Jak na věc


jablková marmeláda recept

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

    Buchtu můžete ještě vylepšit podle vlastní chuti a domácích zásob. Ozdobte ji třeba jiným ovocem (čerstvým nebo zavařeným) nebo sladkou omáčkou (prodává se i hotová s označením topping).
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo jen pokrytý papírem na pečení), vložíme ho do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut dozlatova.
    Do pekáče vymazaného tukem rozložíme třetinu navlhčených žemlí, na ně navrstvíme polovinu nakrájených jablek, posypeme je přebranými, omytými a spařenými rozinkami a polovinou cukru smíchaného se skořicí. Na jablka narovnáme další třetinu žemlí a na ně zbylá jablka s cukrem, rozinkami a skořicí. Vrchní vrstvu tvoří poslední třetina žemlí, které pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Upečenou buchtu necháme vychladnout a pak ji nakrájíme na čtverečky, které před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou, plátky jablek a případně i lístky meduňky nebo máty.
    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle (měli bychom získat asi 500 g nastrouhaných jablek). Vložíme je do mísy, přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a vše dobře promícháme.
     Do pekáče vymazaného tukem rozložíme třetinu navlhčených žemlí, na ně navrstvíme polovinu nakrájených jablek, posypeme je přebranými, omytými a spařenými rozinkami a polovinou cukru smíchaného se skořicí. Na jablka narovnáme další třetinu žemlí a na ně zbylá jablka s cukrem, rozinkami a skořicí. Vrchní vrstvu tvoří poslední třetina žemlí, které pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00