Jak na věc


jedlé mořské ryby

Losos v papilotě s koprovým dresinkem

    Následující seznam je výčtem všech nalezených shod, které se pojí k výrazu mořská ryba. Více informací najdete v tabulce níže a nebo pomocí rozšířeného vyhledávání.
    Langusta / Humr jsou králi mořských plodů a ozdobou každého slavnostního stolu. Jejich maso je v celém světě je považováno za delikatesu. Humr má na rozdíl od langusty mohutná přední klepeta. Humři a langusty se podávají podélně rozpůlené, ale i v celku, na rozbití klepet se používá louskáček nebo kleště. Humr a langusta se zpracovávají nejčastěji vařením, rozříznuté půlky jsou občas ještě grilovány nebo zapečeny s máslem a šalotkou.
    Slávky jedlé mají jemné a lahodné maso. Mohou se jíst jak syrové, tak tepelně upravované. Výborně se hodí do salátu nebo polévek. Obsahují minerální soli, železo, vitamíny A, B, C, D a bílkoviny. Před vařením musí být slávky pevně uzavřené, následnou tepelnou úpravou se rozevřou.


Insalata di mare - mořský salát

    Ďas mořský (Lophius piscatorius) je dravá ryba, která žije především na dně. Mořský ďas je specialita mezi rybami, maso je velmi delikátní. Z kulinářského hlediska jde o velmi vhodnou rybu, protože kromě páteře prakticky nemá kosti. Má velmi jemné a pevné maso, které se hodí k dušení a smažení.
    Makrela obecná je dravá ryba. Její maso má výraznou chuť, je tučnější a proto se hodí zvláště pro uzení, rožnění a pečení. Velmi dobrá je také připravovaná na grilu s bylinkovým máslem a citronem. Ve srovnání s ostatními rybami je její maso syté.
    Pokud tu není ani jedna odpověď - ani v přesné shodě, ani v rozšířené shodě, pak překontrolujte, zda je hledaná otázka správně zapsaná, případně otázku lépe formulovat.
    Úhoř mořský je dravá ryba s charakteristickým hadovitě protáhlým tělem bez šupin. Dorůstá do délky až 1,5 metru, ale našli se i jedinci s délkou 3 m s váhou kolem 65 kg. Má velice jemné ale hodně tučné maso. Ideální je uzený, marinovaný, grilovaný nebo pečený. objednat
    Kambala velká patří do stejné skupiny ryb jako platýs nebo mořský vlk. Je jednou z nejchutnějších mořských, a platýsovitých ryb vůbec. Má bílé, velmi jemné a šťavnaté maso. Dá se připravit na řadu způsobů. Pro dochucování je vhodné zvolit jemnější dochucovadla jako bílý pepř, citrón, bylinky a bílé víno.


Zarzuela z mořských ryb a plodů s bílým chřestem

    Chobotnice / Sépie – Maso z chobotnice je obvyklé ve Středomoří, kde se často upravuje grilováním, dušením a pečením. Maso je dietní, ale je trochu tuhé, a tak vyžaduje delší přípravu. Chapadla z chobotnice nebo malé chobotničky se často nakládají. V japonské kuchyni se dávají syrové plátky jako součást sushimi, sushi a dalších pokrmů.?Sépie se obvykle krájí na plátky nebo kolečka a grilují se nebo smaží obalované. Bývají také součástí salátů, pokrmů z rýže a těstovin. Tělo sépie se někdy nadívá a peče. Inkoust sépie se používá v italské kuchyni na obarvování rizota nebo těstovin (Riso al Nero).
    Plody (dary) moře nazýváme mořské živočichy určené ke konzumaci: ryby, korýše a měkkýše. Styl úpravy mořských plodů bývá rychlý, zůstane tak zachována lahodná chuť a křehkost pokrmu. Mezi nejlepší odborníky na přípravu mořských plodů patří Italové, Francouzi, Španělé, Řekové a Japonci.
    Můžete zkusit prohledat i tyto nabízené alternativy k výrazu mořská: mors, mořsķá sůl, mořsķá vydra, mors-dánský ostrov, mořs. korýš, mors la vydra, mors losos.
    Mají výraznější a plnější chuť jako kalamáry, ale jemnější než chobotnice, patří k desetiramenným hlavonožcům. Dosahuje délky až 30 cm. Sépie obecná patří k desetiramenným hlavonožcům. Dosahuje délky až 30 cm.
    Štikozubec obecný zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá ryba z čeledi štikozubcovitých, která žije v severovýchodním Atlantiku, Středozemním a Černém moři. Má chutné, málo tučné bílé maso, hodí se na pečení a má málo kostí. objednat


Zaregistrujte se k odběru novinek!

    Pražma neboli Doráda je menší mořská ryba. Má bílé pevné maso s malými kostičkami. Loví se ve Středozemním moři. Je to dietní a šťavnatá ryba vhodná především na grilování, pečení, smažení a dušení. Pro toto maso se nehodí dlouhá tepelná příprava. Především dlouhým vařením se hodně vysušuje a ztrácí svou chuť.
    Maso platýse obecného obsahuje větší množství tuku a je bohaté na omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Je velmi ceněno pro znamenitou chuť. Podobně jako u jiných bělomasých ryb není vhodné přebít jemnou chuť masa výrazným kořením. objednat
    Halibut má mírně aromatické maso s vysokým obsahem bílkovin a vyšším obsahem tuku než u platýze obecného. Hodí se na různé druhy úpravy. Nedoporučujeme příliš kořenit, zaniklo by tím jeho charakteristické příjemné aroma. Skvělý je je dušený nebo vařený v páře. objednat
    Losos je nejvíce kupovaná ryba, skoro nemá kosti a maso má krásnou oranžovou barvu. Prodáváme jen filety a je tedy snadná na přípravu. Má více tuku než ostatní ryby a nejčastěji se připravuje na grilu. Ale není losos jako losos. objednat
    Malé chobotničky jsou rychlejší na přípravu než velká chobotnice. Servírují se většinou celé a jsou zpestřením každého vaření nebo grilování. Jsou to mořské jednohubky hodící se do salátů, ale i jako samostatný chod s grilovanou zeleninou.


Zaregistrujte se k odběru novinek!

    Krevety / Garnáti – po celém světě oblíbení korýši. Jsou zdrojem proteinů a minerálů, obsahují minimum tuků, ale také cholesterol, jeho množství je však zanedbatelné. Ve Středomoří se často grilují, například na česneku, bývají součástí italských těstovin nebo španělské paelly, oblíbený je krevelový koktejl. V Asii jsou součástí mnoha polévek, nudlových a rýžových jídel, dělají se z nich oplatky a plní se s nimi různé knedlíčky vařené na páře, hlavně v Číně, kde patří neoddělitelně k obědům tzv. Yam-Cha. V Evropě jsou častěji podávané ve skořápce a loupou se přímo na stole, zatímco v asijských pokrmech jsou už často vyloupané.
    Následující seznam je výčtem všech nalezených shod, které se pojí k výrazu mořská ryba. Více informací najdete v tabulce níže a nebo pomocí rozšířeného vyhledávání.
    Naše ryby jsou VŽDY čerstvé, nikdy nebyly zmražené. Pokud si přejete, tak jsou vykuchány a filetovány těsně před doručením. Dostanete je od nás jednotlivě zabalené, na ledu a v uzavřené termotašce.
    Praktická a přitom stylová nákupní taška s dlouhými uchy přes rameno na každodenní nákupy, nebo na to, co zrovna potřebujete někam přenést… A že toho unese hodně:) Rozměry tašky: 380 x 410 cm. Barva: natural. Materiál: 100% bavlna
    Kalamáry mají protáhlé štíhlé tělo se dvěma ploutvemi a deset chapadel. Jejich maso je bílé, tuhé a nasládlé. Výborné jsou na proužky nakrájené, obalené v mouce a osmažené kalamáří „chipsy“, které se skvěle hodí na vaši párty.


Voňavé bylinky na ryby a mořské plody

    Mořské řasy jsou jednou z nejstarších potravin lidstva všech dob, jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou plnou lehce stravitelných bílkovin a sacharidů. Passepierre sice rostou u moře a ne v moři, ale také jsou výborný doplněk do salátů.
    Treska má bílé pevné, jemné a šťavnaté maso. Je libovější než maso jiných ryb tohoto druhu a nemá mnoho kostí. Skvěle voní a chutná. Jelikož je toto maso chuťově méně výrazné, můžeme si zde dovolit výraznější dochucování nebo omáčky. Nabízíme i filetované maso. objednat
    Krevety mají velmi jemné a chutné maso a širokou škálu použití. Jsou výborné grilované, hodí se na opékání, do salátů a pomazánek. Lze je dochutit pouze citronem a česnekem, ale snesou i výraznější dokořenění, např. kari. Krevety doporučujeme ihned po koupi krátce povařit, prodloužíte tím jejich životnost.
    Sardinky se hodí skvěle k salátům nebo jako doplněk k rybám, chobotnici atd. Ale hlavně jsou snadné na přípravu, jen je omyjete a začnete vařit nebo grilovat. Říkáme jim mořské chipsy:) Někdo je jí celé, někdo vynechává hlavu a ocas, zaleží na Vás.


Hvězdičky s brusinkami a pistáciemi

    Poslední dobou však i u nás začíná jejich obliba vzrůstat a to zejména díky novým restauracím, které se na tyto suroviny specializují. Dovážejí je čerstvé a i některé větší obchodní řetězce je mají ve své nabídce.
    Chobotnice má tužší netučné maso, které je třeba před tepelnou úpravou naklepat. Větší chobotnice doporučujeme nejdříve uvařit. Dále ji pak můžeme grilovat nebo opékat, menší chobotničky lze použít do salátů.
    Velmi dobrou rybou je mořčák chutný, kterému kdoví proč ve všech obchodech i restauracích říkají mořský vlk. Má bílé, velmi jemné a aromatické maso, obsahuje jen malé množství kostí.
    Problémem mořských plodů je omezená doba skladování, neboť musí být absolutně čerstvé a rychle podléhají zkáze. Proto u nás nebyla konzumace a nabídka mořských plodů nikdy tolik rozšířena jako v přímořských státech.
    Stále ještě nemáte dárek pro své blízké? Věnujte vzpomínku na moře, věnujte gurmánsky zážitek, zážitek z přípravy čerstvé ryby… Darujte chutnou čerstvou a zdravou mořskou rybu nebo plody dle vlastního výběru. Poukázky je možno zaslat elektronicky nebo poštou. Při zaslání poštou od nás k voucheru obdržíte ještě malý dárek:)

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00