Jak na věc


karamelový krém ze salka medove rez

Karamelový koktejl postup přípravy receptu:

    Tak to mě mrzí, že se krém nepovedl. Z Vašeho popisu usuzuji, že jste zřejmě přešlehala :( krém je potřeba šlehat na nižší otáčky a ke konci velmi opatrně. Mohu se zeptat, jakou značku čokolády jste použila? Ta je totiž pro krém taky docela zásadní. Jinak nedokážu posoudit, kde se mohla stát chyba, musela bych vidět Váš postup :)
    Máte dobře našlápnuto :) základ krému neztuhne úplně a když do něj pak přimícháte ještě smetanu, tak je to poměrně řídké, ale šleháním krásně zhoustne :) pokud jste dodržela přesně postup i uvedené suroviny, neměl by být problém. Krém jsem dělala mnohokrát a vždy perfektní. Jen pozor, šlehat opatrně, pomalu při nižších otáčkách, zvláště ke konci, aby se nepřešlehal :)
    Marcelo, zdravím Vás a moc děkuji za ta milá slova :) koláče zkuste a klidně k tvarohu přidejte pár ostružin :)) Já osobně s ostružinami moc zkušenosti nemám, ale určitě se dají dát místo malin kdekoliv. Na blogu mám recept na cheesecake s ostružinami, sice jsem měla čerstvé, ale klidně bych dala i ty mražené. Jinak obecně jsou chuťové dobré k tvarohu, takže asi i na jakýkoliv tvarohový koláč :)) ale zkusím se po nějakém dalším receptu podívat :)) mějte se fajn. Míša


Ostatní uživatele to také zajímá

    1 Uzavřenou plechovku s kondenzovaným slazeným mlékem ponořte do hrnce s vodou a zvolna vařte dvě hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak plechovku otevřete. Tuto část přípravy můžete přeskočit, pokud jste koupili kondenzované mléko již zkaramelizované.2 Zkaramelizované kondenzované mléko v míse promíchejte s kávou, vanilkou a brandy dohladka. Pak dobře promíchejte se smetanou. Nalijte do jedné velké sterilizované lahve nebo několika menších. V chladničce vydrží nejméně 2 týdny, ale máme zkušenost, že podávaný v elegantní sklence na ledu, nalitý na zmrzlinu nebo jen tak upíjený u chladničky během přípravy slavnostního jídla zmizí mnohem dříve.
    Dobrý večer Míšo, chystám se dort upéct ke 4. narozeninám našeho syna, recept máte perfektně popsaný krok za krokem, přesto se obávám karamelu, nikdy jsem ho nedělala, tak se chci jen ujistit, že cukr nasypu do hrnce a nic s ním nedělám (nemíchám) do té doby, než z něj vznikne tuhá hmota podobná karamelu? :-) Teprve potom přidám máslo atd.? Moc děkuji za odpověď a zároveň se omlouvám za hloupý dotaz :-) Lenka
    Zdenko, zdravím, za sebe bych nedoporučovala :) kdysi jsem to s hořkou zkusila a krém neni tak dobrý jako s mléčnou :) ke karamelu ta mléčná prostě pasuje :) maximálně bych nahradila polovinu mléčné hořkou :) nicméně pokud dáte jen hořkou, krém bude mít trochu jinou hustotu a samozřejmě chuť :) ale jinak to ničemu nevadí :)


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Dobry den, mala by som otazku ku korpusu: vyslaham bielky s cukrom, osobitne vyslaham zltkyv vanilkovym cukrom. Do zltkov vmícham mleté ořechy, muku s kakaom, ve dvou až třech dávkách. Nakonec lehce vmíchejte olej. A az potom lehce primiesam bielky? Dakujem krasne
    Marcelo, bohužel, v běžném obchodě je nekoupíte :( když kliknete na název čokolády nahoře v receptu, dostanete se do jednoho z eshopů, kde můžete koupit. Belcolade se dá také koupit v cukrářském kamenném obchodě Fiala v Praze na Zličíně, Valrhona pak v cukrárně Saint Tropez v Praze ve Vodičkově ulici ... Samozřejmě, že můžete použít i jinou značku mléčné čokolády, ale určitě nedoporučuji tabulkové čokolády z obchodu :)
    Dášo, zdravím Vás, ale moc Vás asi nepotěším :( polevu z bílé čokolády jsem zatím nedělala. U nás vítězí klasická tmavá, bílá je moc sladká :) nicméně poměr bude určitě jiný, než u tmavé, navrhovala bych tak 1 díl smetany a 2-3 díly bílé čokolády. Jen se obávám, že bílá poleva nebude moc dobře krýt .... Bílá čokoláda se používá spíše na tzv. mirror glaze, tj. zrcadlová poleva, kdy se přidávají ještě další ingredience a příprava je trochu náročnější :)


Voňavý brusinkový likér s rozinkami a pomerančem

    Dobry vecer, prave som ju dokoncila a dala chladit. Je pre moju mamu k zajtrajsej narodeninovej oslave. Velmi pekne dakujem za inspiracie a hlavne za presne a dokladne instrukcie, podla ktorych sa domacim amaterskym cukrarkam, ako som ja, podaria aj narocnejsie recepty. Tesim sa na dalsiu vasu inspiraciu. Martina
    Cukr nasypeme do hrnce a necháme nad plamenem zkaramelizovat. Poté přimícháme vodu a necháme zcela rozpustit. Takto připravený sirup necháme vychladit.
    Andreo, díky za zprávu, jsem moc rada, ze se dort povedl
    Dáši, děkuji za vyčerpávajíci komentář i přání :)) takže, kdy Tě mohu čekat na návštěvu? :)) Mám v zásobě plno receptů, kterými Tě ráda překvapím :) kromě jiného určitě něco mátového :o)
    Moc děkuju za informaci, stejně toho potřebuji víc jako třeba pistáciovou pastu na dort pro manžela, tak to objednám všechno najednou. Moc děkuju a napíšu jak to dopadlo :-)
    Jééé, Míšo, blahopřeji k výročí!!! Dva roky je krásný věk, ale zase na druhou stranu toho člověk za dva roky někdy zas tak moc nestihne. Vy jste nám sem ovšem naservírovala tolik dobrůtek, nápadů, inspirace a návodů, že by to leckdo nestihl ani za celý život:-))) Moc Vám děkuji, přeji vše dobré a těším se na další laskominy:-) Milena:-)


Koš na ovoce IMPULS 2 patrový - Kela

    Ano, uvedené čokolády v běžném obchodě nekoupíte :) dají se sehnat jen na některých cukrářských eshopech. Ale nevadí, buď použijte tu 36%, krém bude jen trochu sladší nebo dejte dvě třetiny mléčné 36% a jednu třetinu hořké 50-55% :)
    Dobrý večer,chystám se v sobotu péct tento kouzelný dort,ale nesehnala jsem dnes v krámu kvalitní mléčnou čokoládu (a z internetu mi už nedojde,když je v pátek volno),ale mám hořkou i bílou,myslíte že bych je mohla použít?Jako část hořké a část bílé?Děkuji za odpověď
    Já jsem tedy krém vyzkoušela, je trošku složitější, ale dobrý. Stejně mám nejradši návštěvy u tebe kdy mě pokaždé překvapíš něčím zvláštním, takže já mám favorita pokaždé jiného, podle toho co mi naservíruješ :)A proto ti přeju k narozeninám spoustu inspirací, abys mě mohla stále překvapovat :))


Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.

    Vy jste Míšo úžasná pokušitelka :o),když jsme doma zblajzli pistáciový dort, tak jsem si říkala, že více úžasnější už nemůže být žádný, ale jak vidím tento..., vypadá to na další zkoušku no a se Řádem pro Vás už nebudu trapnit, to je narytířský titul, mimochodem-teď se mi vybavíte každý den, dostala jsem k Vánocům knihu Láska s chutí makronky-moc krásná,stejně jako Vaše makronky, které jsou pro mně velkou zatím vyzkoušenou výzvou, přeji Vám úspěšný a pohodový nový rok :o),Katka
    Dobrý večer, velká gratulace k výročí a poděkování za Vaše osvědčené recepty. Často sem chodím pro rady a inspiraci, což Vám ale asi neuniklo:) Mějte se hezky. Jindřiška
    Lenko, dort vřele doporučuji, krém je skvělý. Jestli si dobře pamatuji, tak makronky jsem plnila slaným karamelem, ale klidně můžeme použít stejný krém jako do dortu :) děkuji za trpělivost ohledně kurzu :)
    Lucie, dobrý den, ano, tenhle dort je velice oblíbený :) sama jsem ho několikrát dělala i potahovaný, ideálně marcipánem kvůli chuti. Nicméně pod potahovku je dobré zvenku dort pomazat máslovým krémem nebo použít čokoládovou ganache. Hodně záleží, jak moc máte zkušeností s pečením obecně a i s potahováním dortů. Řekla bych, že tenhle dort není pro úplné začátečníky ... :) Vycházela bych tedy z Vašich zkušeností, podle toho bych volila vhodný druh dortu :) možností je více. Míša


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Dobrý den Míšo, mám velkou prosbu - neměla byste recept na šlehačkový karamelový krém (lehký, nechci máslový), ale bez čokolády? Velice byste mi tím pomohla. Moc ráda se na Vašich stránkách inspiruji a vyyzkoušela jsem jiř hodně Vašich receptů a všechny byly vynikající. Děkuji. že se s námi o ně dělíte.. Pavla Pek.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Dobrý den Míšo, prosím Vás o radu, ráda bych se zeptala, jak udělat polevu z bílé belgické čokolády. Jak Vás znám, určitě máte vychytaný nějaký poměr čokolády a smetany. Jste moc šikovná a vše od Vás je mimořádně chutné. Předem děkuji za radu. Dáša
    Za mě je tento krém jednoznačně nejlepší, co znám :) určitě vyzkoušejte. Já mám recepty na dortové korpusy bez prášku do pečiva, naběhnou jen díky dobře ušlehanému sněhu. Jsou krásně vláčné, měkké a nadýchané ... nicméně určitě existují i jiné recepty, kde se prášek do pečiva přidává, jen postup tam bývá nepatrně odlišný :)


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Lenko, zdravím Vás, všechno je jednou poprvé :) i karamel :) v tomto případě ale nečekejte tuhý karamel jako jsou např. karamelky, cukr se začne pomalu rozpouštět a hnědnout, dokud je teplý, je tekutý. Určitě dejte sporák na nižší až střední výkon, aby se karamel nespálil. Cukr nasypte do kastrolu a nechte za stáleho dozoru zahřívat. Nemíchejte, pouze pokud začne trochu bublat, naklánějte kastrolem na strany. Ke konci pak můžete zamíchat, nejlépe dřevěnou vařečkou. Jakmile je karamel hnědý, ne příliš, zcela tekutý, přidejte máslo a míchejte, pak nalijte smetanu - viz. postup :) snad Vám to trochu pomůže. Míša
    Andreo, zdravím, ano, první den si uděláte karamel se smetanou, který nalijete na mléčnou čokoládu, promixujete. Dáte vychladit do druhého dne, pak k této směsi nalijete tekutou vychlazenou šlehačku. Nejdříve promícháte stěrkou a pak společně vše najedou vyšleháte, pozor opatrně a na nízké otáčky, aby se krém nepřešlehal. Krém je dostatečně pevný a tuhý, ztužovač určitě není potřeba :)
    Krásně jste mi to popsala, moc děkuji. Když se řekne karamel, představila jsem si právě ten tuhý, tekutý mě vůbec nenapadl. Pěkný večer, dám pak vědět, jak to všechno dopadlo :-)
    Zdravím vás, objevila jsem váš blog náhodou, když jsem hledala nějaký extra recept na dort. Nic se mi nepozdávalo. Ovšem teď jsem zmatená a nevím, co dřív, jak tak prohlížím vaše úžasné recepty. Zatím to vypadá na karamelový :). Doufám, že se mi povede...dám vám vědět...díky za inspiraci


Stolní sada na ocet a olej Mastrad - Mastrad

    Lucko J., zdravím Vás a děkuji za nadšení :) ano, tenhle krém je i můj favorit a pochvalu máte i Vy ode mě, protože tento dort už patří k náročnějším a ne každému se na poprvé hned povede. Jste šikovná :)Žádnému dortu nesvědčí teplo, v tomhle si člověk nevybere. Ideální je koláč, který není potřeba mít v lednici nebo třeba cheesecake :) 40% šlehačka to nevyřeší, pokud bude dort delší dobu v teple nebo na slunci, nezachrání ho. Zvažte servírování, zda lze zajistit, aby se servíroval až těsně před konzumací, pak by neměl být problém :)
    Tak musím napsat, že dortík se celý komplet povedl, korpus naprosto bez chyby, krém taky, musím jen a jen chválit ;) A hned jdu hledat ještě recept na nějaké fajn cupcaky vhodné na dětskou holčičí oslavu, protože tady určitě nešlápnu vedle :)
    Dobrý den, dort jsem dělala synovi ke 4. narozeninám a vše se povedlo na jedničku a měl veliký úspěch. Moc děkuji za úžasný recept a podrobný postup. Nic se nemohlo pokazit. Už se těším, až vyzkouším další recept od Vás. Mějte se krásně. Kristýna P.
    Dort jsem udelala pred tydnem, chutove vyborny, ale krem bohuzel dostatecne neztuhl, i kdyz byl v lednici 24 hodin a chvilku i v lednici...Asi moc smetany na podil tuhych surovin, priste nahradim cast smetany mascarpone


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Lenko, zdravím Vás, moc děkuji za komentář, jsem ráda, že dort a hlavně krém chutná :)) Na promazání a pomazání dortu používám cukrářský nůž, takový dlouhý, rovný a tenký, je ideální pak i na samotné krájení dortu.Jinak moc děkuji za Vaši přízeň, moc si Vašich návštěv a hlavně pečení podle mých receptů vážím. Pěkný den. Míša
    Lucko, tak to je skvělá zpráva :) jsem ráda, že má tenhle skvělý krém dalšího přiznivce. Krém by měl být dostatečně pevný, ale samozřejmě pokud je delší dobu mimo lednici, tak povolí :)
    Katko, zdravím Vás i v novém roce a děkuji za další skvělá ocenění :)) moc si jich vážím. No těžko říct, jestli je lepší pistáciový nebo tento karamelový :) jen se obávám, že už pak bude problém to trumfnout čímkoliv dalším :)) mějte se krásně, všeho nej v tomto roce. Míša
    krasne a gratuluji k Vasemu i nasemu vyroci:-)) jsem rada,ze budete pokracovat,recepty jsou opravdu super...chute ladi k sobe,nejsou preslazene...fakt bomba!!
    Zuzko, zdravím Vás, to mě moc těší, že Vám dort chutnal. U nás doma je tento krém absolutní favorit, i když tedy s mléčnou čokoládou. Hořkou jsem zkusila jednou a nebylo to prostě ono :) Jsem ráda, že jste ocenila postup, snažím se to popisovat opravdu podrobně, sama totiž nemám ráda neúplné nebo velmi strohé popisy :) mějte se fajn. Míša


Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

     Cukr nasypeme do hrnce a necháme nad plamenem zkaramelizovat. Poté přimícháme vodu a necháme zcela rozpustit. Takto připravený sirup necháme vychladit.
    Deniso, bílky vyšleháte s cukrem do sněhu, žloutky s vanilkovým do pěny, pak obě hmoty lehce spojíte a teprve pak vmícháte vše ostatni, tak jak je to uvedeno nahoře v popisu :)
    ........à propos, tenhle dortík, to je teda skvost! Patří do kategorie mých oblíbených a zcela určitě do něj jdu, jen to zdobení makronkami budu muset změnit - někdy se mi daří krásně, jindy z nich jsou obludy, přestože je dělám stále stejně. M.:-)


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Tak já už včera začala emulzí, dnes je v plánu korpus a dokončení krému - zítra potahování. Mám maličko obavy, jak moc má ta emulze ztuhnout. Zatím je to tedy 12 hodin, budu dělat až večer a je pravda, že ztuhla, ale ne zas nějak extra, není až tak tuhá jako třeba, když dělám pařížský krém, myslíte, že to je v pořádku? Když jsem míchala stěrkou a pak došlehala, bylo to spíše dost řídké, ztuhlo to jen tím chladem. Čokoládu jsem koupila v cukrářských potřebách, jediných, které tu máme (dekor dort), je to zn. Belcolade, sice ne Belcolade Venezuela, ta nebyla, ale Belcolade ano a je výtečná. Chuťově je emulze bomba, jen se teda budu modlit, aby se mi to podařilo našlehat, četla jsem výše, že už se stalo, že to bylo řídké. Šlehačku jsem použila 33 %.
    Dobrý den, mohu se zeptat, zda můžu dát do karamelové ganache hořkou čokoládu místo mléčné? Děkuji moc, chystám se zítra na tento dortík, už jsem jich od Vás zkoušela několik a vždy měly úspěch, moc děkuji za Vaše recepty, jsou úžasné:-) Jana
    Míšo, moc děkuji za odpověď. Jde mi o bílou polevu proto, že bych ráda použila na zdobení dortů i cukrové zdobení a to se na šlehačkovém krému rozpustí, jen tak trochu na vrch dortu a aby zůstal světlý. Přání dětí nade vše:-)Mějte se moc hezky a těším se na další skvělé recepty. Dáša
    Dobrý den, chtěla jsem si jen upřesnit postup u krému. Chápu, jak se udělá karamel, nechá se vychladit a druhý ten teda k tomu přidám 300 gramů šlehačky tekuté? Tu šlehám až poté s krémem, nepředšhlehává se ještě dopředu? Trošku se bojím ať je to tuhé jak má být, ztužovač šlehačky tam asi nepatří, že? Děkuji Andrea


Dýňová bábovka s vlašskými ořechy

    Uf jak já se těším, musí chutnat skvěle. Ještě tedy ten korpus, já peču dorty (jen pro nás) a vždy jsem dávala prdopeč aspoň trochu, tak snad se mi povede, je vláčný i bez něj? Budu dělat příští týden, tak dám vědět :)
    Moc vas zdravim Miso! Jelikoz prijedou zitra tchanovci na vikend, tak jsem chtela udelat neco specialniho, abych se jakrikajic vytahla :D Vcera jsem si upekla korpusy a udelala emulzi podle vaseho receptu. Pred chvili jsem prisla domu a ochutnala emulzi a musim teda rict wow. Je vazne strasne dobra! Ma i skvelou konzistenci, tak me napadlo, ze by se tak jak je hodila jako napln do pralinek, co myslite? Uz jste to zkousela? Taky se chci zeptat jestli mate vyzkousene, jestli se tahle emulze da zamrazit, popripade jak dlouho vydrzi v lednici? Moc diky a vecer nebo zitra urcite napisu jak se dort povedl ;-) Mejte se fajn Lucka
    Katko, zdravím, ano, s mléčnou i bílou čokoládou je to v běžném obchodě docela problém. Kombinací hořké a bílé si nejsem jistá, nikdy jsem nezkoušela. Bohužel mléčná čokoláda a její chuť je v tomto dortu docela zásadní a mám obavu, že to ovlivní celkový výsledek dortu. Možná bude lepší dort odložit :) a vybrat na Velikonoce něco jiného :)


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Dobrý den Míšo, skoro bych Vám zapomněla poděkovat za tenhle skvělý dort. Snad se povedl, i když nebyl tak krásně uhlazený a ozdobený jako ten Váš (používáte nějaké speciální hladítko? Karamelový krém chutnal stejně jako ten z mých oblíbených větrníků :-) Ještě jednou moc děkuji a už teď se těším, až vyzkouším další z Vašich receptů. Krásný zbytek léta, Lenka.
    Dobrý den Míšo, moc děkuji za Vaše stránky. Nedávno jsem na ně narazila, když jsem hledala recept na dort a byla jsem úplně unešená. Každý recept bych hned chtěla zkusit :-) Karamelový dort jsem dělala taťkovi k 60 narozeninám a babička dokonce řekla, že krém je lepší než dělá ona. Což už je pořádná pochvala, hlavně pro Vás. Recept je skvěle popsaný. Dort byl opravdu úžasný, všechno vyšlo tak jak má a nezbyl ani drobeček. Měla bych na Vás ještě dotaz, kamarádka by ho chtěla taky upéct, ale na oslavu v červnu a to už asi bude docela horko. Myslíte, že by dort chvíli venku vydržel? Nebo přidat do krému šlehačku 40%, aby byl pevnější? Případně udělat radši dort jiný, např. ovocný narozeninový dort č. 2 s mascarpone, který by mohl vydržet více? Děkuji za odpověď. Lucka J.
    Dobrý den Míso, úžasně krásný dort. Váš blog je super, chystám se na vaše kynuté koláče. Chtěla jsem poprosit o nějaký recept s ostružinami, kterých mám plný mrazák. Těším se na další recepty. Marcela


S Luckou v kuchyni: 3x ovesná kaše připravená přes noc

    Zdenko, zdravím, pokud dort zvenku obmáznete něčím máslovým, tak dovnitř dortu úplně bez problému :) dělala jsem mnohokrát, s marcipánem chuťově dobře ladí. Míša
    Míšo chystám tenhle dort na naše výročí svatby+mužovi narozeniny
    Dobry den, zitra jdu na to �� chtela jsem jenom poprosit, mam jen formu o prumeru 26cm, o kolik mam zvysit ingredience na korpus? Mockrat dekuji.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Lucko, hezký den, ráda o Vás zase slyším :)) jsem moc ráda, že už samotný základ krému Vás nadchl a musím jen souhlasit. V této podobě je sice dost sladký, ale když se pak našlehá s další smetanou, je to vynikající. Máte skvělý čich, protože hodně podobný krém se dává i do pralinek, jen asi trochu méně sladký. Doma mám recept přímo do pralinek, pošlu Vám ho do majlu, je to i s přídavkem mořské soli :))Pokud jde o ten základ krému (emulze), tak bez obav můžete zamrazit, mám vyzkoušeno :) v lednici min. týden určitě vydrží. Držím palce, ať dort chutná :) a budu se těšit na zprávičku. Pěkný víkend. Míša


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00