Jak na věc


knedlík z mw

Sezónní nabídka pro únor a březen

    Knedlíky → Žemli nakrájíme na kostky. V míse smícháme mouku s na kostičky nakrájenou žemlí, lehce osolíme a vmícháme prášek do pečiva. Těsto zaděláme pomocí mléka. Z těsta vytvarujeme 2 šišky ... Pokračovat »
    Knedlíky → Do mísy prosijeme mouku do důlku rozdrobíme droždí, posypeme mouč. cukrem a zalijeme necelou polovinou vlažného mléka. trošku zasypeme moukou a promícháme - pouze to co je v důlku! ... Pokračovat »
    Bramborový knedlík špenátový a Bramborové šišky špenátové nabízíme jako sezónní specialitu pro období březen až červenec. Výborné jsou (nejen) jako příloha k velikonočním jídlům jako je třeba pečené jehněčí maso nebo pečený králík.
    Knedlíky → Rohlíky nakrájíme na plátky, namočíme do mléka, které smícháme s olejem, žloutky a solí. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, půlku zamícháme do těsta a další půlku jen lehce vpracujeme ... Pokračovat »
    Knedlíky → Rohlíky navlhčíme mlékem, přidáme margarin, sůl, bylinky, hrubou mouku a nakonec ze 2 bílků ušlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do předem navlhčeného ubrousku a zavážeme režnou nití. ... Pokračovat »


Vyvracíme tak mýtus, že doma vyrobený knedlík je lepší než ten koupený.Ověřte si, že u nás je tomu naopak.

    Od 1.4.2018 startuje naše nová soutěž fotografií jídel české kuchyně s knedlíky od Lázničky. Pravidla soutěže najdete na našich stránkách na FB (dostanete se tam proklikem na fotografii)
    Knedlíky → Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto rozdělíme do hrnků ... Pokračovat »
    Knedlíky → rohlíky nakrájíme na kostičky,přidáme mouku,mléko,vejce a sůl,vše promícháme.Vznikne řidší těsto,pak postavíme teprve vodu na kamna a než se voda začne vařit těsto z houstne.Namočí ... Pokračovat »
    Knedlíky → Housky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Nakonec vmícháme mouku, strouhanku a sníh z bílků. Vytvarujeme ... Pokračovat »


Fotografická soutěž o ceny na Facebooku

    Společnost Knedlíky Láznička se v roce 2013 stala vítězem nezávislého testu knedlíků Mladé Fronty Dnes a České potravinářské komory. V soutěži Česká chuťovka 2014 získal ocenění náš špekový knedlík a  bramborový knedlík plněný uzenou vepřovou kýtou.  V soutěži Dětská chuťovka 2014 získal ocenění náš ovocný knedlík borůvkový a ovocný knedlík meruňkový. V soutěži Česká chuťovka 2015 byl oceněn houskový knedlík bylinkový. V soutěži Dětská chuťovka 2015 byl oceněn ovocný knedlík malinový. V soutěži Česká chuťovka 2016 byl oceněn náš karlovarský knedlík. V soutěži Česká chuťovka 2017 získal ocenění náš houskový knedlík a perníkový knedlík. V soutěži Dětská chuťovka 2017 získal ocenění náš houskový knedlík a perníkový knedlík. V soutěži Česká chuťovka 2018 byl oceněn náš svatební knedlík a Hanácké zelňáky. V soutěži Dětská chuťovka byl oceněn náš svatební knedlík a Hanácké zelňáky.
    Knedlíky → Rohlíky a tofu nakrájíme na kostičky. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli a tofu. Necháme trochu vychladnout, pak přidáme k rohlíkům. Přimícháme vejce, mléko, mouku a sůl. Z těsta t ... Pokračovat »
    Knedlíky → Z droždí, 4 lžic vlažného mléka a 5 lžic mouky připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vykynout. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj kvásek, oso ... Pokračovat »
    Knedlíky → Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, mouku a na kostičky nakrájené housky. Podle chuti osolíme. Promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. ze ž loutky, přidá se smetana ... Pokračovat »
    Knedlíky → Do mísy dáme, mouku, vejce, nakrájenou žemli a osolíme. Ve vlažném mléce necháme vykynout droždí a přidáme do těsta. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným mléke ... Pokračovat »


Zelenina v podzimní kuchyni: brokolicový krém

    Knedlíky → Mouku osolíme, přidáme mléko, vejce a připravíme řidší těsto. Rohlíky nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vrou ... Pokračovat »
    Knedlíky → Nakrájené rohlíky okořeněné muškátovým oříškem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s rohlíky. Pak přidáme naseka ... Pokračovat »
    Knedlík patří k oblíbeným přílohám českých strávníků, plněné knedlíky představují kvalitní hotové jídlo s velmi krátkou dobou přípravy. Tajemství našich výrobků spočívá v kvalitních surovinách, které mícháme v poměru, který dodržovaly naše babičky při přípravě nedělního oběda.
    Kouzlo domácí chuti knedlíků Láznička je zaručeno kombinací několika faktorů. Kromě kvalitních surovin je důležité ruční zpracování knedlíků. Aby byl výsledný produkt nadýchaný a kyprý, je nutné zvládnout sice jednoduchý, ale důležitý grif práce s těstem. A ten zatím nezvládne žádný stroj. Knedlíky kynou po přesně stanovenou dobu při dané teplotě a vlhkosti. Roky jsme testovali a zdokonalovali zdánlivě jednoduché postupy výroby. 


Do našich knedlíků nepoužíváme žádné konzervanty ani potravinářská barviva.

    Knedlíky → Droždí rozmícháme v mléce, k nim rozklepneme vejce a vlijeme to vše do mouky smíchané se solí. Zaděláme těsto, do něj vmícháme nakrájenou housku a necháme vykynout. Potom z těsta v ... Pokračovat »
    Čerstvě umletou mouku dovážíme přímo ze mlýna, který se specializuje na tu nejnáročnější klientelu. Bramborové knedlíky vyrábíme skutečně z brambor. Pro plněné knedlíky používáme vysoce kvalitní uzenou vepřovou kýtu. Pečeme si vlastní pečivo, které je speciálně vyladěné pro knedlíky. To nám umožňuje vyrábět vynikající karlovarské a špekové knedlíky, které potěší oko i ústa. Ovocné knedlíky plníme kusovým ovocem.
    Knedlíky → Housky nakrájíme na malé kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na housky, přidáme mouku a promícháme. Z těsta vytvoříme ... Pokračovat »
    Knedlíky → Nejprve uděláme těsto. Do mísy dáme cukr, 2 žloutky přidáme jedno celé vejce, máslo a špetku soli. Trochu promícháme (základní kašička), přidáme mouku, zamícháme, přidáme strouhané ... Pokračovat »


Začala sezóna jahodových knedlíků

    Knedlíky → Rohlíky nakrájíme na tenké plátky, namočí se do mléka, které smícháme s olejem, žloutky, solí. Bílky ušleháme v tuhý sníh, půlku zamícháme do těsta a další půlku jen lehce vypracu ... Pokračovat »
    Jako každý rok, i letos nabízíme  švestkové knedlíky, které jsou velmi chutné a v minulých letech si získaly značnou oblibu. Nabídka je časově omezená na dobu sklizně českých  švestek, tj. typicky  od srpna do října. Knedlíky nabízíme ve dvou variantách: kynutý knedlík a bramborový knedlík švestkový. Blíže viz: http://www.knedlikylaznicka.cz/sortiment/ovocny-knedlik-svestkovy http://www.knedlikylaznicka.cz/sortiment/ovocny-knedlik-bramborovy-svestkovy
    © 2009 – 2019 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o., všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele, nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno. O nás - kontakty | Podmínky používání | Reklama | Newsletter | RSS články | RSS recepty | Facebook | Přidat na Seznam


Rady a tipy pro kuchaře i kuchařky

    Řeznický bramborový knedlík se škvarky - to je knedlík pro náročné jedlíky. Příjemně překvapí všechny milovníky knedlíků z bramborového těsta.  Doporučujeme podávat jako přílohu k vepřové pečeni se špenátem. Výborný je také jako samostatné jídlo se špenátem nebo osmaženou cibulkou. Křenový knedlík Láznička vyrábíme podle  staré klášterní receptury. Je voňavý a příjemně pikantní. Doporučujeme podávat s vařeným hovězím masem a křenovou omáčkou. Výborný je také jako příloha ke guláši, a to nejen zabijačkovému. 
    Jako každý rok, i letos nabízíme v sezóně čerstvých českých jahod jahodové knedlíky, které jsou velmi chutné a získaly si značnou oblibu u dětí i dospělých. Čerstvě sklizené jahody nakupujeme přímo z plantáže od společnosti Kunratické jahody. Nabídka je časově omezená na dobu sklizně jahod a trvá pouze několik týdnů.
    Knedlíky → Cibuli nakrájíme na jemno, osmažíme na jedné třetině sádla, přidáme na kostky nakrájenou rohlíky a vše osmažíme. V mléce rozmícháme vejce, osolíme, nalijeme na vychladlé osmažené r ... Pokračovat »
    Knedlíky → Housky rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Pak vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto pořádně vypracu ... Pokračovat »
    Knedlíky → Housky pokrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem s rozšlehaným žloutkem, solí a rozehřátým máslem, lehce promícháme a necháme prosáknout. Do housek vmícháme polovinu mouky, tuhý sníh ... Pokračovat »

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00