Jak na věc


kuřecí maso s červenými fazolemi

Zelené kuřecí karí20 / 11 / 2011

    Suroviny albert Bio Kuřecí bujón, kečup jemný Hellmann´s, Kuřecí paličky bez kůže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Když je maso měkké, přidáme k němu červené konzervované fazole a 3-4 lžíce kečupu. Směs promícháme, ještě krátce, asi 5 minut provaříme, podle chuti přidáme sůl i cukr.
    Osmahnu maso nakrájené na kostky, tak aby bylo dozlatova propečené (né vysušené), přidám mraženou kukuřici a zasypu kořením lehce osmahnu a zaliji kečupem a vodou z fazolí z plechovky, podusím a když je kukuřice měkká (což je cca za 3-5 minutek), tak přidám fazole, nechám jen probublat a dochutím-tj. osolím dle chuti, přidám malinko jablečného octa, aby byla chuť lehce navinulá, či malinko cukru, je li kečup méně sladký.
    Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené na nudličky kuřecí maso a orestujeme. Přidáme chilli, pepř podle chuti a zeleninovou směs Mexiko. Já ještě přidávám sterilovanou kukuřici s červenou fazolí (směs). Dosolíme.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    V pánvi cibuli zpěníme na rozehřátém másle s olejem, pak na ni vložíme kuřecí maso, osolíme ho, posypeme provensálským kořením, bílým pepřem, podlejeme kuřecím bujónem a pod pokličkou maso pomalu podusíme doměkka. Občas paličky otočíme.
    Na karí je v Thajsku asi tolik receptů, co u nás na guláš nebo na svíčkovu. Na internetu najdete množství videí a receptů, které se budou od mého lišit. Je to prostě další varianta, která respektuje dosažitelnost jednotlivých ingrediencí u nás. Namísto kuřecího můžeme použít i hovězí nebo vepřové maso, zelené thajské karí se dělá i s krevetami.
    Když je maso měkké, přidáme k němu červené konzervované fazole a 3-4 lžíce kečupu. Směs promícháme, ještě krátce, asi 5 minut provaříme, podle chuti přidáme sůl i cukr.


E- Kuchařka s tisíce recepty pro Vaše každodenní vaření

     V pánvi cibuli zpěníme na rozehřátém másle s olejem, pak na ni vložíme kuřecí maso, osolíme ho, posypeme provensálským kořením, bílým pepřem, podlejeme kuřecím bujónem a pod pokličkou maso pomalu podusíme doměkka. Občas paličky otočíme.
    maso (kuřecí, vepřové, hovězí-dle chuti každého, my používáme většinou kuřecí, či vepřovou panenku), červené konzervované fazole, kukuřici (já používám mraženou, ale může se i konzervovaná), sladký kečup a koření Chilli Con Carne od fy Cotányi)

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00