Jak na věc


jablkova drobenková buchta s pudinkem

Newyorská jablečná buchta s bourbonem

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Do pekáče vymazaného tukem rozložíme třetinu navlhčených žemlí, na ně navrstvíme polovinu nakrájených jablek, posypeme je přebranými, omytými a spařenými rozinkami a polovinou cukru smíchaného se skořicí. Na jablka narovnáme další třetinu žemlí a na ně zbylá jablka s cukrem, rozinkami a skořicí. Vrchní vrstvu tvoří poslední třetina žemlí, které pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
    5 Na polevu dejte do rendlíku cukr, máslo a smetanu a zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vařte, až vznikne hebká karamelová poleva. Vmíchejte ořechy a přelijte bábovku. Pokud podáváte bábovku studenou, nechte polevu dokonale zaschnout. (V uzavřené nádobě vydrží 3 dny, mrazit ji lze bez polevy.)


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Do pekáče vymazaného tukem rozložíme třetinu navlhčených žemlí, na ně navrstvíme polovinu nakrájených jablek, posypeme je přebranými, omytými a spařenými rozinkami a polovinou cukru smíchaného se skořicí. Na jablka narovnáme další třetinu žemlí a na ně zbylá jablka s cukrem, rozinkami a skořicí. Vrchní vrstvu tvoří poslední třetina žemlí, které pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    4 Pečte 50 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Upečenou bábovku nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyklopte (lze podávat teplou i studenou).
    Spousta milovníků pečení sní o otevření malé kavárničky, kde by podávali některý ze svých moučníkových evergreenů. Tahle bábovka by mohla být jedním z nich – ať už do ní použijete jablka, hrušky, nebo švestky.
    3 Máslo s cukrem šlehejte, až směs zesvětlá a bude nadýchaná. Vmíchejte vejce, mléko, mouku prosátou s jedlou sodou a kypřicím práškem, skořici a špetku soli. Vmíchejte rozinky nasekané nadrobno, ořechy a nakonec jablka. Těsto dejte do připravené formy na bábovku a uhlaďte povrch.


Obrácený jablečný koláč s karamelem

    1 Rozinky zalijte v kastrůlku rumem nebo brandy, zahřejte těsně pod bod varu a nechte vychladnout. Pak sceďte a použijte do těsta. Budou mít fantastickou chuť a pěkně nabobtnají.
    2 Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Nepřilnavou formu na bábovku o průměru 25cm vymažte rozpuštěným máslem. Ořechy rozmixujte v robotu najemno.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00