Jak na věc


jitrnice v troubě

Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Vychladlé uvařené oloupané brambory nastrouháme do mísy, přidáme majoránku, pepř, nové koření, osmahnutou cibuli, utřený česnek, umletá játra a jemně nakrájené vařené maso a vše důkladně promícháme. Směs podle chuti osolíme a naplníme pomocí stříkačky nebo trychtýře do odkapaných střev. Každou jitrnici zašpejlujeme i na druhém konci, vložíme je do velkého hrnce s horkou vodou a zvolna vaříme asi 15 – 20 minut (voda by neměla přesáhnout teplotu 80 °C).
    Jakmile jitrnice vyplavou na hladinu, jsou hotové. Vyjmeme je z vody, necháme částečně zchladnout a před podáváním je opečeme ze všech stran na troše oleje.


Prostírání Frozen 44x30cm - BANQUET

    Mezitím nařežeme důkladně vyčištěná a vypraná střívka na stejně dlouhé kousky, které na jednom konci zašpejlujeme, namočíme je do studené vody a necháme stát. Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zesklovatíme ji na části oleje a necháme vychladnout.
     Očištěné maso dáme vařit do vody. Uvařené maso obereme z kostí a umeleme. Do trochy vývaru namočíme nakrájené rohlíky (vymačkáme) a pomeleme s masem. Vmícháme sůl, utřený česnek a všechno koření. Na závěr umeleme játra a vše dobře zamícháme. Aby byla hmota kompaktní a dobře kašovitá, přimícháme trochu vody z masového vývaru. Hmotu plníme do střev, zašpejlujeme, vkládáme do horkého vývaru, v němž jsme vařili maso a při teplotě 85 °C – 90 °C zahříváme, až jitrnice vyplavou. Poté necháme ještě asi 5 minut v polévce.


Ostatní uživatele to také zajímá

    Očištěné maso dáme vařit do vody. Uvařené maso obereme z kostí a umeleme. Do trochy vývaru namočíme nakrájené rohlíky (vymačkáme) a pomeleme s masem. Vmícháme sůl, utřený česnek a všechno koření. Na závěr umeleme játra a vše dobře zamícháme. Aby byla hmota kompaktní a dobře kašovitá, přimícháme trochu vody z masového vývaru. Hmotu plníme do střev, zašpejlujeme, vkládáme do horkého vývaru, v němž jsme vařili maso a při teplotě 85 °C – 90 °C zahříváme, až jitrnice vyplavou. Poté necháme ještě asi 5 minut v polévce.
    Místo opékání na oleji můžete jitrnice jen ogrilovat. Podávejte k nim místo chleba nebo pečiva vařené brambory posypané pažitkou nebo petrželkou a dušené kyselé zelí nebo zelný salát.
    Suroviny Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vepřová hlava, Vepřová kůže, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00