necháme znovu kynout.
    Mockrát Vám děkuji za tento recept. Byl to můj první pokus s kynutým těstem. Závin je úžasný, že toho těsta je v poměru k náplni málo a je velmi vláčné (díky vyššímu množství másla). Není sladký, tak si na něm pochutnala i dvouletá dcera a zbytek rodiny si dosladil. Do máku jsem přidala ještě rozinky a příště zkusím i jinou náplň. Ještě jednou Vám děkuji, díky Vám jsem překonala ten počáteční blok a odvážila se kynuté těsto zkusit. Krásný den, Lenka


Kynutý koláč se švestkami a mákem

     Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme vykynout na teple.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme vykynout na teple.
    Zdravím paní Míšo,dnes jsem dělala tento štrůdl, je výborný,jen se mi těsto při pečení rozjelo a prasklo uprostřed.A při přenášení na plech jsem měla problém přenést ho.Můžete poradit, čím by to mohlo být? Děkuji a přeji pěkné dny.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Začátečníkům může kynuté těsto připadat složité, když si ale osvojíte pár pravidel, zjistíte, že to s ním až tak komplikované není. Více v článku tady.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Nejjednodušší kynutý koláč, který známe. Jediné, co potřebujete, je čas: než koláč vykyne, než se upeče a než vychladne alespoň natolik, abyste si nespálili jazyk.
    Dobré nedělní ráno. Ještě mám plnou pusu chutí tohoto úžasného makového závinu. Opravdu nemá chybu. Vláčný, plný nádivky, nepřeslazený - ani jsem ho navrch necukrovala... Moc děkuji za Vaše recepty.Jsou skvělé. Jen musím zbrzdit, aby nehrozil ten Otesánek. Přeji hezký den. Marie

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00