Jak na věc


jitrnicový prejt pečený s brambory

Objednávky: (+420) 493 522 280,2,3

     Játra opláchneme a umeleme na jemno. Přidáme ve vodě namočenou a rozmačkanou žemli, rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, drcenou majoránku, mleté koření a vývar z masa.
    Do hrnce vložíme vepřový bůček nebo ramínko, koleno a jazyk. Vše zalijeme studenou vodou, přistavíme na oheň a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout. Vychladlé maso obereme z kostí a nakrájíme. Jazyk oloupeme a také nakrájíme. Pak jej přidáme k masu. Na kostičky nakrájíme žemle a zvlhčíme je masovým vývarem. Maso, jazyk, syrová vepřová játra a vymačkané žemle umeleme v mlýnku na maso. Promícháme, podle potřeby osolíme, opepříme a nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Pekáček vytřeme sádlem, naplníme připravenou masovou směsí, uhladíme a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Prejtem také můžeme naplnit přiravená střívka, zašpejlovat je a krátce povařit. Podáváme s vařenými brambory a kysaným zelím.
    Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřová hlava, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    2. Střívka důkladně properte v octové vodě a několikrát je propláchněte čistou vodou. Nařežte je na 20cm kousky, z jedné strany je zašpejlujte, pak je naplňte a opět zašpejlujte. Z 800 g směsi vytvoříte asi 4–6 jitrnic (podle síly střívka). Hotové jitrnice vložte do mírně vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu, což trvá přibližně 15 minut. Kvůli přidané housce nelze jitrnice dlouho skladovat, proto pozvěte hosty a snězte je hned.
    1. Zbytek prorostlého masa i s kůží a syrová játra umelte, přidejte rohlíky předem namočené ve vývaru, veškeré koření (množství si upravte podle vlastní chuti) a sůl a promíchejte.
    Játra opláchneme a umeleme na jemno. Přidáme ve vodě namočenou a rozmačkanou žemli, rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, drcenou majoránku, mleté koření a vývar z masa.


Játra s jablečno-hořčicovou omáčkou

    Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové plíce, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00