Jak na věc


jahlovy nakyp s jablky zdrave recepty

Piškotový dort se smetanou a ovocem

    Dýni vydlabeme, nakrájíme na drobné kousky a vložíme na plech s pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem, přidáme nasekaný česnek, osolíme, opepříme a pečeme na 190 °C asi 30 minut do úplného změknutí. Mezitím si...
    Cuketu dobře omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli a šunku nakrájíme najemno, a sýr nastrouháme. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, vejce, prolisovaný česnek, olej a koření podle chuti. Dobře zamícháme a...
    Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový nákyp musíme rýži uvařit zcela doměkka, měla by mít až kašovitou...
    Jáhlový nákyp se peče v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Na posledních 10 minut pečení ještě jáhlový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
    Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na masovém strojku. Připravíme světlou jíšku smícháním másla a hladké mouky, nalijeme mléko a uděláme...


Dlouhodobá nespokojenost v práci nás systematicky ničí

    Jáhly 3x spaříme, zalijeme je 300 ml mléka a 200 ml vody, osolíme špetkou soli a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 10 minut. Občas promícháme. Pak vypneme a necháme dojít. Do zchladlých jahel vmícháme žloutky, med, nakrájená jablka a směs rozinek, ořechů a semínek. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Směs dáme do vymazané formy a pečeme asi 20 minut. Nakonec zdobíme kopečkem zakysané smetany a dle chuti dosladíme javorovým sirupem nebo medem. Je to dobré teplé i studené.
    Uvařené jáhly dejte do kulaté misky a nechte vychladit v ledničce. Dortík ztuhne jako pudink. Stačí, když ho pak nakrájíte na dílky a servírujete studený (nebo ohřátý jak je libo) ozdobený džemem.
    Jáhly v sítku přelijte horkou vodou tak, aby byly potopené. Po chvilce vodu vylijte a celý postup zopakujte ještě jednou (jáhly je třeba spařit dvakrát, aby nebyly hořké). Spařené a okapané jáhly vysypte ze sítka do hrnce se silným dnem, přilijte 3 hrnky horké vody, přidejte jablka, rozinky a další přísady a vše uveďte do varu. Směs vařte zhruba 20 minut na mírném ohni, než jáhly změknou. Jáhly posléze zvětší svůj objem na dvojnásobek, podobně jako rýže.
    Mezitím si smícháme zbytek másla s cukrem a se žloutky. Našleháme do hladka a promícháme s jáhlami. Nakonec ještě přimícháme tuhý sníh z našlehaných bílků. Promícháme a směsí naplníme vymazaný pekáč do poloviny. Poklademe nakrájeným a očištěným ovocem a pokryjeme další vrstvou jáhlové kaše.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00