Jak na věc


kleiner

KLEINERAPRICOT FIRST TEAR 33 XO

    Hvězda mezi pálenkami…Historie původu pečlivě střežené meruňkovice First Tear rodiny Kleiner sahá do roku 1972. Elegantní jemnost meruňkovice je dána soudkem z dubového dřeva, ve kterém ležela 33 let.Později, po dosažení dokonalosti, byla v roce 2002 uložena do kameninových nádob v našem sklepení.
    Nelze ověřit. Zůstává rodinným tajemstvím dědečka Jana Kleinera. Speciální receptura zajistila destilátu do dnešních dnů meruňkové aroma přecházející do vůně typické pro koňak. Destilát zrál nejdříve třiatřicet let v soudku z dubového dřeva, v roce 2002 byl uložen do kameninových nádob.First Tear v názvu popisuje okamžik, kdy z destilačního přístroje vytékají první kapky čerstvého destilátu. Výraz je použit v přeneseném, symbolickém významu slova.


KLEINER AMBER PLUM CABERNET SAUVIGNON

    Teplotně průměrný rok s teplotou 9 °C. Nejvyšší průměrná teplota připadla na červenec (22,4 °C). Srážkově rovněž průměrný rok s úhrnem 591 mm. Nejvíce srážek (101,5 mm) spadlo v červnu. Nejméně srážek spadlo v červenci, a to jen 7,5 mm, což je neobvyklé. Slunce svítilo nadprůměrně, jak svědčí úhrn 1 854 hodin (nejdéle, 358,5 hodiny, svítilo v červenci, přičemž průměr za období 1981 až 2017 je 250 hodin). Rok lze charakterizovat jako teplotně a srážkově průměrný s mírně nadprůměrným slunečním svitem s výjimkou měsíce července, kdy byla průměrná teplota o 3,1 °C vyšší oproti normálu, spadlo jen minimální množství srážek a slunce svítilo nadprůměrně.
    Malosériový destilát pravé švestky domácí, jejíž připravenost ke sklizni signalizuje scvrknutí u stopky. Pro Kleiner Distillery standardní devítiměsíční fermentace kvasu, třístupňová destilace za řízené teploty, zrání ve starých sudech po odrůdě Cabernet Sauvignon, které pocházejí ze střední Francie, oblasti Limousine – Allier a Nevers. Destilátu je zajištěn přístup vzduchu, je však chráněn před sluncem, což mu zajišťuje budoucí hloubku.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00