Jak na věc


koláčky svatební z podluží-recept

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Helčo, zdravím Vás, tyhle koláčky jsou hezky vláčné i několik dní po upečení, takže čtvrtek by měl být dostačující. Já obvykle peču den předem :) ale pokud budete péct zkušební várku ještě před svatbou, což vřele doporučuji, sama uvidíte, jak chutnají další dny :)
    Pokud si tedy poznatky přeložíme do řeči běžného zákazníka prahnoucím po masu, tak kuřecí maso kupujeme vždy vcelku, tedy celé kuře. Sice není vyloučeno, že by mohlo být "vylepšeno" o vodu a sůl, ale pokud syrové kuře necháme několik minut na talíři při běžné teplotě, nějaká voda by z takto "vylepšeného" kuřete jistě vytekla. No a pokud by byla slaná, rovnou se obrátíme na příslušnou potravinářskou inspekci. Každý kdo má doma kalkulačku si velmi jednoduše spočítá, kolik lze na celém kuřeti ušetřit, a nemusí být ani absolvent matematické fakulty. Pokud kupujete kuřecí porcované maso, je vždy minimálně o 20% dražší.
    Jako výrobník jogurtu může posloužit jakýkoliv prostor, který udrží teplotu v rozmezí 39 až 41°C. Výborný je samozřejmě jogurtovač, ten však má tu nevýhodu, že má malou kapacitu. S úspěchem používáme líheň na drůbež, kterou lze sehnat za cenu jogurtovače, má však daleko větší kapacitu. Někteří kuchaři a kuchařky také používají s úspěchem přesnou elektrickou troubu.


10 netradičních svatebních dortů s vůní dřeva

    Jindřiško, hezký den, jak se zmiňuji nahoře v příspěvku, i já tyhle koláčky pekla před lety poprvé :) a od té doby jsem jich napekla už několik tisíc, takže si troufám říct, že jsou opravdu dobré :) Těsto obsahuje hodně másla, díky čemuž jsou krásně vláčné i několik dní po upečení, v žádném případě nejsou suché. Potírat vajíčkem je zbytečné, koláčky jsou hodně malé, po upečení stačí pocukrovat. Myslím, že máčet do másla a rumu je také zbytečné, to se dělá spíše u klasického kynutého těsta. Zkuste si koláčky udělat na zkoušku jen z poloviční dávky, třeba jen s jednou náplní a ochutnejte, abyste mohla posoudit :) zatím ale opravdu všem chutnaly. Případný další dotaz Vám ráda zodpovím. Hezký den. Mila
    Výhodou je fakt, že můžete v jednom zátahu udělat jídlo pro vegetariána i masožravce v jedné troubě. Výběr ingrediencí pro tento recept je totiž obrovský, záleží pouze na vaší fantazii.|
    :-))) No ano, na krabičku jsem napsala ,,guláš, na ten naštěstí chuť neměli. Koukala jsem, že padaly i otázky na máčení v rumu. Koláčky jsem hned po upečení, ještě na plechu, potřela rumovým máslem, to pro tu vůni, a zůstaly krásně vláčné, nerozmáčely se.
    Ivčo, zdravím Vás, ano, tyhle koláčky jsou opravdu skvělé, zatím ještě nezklamaly :) souhlasím s Vámi, také dělám vždy více náplní a těžko říct, která je lepší. Jinak jsem ráda, že se blog líbí a věřím, že najdete inspiraci i na dort :) pěkný den. Mila


Vyzkoušejte naši novou mobilní app ZDARMA. Získáte slevu 5 % na svůj nákup!

    Dobrý den. Od známé jsem dostala kontakt na Vaše emailové stránky s tipem na svatební koláčky a musím říci, že jsou vynikající. Těsto je skvělé, krásně se s ním pracuje, dobře se peče.... Upečené koláčky vypadají luxusně a vydrží dlouho měkké. Ráda bych Vám poděkovala a popřála hodně inspirace a spoustu dobrot :-). Určitě Vaše stránky budu nyní častěji vyhledávat :-). Zdenka
    Složení: mléčné bílkoviny, polydextróza, celé vejce v prášku, zvlhčující látka: glycerin, náhradní sladidla: sorbitol a sukralóza, slunečnicový olej, kakaový prášek, koření 1,7 % (skořice, zázvor, anýz, muškátový oříšek, hřebíček), kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný, glukono delta-lakton, aroma, barvivo: karamel, sůl, konzervační látka: propionát sodný
    Ovocné košíčky podle tohoto videonávodu zvládne i úplný začátečník. Cena bude nesrovnatelně nižší než v obchodu, navíc budou obsahovat ovoce přesně podle vašich představ.
    já mám recept také na výborné koláčky, které jsou zadělávané šlehačkou, je to velice starý recept, ještě po mé babičce, ale velice ráda vyzkouším tyto, vypadají úžasně a práce s nimi je asi o dost snažší
    Děkuji za tip na přípravu povidel :) zkusím ještě to provaření, ale myslím, že jsou dost hustá, bohužel ani perník mi nepomáhá :) z těchto malých mi vždycky trochu stečou. Pěkný den.


Svatební dary – tipy a nápady na originální dary

    Dobrý den,paní Mílo moc děkuju za báječný recept. Neteř si přeje vázané koláčky, vyzkoušela jsem je tedy z těsta z vašeho receptu a jsem nadšená, vážou se perfektně, drží a chutnají božsky. Recept mi trochu připomněl koláčky z těsta kynutého pod vodou, ovšem u toho vašeho odpadá matlavá fáze, ta nejhorší :-)) Několik koláčků se mi podařilo zachránit a šoupnout do mrazáku, po 14 dnech jsou pořád výborné. Ještě jednou moc děkuju, jste báječná.Drahuše Gallatová
    Milá Mílo, mnohokrát děkuji za nezištné rady podané s laskavostí. Špičku určitě vyzkouším a vašich koláčcích, které jsou tak excluzivní a věřím, že tak i chutnají. Jakmile je vyzkouším, dám vám vědět. S úctou Alice
    Zdenko, tak to jsem moc ráda, že se koláčky povedly :)) ano, překvapivě kupujeme s tvarohem i dost vody :)) Také jsem se dříve kynutého těsta bála, ale stačí mít dobrý recept. S buchtičkami Vám bohužel neporadím .... mějte se fajn. Míša
    Zdenko, zdravím, koláčky jsou několik dní dobré a vláčné, takže těch pár dnů by měli v chladu vydržet. Já osobně bych se přikláněla k zamražení ... mám vyzkoušené a jsou pak jak čerstvé :)


Recept na nejlepší svatební koláčky

    No tak to je mobma! Na podzim mám péct kamarádce na svatbu a musím říct, že se mi hodně orosilo čelo při představě, jak budu v noci ještě péct pidi svatební koláčky, aby byly druhý den čerstvé. Takže tenhle recept určitě velmi brzy vyzkouším, vypadá naprsoto úžasně! Ještě kdyby tak byla bezlepková varianta :-) S povidlovou náplní moc neporadím, taky mi vždycky trošku teče, ikdyž zahušťuju strouhaným perníkem.
    Dobrý den, včera jsem pekla koláčky podle vašeho receptu a musím se přidat k ostatním. Jsou prostě úžasný. Určitě jsem je nepekla naposled. Děkuji Eva :-)
    Dobrý den, dnes jsem zkoušela své první svatební koláčky, avšak úplně jiný recept než tento. Kamarádka se mi za dva měsíce vdává a já slíbil koláčky. Takže přemýšlím, že ještě vyzkouším Váš recept, neboť ty dnešní se mi vůbec nelíbí. Chci se jen zeptat, jaký tvaroh používáte na náplň ?? Vybrala jsem asi špatný a nějak mi to nedrží ... Děkuji moc za odpověď. Eliška.
    Dobrý večer Mílo, včera jsem vyzkoušela Vaše koláčky. Luxusní! Snědli jsme celou dávku skoro za jeden den, jsou opravdu vynikající.. Zkoušela jsem ořechové, tvarohové a povidlové, příště se pustím i do makových. Syn (5 let) je chce péct hned zítra :-) Děkuji i za Vaše jiné recepty, vyzkoušela jsem toho už dost, a všechno moc dobré a chutné,Petra


Svatební přání novomanželům – nebojte se být originální

    ano nejspis bylo o trosku vetsi..:) jinak jeste jsem chtela zminit, ze povidla take zahustuji pernikem ale predtim je vzdy trochu svarim v kastrulku..jeste o malinko zhoustnou a po vychladnuti skvele drzi tvar.. Zatim se mi nestalo, ze by se roztekla:)
    Dobrý den Paní Milo,včera jsem dělala Vaše koláčky,jsou fantastické,kynutá těsta mě zrovna příliš nebaví a druhý den už mě osobně nechutnají.Jsou poměrně nebezpečné, protože jíte jeden za druhým :)Jsem moc ráda,že jsem Váš recept objevila,moc děkuji.S pozdravem Lída.
    Dobrý den, nyní jsem objevila Vas recept :-). Ráda bych Vaše koláčky upekla do skolky pro děti. Jen jsem se chtěla zeptat. Máte vyzkousene koláčky s tvarohem z vaničky? Ziju v Německu a tady jiný neprodávají :-(. Tak si teď nevím rady. Syn má přinést něco typicky českého a tak si myslim, ze svatební koláčky budou perfektní. Tady je nikdo nezná. Jen jsem je také nikdy nepekla, tak doufám, že se mi podaří. Děkuji a budu se těšit Zdenka


Medové kuřecí špízy s bramborem bez éček na grilu

    Tak teď jsem znova zadělala těsto a sedla k tabletu, abych si ještě jednou přečetla celý váš článek s receptem, abych zjistila, že jsem všechno dělala špatně :). Těsto jsem dala do tepla vykynout a máslo rozpustila v kastrulku. Přesto byli luxusní :) posílám odkaz kde je fotečka. Zkouším znovu a znovu špatně
    Dobry den Pani Milo, zkousela jste pect tyhle kolacky se susenym drozdim? Pokud ano, kolik suseneho drozdi je potreba? A jsou stejne dobre? Dekuji, Terka
    Dobrý večer, mám za úkol upéct svatební koláčky. Podotýkám, že poprvé v životě :) Proto se chci ujistit, že jsou Vaše koláčky opravdu, ale opravdu dobré :) Vím, že tu nejenom Vy píšete,jak jsou výborné, ale chci mít opravdu jistotu, že na svatbě bude vše bez chybičky.. Opravdu není potřeba je potírat vajíčkem? Nebude těsto po upečení suché? A co máčení v másle a rumu..je to u tohohle těsta možné? Asi hodně otázek, viďte? :) Ale budu moc ráda, když mi na ně odpovíte.. Jindřiška


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Zdenko, zdravím Vás do Německa :) je velmi milé, že se moje recepty dostanou i do zahraničí :) koláčky jsou opravdu skvělé a myslím, že je zvládnete, s těstem se pracuje dobře, vyvaluje se jako třeba linecká kolečka. Tvaroh ve vaničce jsem kdysi zkusila a hrozně tekl, ale mám radu, nechte ho přes noc vykapat v plátěném ubrousku nebo kapesníku, zavažte jako raneček a zavěste třeba na vařečku do vyšší mísy, kam bude voda kapat. Tvaroh se tak zbaví přebytečné vody a bude hezky hustý. Budete ale potřebovat větší množství tvarohu, protože po odkapání ho bude míň :) věřím, že se koláčky povedou a budu moc ráda, když mi dáte vědět :) Míša
    Terko, zdravím Vás, bohužel sušené droždí v tomto receptu vyzkoušené nemám, používám vždy jen čerstvé. Na každém sáčku ale obvykle bývá návod, kolik použít. Na netu jsem našla přepočet, který uvádí, že místo 100 g čerstvého droždí se použije 40-50 g sušeného, ale vyzkoušené to nemám. Třeba se přidá někdo do diskuze a poradí :) hezkou sobotu. Mila
    Nízkosacharidový proteinový koláček s perníkovou příchutí má příjemnou jemně kořeněnou perníkovou chuť, zcela odlišnou od ostatních produktů z naší nabídky. Věříme, že osloví nejen všechny milovníky perníků. Ideální jako snídaně nebo svačina. Doporučujeme vyzkoušet i v kombinaci s proteinovým džemem nebo proteinovou čokoládovou pomazánkou.
    Výborný a líbivý jablečný koláč, který sice vypadá složitě, ale vyrobit jej podle našeho videa je hračka. |Koláč můžeme navrchu ozdobit šlehačkou a podavát s kávou, čajem nebo si ho jen tak uždibovat ke svařáku. 


Srdečně Vás vítám na svém blogu!

    Na pomoučněném válu těsto vyválíme a například pomocí kulatých vykrajovátek na vánoční cukroví vykrájíme malá kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme malé množství vybrané náplně a zabalíme tak, aby nám nevytekla. Nejlépe toho docílíme, pokud je uválíme v dlani.
    Zrovna jsem dopekla koláčky. Jsou výborné a to jsem je ani nedělala z másla ale pouze z Hery. Koláčky mi mizely po rukama �� Ještě mám pro vás typ na povidlovou náplň. Místo perníku jsem dala rozmixovane piškoty a přidala trochu bílků. Náplň krásné na koláčích držela ��
    Irčo, pěkný den a děkuji :) ráda slyším, že koláčky měly úspěch, jsou opravdu moc dobré :) a děti si je zaslouží, když dneska musely zase do školy :) jojo sladké je trochu útok na linii nás všech, ale zase zpříjemní člověku život :)
    Díky moc za inspiraci. Slavili jsme s manželem narozeniny (oba 40 let) a potřebovala jsem připravit pro naše přátele něco sladkého. Svatební koláčky mi přijdou moc složité ale tenhle recept je super. Pekla jsem ho poprvé (manžel mi i s dcerou říkali, že jsem blázen, když peču tento recept poprvé a hned na oslavu, ale peču ráda, tak jsem do toho šla) a měla jsem obrovský úspěch, celý večer jsem slyšela jen samou chválu. Takže ještě jednou díky.Jola


Verše a citáty na svatební oznámení a svatební blahopřání

    Tak to mě těší, že koláčky chutnají :) chápu, že dnešní cena másla je vysoká a tak se občas volí levnější varianty :) pro mě je jeho ale chuť nezaměnitelná :) děkuji za tip na povidla, určitě vyzkouším :)
    Dobrý den, také mám v plánu vyzkoušet vypadají úžasně. Jen má jednu otázku. Když bych pekla z poloviční dávky, budu půlit i dávku krásku? Tedy 15 g kvasnic, polovinu mléka a cukru? Děkuji za radu. Lenka


Postup přípravy svatebních koláčků – recept

    Alice, dobrý den, děkuji, že jste si vzpomněla právě na moje koláčky :) musím říct, že jsou opravdu vynikající a zatím mě nikdy nezklamaly. S těstem se dobře pracuje, nelepí, netrhá se, takže to určitě zvládnete. I tak bych ale doporučila zkusit si udělat pár koláčků předem jen tak nanečisto :) myslím, že jsem tvaroh stříkala řezanou trubičkou, špiček mám totiž několik a ne vždy sáhnu po stejné, zkuste Wilton 1M nebo nějakou podobnou. Tvarohy by myslím měly stačit čtyři, ale když tak si přiděláte. Záleží, jak hodně náplně budete na koláček dávat. Tyhle koláčky vždy jen hodně cukruji po upečení. Těsto je tak trochu podobné lineckému těstu, takže hned po upečení jsou krásně křehké, další dny pak vláčné. Pokapání rumem u nich nemám vyzkoušeno, nevím co to s nimi udělá. Tenhle způsob konečné úpravy dělám u klasických kynutých koláčů, kdy se těsto nechává kynout. Takže bych opět doporučila na pár kouscích vyzkoušet a uvidíte :) myslím, že když se to pokape jen lehce, tak by to nemělo uškodi
    Pěkný den Míšo, opět jeden z vyzkoušených receptů. Koláčky jsem dělala dcerce do školky a jen se po nich zaprášilo. S těstem se skvěle pracuje, stříkání náplně je skvělé. Jediné co bych dodala v komentářích je, kolik nádivky je potřeba na jednu várku koláčků např. v případě tvarohových jsem dělala nádivku z trojnásobné dávky. Nebo je to myšleno, že na jednu várku je potřeba mít dle receptu celkem 4 nádivky? Díky moc Petra
    Dobrý den,objevila jsem Váš recept na koláčky a chci ho vyzkoušet s předstihem před sestřinou svatbou. A chtěla jsem se zeptat jak dlouho myslíte,že se dají před svatbou upéct. Když je svatba v sobotu jestli by nebylo brzy je upéct ve čtvrtek? Moc děkuji za odpověď Helča
    Ještě jednou děkuji za recept! Koláčky jsou výborné! Tvaroh jsem nechala odkapat přes noc v ledničce a opravdu to pomohlo. Navíc jsem byla překvapená, kolik vody tam bylo. Skvělé, děkuji. Tak teď se ještě naučit buchtičky se šódo a už nebudu mít z droždí strach :-D


Želatinový ovocný dort se šlehačkou

    Hanko, děkuji za radu ohledně povidel :) určitě v budoucnu někdy vyzkouším :) také už mě napadlo udělat si přímo povidla jen se sušených švestek, aby byla krásně hustá a pevná :) Ať se daří :)
    Míšo :-), Váš recept na koláčky si už vyžádalo více kolegyň. Takže budete mít i větší návštěvnost. Vzala jsem pár na ochutnávku. Jinak už je po svatbě a všichni pěli chválu na koláčky :-). Líbila se jim i malá velikost. No a další kolegyně mě požádala, jestli bych jí neupekla koláčky na oslavu narozenin...:-). Takže velký úspěch a díky patří Vám. Ať se Vám jen a jen daří...těším se na Vaše další nápady a dobroty. Zdenka


Rychlá vánoční smetanová polévka z filé s krutony

    Dobrý den,před 14 dny jsem pekla na svatbu dceři celkem 20 kg koláčů. Bylo to asi 3500 kusů.Mám trochu jiný recept než vy, ale ten váš vypadá taky lákavě. Koukala jsem na příspěvky pod receptem a asi před 4 roky jste se ptala na nějaký fígl, aby netekla švestková povidla. Peču už léta a vždycky jsem s tím bojovala různě, zahušťovala perníkem a podobně a nikdy to nebylo ono. Před tou svatbou jsem to riskla a vymyslela následují a velmi jednoduchý fígl, který úžasně pomohl. Koupila jsem sušené švestky, ty jsem umyla, umlela na mlýnku na maso a vmíchala jsem je do povidel, trochu rumu skořice a bylo hotovo.Je pravda, že se to prodraží, ale výsledek byl vynikající. Dala jsem na jeden kelímek povidel asi 20 dkg švestek. Hanka
     Užitečné informace ÚvodPlánování svatbyJdu na svatbuDodavateléSvatební magazínSvatební cestaSvatební daryKontaktujte nás KontaktInzerceSledujte násSledujte naše novinky a sdílejte obsah pomocí hashtagu #svatebniasistentka
    Zdravím Mílo, právě jsem dopekla vaše koláčky . Zkusila jsem potěšit děti než se vrátlily ze školních lavic a uuuuuspěch senzace, koláčky jsou senzační, lahodné uplně se rozplývají. Dělala jsem jen poloviční dávku s tvarohem a bomba. Díky díky za krásný stránky a za skvělý dobroty. Zas budu muset na dlouhou procházku protože ty vaše dobroty to je o linii. Díky Irča


Zasedací pořádek na svatbě – pravidla, etiketa

    Dobrý večer paní Milo, ja z podobneho těsta (méně másla) pecu mechurky. Na vyvaleny ctverecek dam napl a cipky ctverce smacknu k sobe. Recept po babicce. Dnes jsem zkusila vase kolacky a jsem z nich nadsena. Jsem zvykla pect kolace z klasickeho kynuteho testa, ktere jsou casove mnohem narocnejsi. Zitra mame s holkama a detmi piknik,tak doufam,ze budou chutnat vsem. Zvolila jsem ctyri naplne. A tezko rict, ktere jsou lepsi. Povidla si delam doma a krasne drzela i jablecna i svestkova. Pristi tyden ma syn narozeniny,tak budu pect detem do skoly. . Dekuji za prekrasny blog. Jdu k Vam jeste hledat inspiraci na dort. Ivča
    Zdenko, hezký den, děkuji za Vaši chválu na koláčky, musím souhlasit, jsou vynikající :) budu ráda, pokud Vás zaujmou i další recepty a občas na blog zavítáte :) Míša
    Pekny den, kolacky uz mam za sebou:) jablecne jsou vyborne ale tvaroh mi nejak druhy den ztuhnul a je nejaky tuhy a zvykavy, nevite co to? A mohu se zeptat jak je nejlepe skladovat? Moc moc dekuji za krasny recept:)Deni
    Jano, vidíte, když dva dělaji totéž, není to totéž :) koláčky máte pěkné, ale právě dost nakynuté :) tyto by bý neměly. Nicméně pokud Vám takto chutnají, není důvod měnit postup :) pěkný vikend.
    Všechny pomůcky je třeba sterilovat, tedy opláchnout ve vodě teplé alespoň 80°C. Sice to není pravá sterilace, ale pro tento účel stačí. Platí to nejen pro skleničky a víčka, ale také všechny další pomůcky, které přijdou do styku s námi vyrobeným jogurtem.|


Asijská kuřecí čína s luxusní rýží

    Dekuji:) dekuji za uzasny recept, kolacky jsou senzacni a jednoduche na pripravu, meli velky uspech, zmizeli do posledniho..jen uvedena davka testa mi vysla asi na 136 kolacku.. kazdopadne jine svatebni uz delat nebudu:) Jste poklad, opravdu:)
    Další zvýšení podílu vody ve výrobku přitom může prodejce dosáhnout ještě glazováním například ryb. Glazování ryb je technologický proces, který ochraňuje mrazené rybí maso před vysušením a oxidací. Správné glazování by nemělo zvýšit hmotnost výrobku o více než 5 procent. Rybí maso se zkropí tenkou vrstvou vody, která po zmrznutí vytvoří ochrannou glazuru. Jestliže je přidané vody do 5 % hmotnosti výrobku, nemusí se toto v jeho složení uvádět. V Česku se v poslední době tato technologie v hojné míře zneužívá k nastavování masa vodou, a tím pádem k šizení výrobku. Kombinací tzv. „glazování“ a „křehčení“ tak některé zamrazené ryby obsahují i více než 50 % vody. K takovému zpracování se používají polyfosfáty, které vážou v rybím mase vodu. Podle časopisu dTest se v Česku objevily i mražené ryby, které obsahovaly nadlimitní množství polyfosfátů.|


Celozrnný borůvkový koláč s pudinkem

    Eliško, zdravím, recept mohu vřele doporučit, koláčky měly úspěch nejen na svatbách :) na pečení je ideální tvaroh balený v kostce (jako máslo), ne ten vaničkový, ten je příliš tekutý :) moje oblíbená značka je od Moravie, červený obal.
    Lenko, zdravím, určitě je zkuste, jsou moc dobré :) Ano, pokud budete péct poloviční dávku, tak všeho jen půl, přesně jak píšete. Troufám si říct, že příště budete péct z celé dávky :) dají se dobře i zamrazit. Míša
    Mezi tím, než nám kvásek vzejde, si připravíme těsto. Smícháme 0,5 kg hladké a 0,5 kg hrubé mouky, přidáme 250 g nastrouhaného kvalitního másla, 0,5 litru mléka, 200 g moučkového cukru a 7 žloutků. Do vypracovaného těsta lehce přimícháme kvásek a pro lepší chuť dochutíme nastrouhanou citronovou kůrou – nezapomeňte citrony pořádně opláchnout.


Svatební noviny pobaví vás i vaše hosty

     Menu ÚvodPlánování svatbyJdu na svatbuDodavateléSvatební magazínSvatební cestaSvatební dary E - shop Úvodní stránka Svatební magazín Svatební dorty Recept na nejlepší svatební koláčkyRecept na nejlepší svatební koláčky57Sdílení Sdílet s přáteli Sdílet Připnout Vytisknout Poslat e-mailem57Sdílení Pečení svatební koláčků patří mezi nejčastěji dodržované předsvatební tradice a zvyky. Pokud se pro pečení koláčků sami rozhodnete, budete potřebovat následující ingredience:
    Dobrý den Míšo, velice Vám děkuji za radu. Určitě to vyzkouším. Včera jsem ještě sháněja nějaký tvaroh podobný tomu našemu v kostce, aby nebyl vaničkový. Ale je to fakt něco ... No, zkusím to a uvidím. Už se na ně těším! :-D - určitě Vám napíši, jak to dopadlo.
    Zdravím Zdenko, ano, s těmi surovinami je to někdy těžké :) Je možné, že třeba vaničkový tvaroh v Německu neobsahuje tolik vody jako u nás, ale každopádně to odkapání ničemu neuškodí. Jinak do těsta je jedno, zda dáte jogurt nebo majonézu, ve výsledku v tom rozdíl není :) používám obvykle to, co mám doma po ruce. Mějte se fajn a ať se koláčky podaří. Míša
    Jindřiško zdravím Vás, mě vychází do jednoho kila asi 120 - 130 koláčků. Nicméně hodně záleží, jak silné válíte těsto a kolik náplně dáváte :) Mějte se fajn. Míša
    Zdravím Marie, s pekárnou bohužel nemám žádné zkušenosti, ale zadělat těsto by se tam podle mě myslím dalo. Pak bych ho ale hned vyndala a dala do lednice, protože tohle těsto se nenechává kynout ... Hezký den. Mila


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00