Jak na věc


jablečné řezy s tvarohem z listového těsta

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Jablečné pyré můžete zavařit i zamrazit. Je skvělé jako přesnídávka, na snídani do jogurtu, do dezertů, ale hodí se i do omáček a k masu!
    TIPY & TRIKYPyré můžete obměnit přidáním koření a dalších přísad. Nebo si z něj připravte jablečné máslo, kterým můžete plnit koblihy či je namazat na muffiny, perník nebo vdolky.
    Suroviny Listové těsto, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    VOŇAVĚJŠÍ Místo šťávy přidejte pár větších kousků citronové kůry, před mixováním kůru vyjměte a pyré nakonec dochuťte čerstvou citronovou šťávou.


Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce s trochou vody, přisypeme cukr, přidáme lžíci másla a povaříme 5 až 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, necháme vychladnout a k jablkům přimícháme meruňkovou marmeládu.
    2 Rozmačkejte je šťouchadlem na brambory (chcete-li v něm nechat pevnější kousky), nebo rozmixujte mixérem dohladka. Ochutnejte a případně přidejte cukr a/nebo citronovou šťávu.
    KOŘENĚNÉ Do základního pyré vmíchejte 1/2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku a špetku mletého hřebíčku.
    JABLEČNÉ MÁSLO Do rozvařených a rozmixovaných jablek přidejte cukr (3–4 hrnky), 250 ml jablečného octa, 1–2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku a 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku. Za častého míchání zvolna vařte v širokém hrnci cca 2 hodiny, směs lehce zkaramelizuje a ztmavne. Dochuťte.
    Listové těsto vyválíme na tenký plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, na která poklademe jablečno-meruňkovou směs, těsto přehneme, okraje spojíme a zpevníme.


Skořicové koblihy s jablečným pyré

     Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce s trochou vody, přisypeme cukr, přidáme lžíci másla a povaříme 5 až 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, necháme vychladnout a k jablkům přimícháme meruňkovou marmeládu.
    1 Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte. Dejte je do hrnce spolu s citronovou šťávou, cukrem a 250 ml vody. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte cca 30 minut, až se jablka začnou rozpadat.
     Listové těsto vyválíme na tenký plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, na která poklademe jablečno-meruňkovou směs, těsto přehneme, okraje spojíme a zpevníme.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00