Jak na věc


jahodová marmeládá

Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Lákavá letní edice k mlsání jen tak na lžičku - čekali jsme na české jahody a je to tu: české jahody, bílá čokoláda s vysokým obsahem kakaového másla, pravá vanilka. Tomu se nedá odolat, jak jednou zanoříte lžičku, chcete stále a stále. Vysoký podíl jahod - 60% se naprosto skvěle snoubí s bílou čokoládou a zrníčky pravé vanilky (lusky byly po uvaření vyjmuty).
    V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
     V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.


Domácí bezinkový sirup a limonáda

    Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.
    1 Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty. Pak přimíchejte vlažné mléko a polovinu prosáté mouky.2 Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Zbytek mouky prosijte s kypřicím práškem a přidejte k těstu do robotu. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.3 Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte druhou půlkou těsta a poklaďte zbylými jahodami.4 Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Před podáváním pocukrujte.NĚCO NAVÍC: Když jahody obalíte ve dvou lžících hrubé mouky, nebudou se během pečení propadávat do těsta.


Jahodová hříšnice - jahodový džem s bílou čokoládou a pravou vanilkou - 200 ml

    100 g výrobku obsahuje 64% ovoce (jahody a citrón). Složení na 100 g: jahody české 60%, bílá čokoláda 6% (cukr, kakaové máslo, sušené MLÉKO, sušená SYROVÁTKA (MLÉKO), emulgátor: SOJOVÝ lecitin, vanilkový extrakt, může obsahovat SKOŘÁPKOVÉ PLODY), 3% pravá vanilka (lusky byly po uvaření vyjmuty), 1,2% šťáva a dužina čerstvých citrónů, cukr, pektin, sorban draselný.
     Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00