Jak na věc


hruškový koláč na plech

Hvězdičky s brusinkami a pistáciemi

    Tvaroh, olej, vejce, vanilkový cukr, sůl a kakao smíchejte v míse nebo robotu dohladka. Postupně přidávejte mouku prosátou s práškem do pečiva; pokud je těsto moc tuhé, přidejte 1–2 lžíce vody. Pak ho rozválejte – vmáčkněte do vymaštěného plechu o rozměrech 30 × 40 cm. Navrch naklaďte hrušky.Troubu předehřejte na 200 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s tvarohem, crème fraîche, cukrem, vanilkovým cukrem, škrobem a hřebíčkem a opatrně je spojte s bílky. Směsí rovnoměrně potřete hrušky a dejte péct doprostřed trouby na zhruba půl hodiny, až vršek koláče pěkně ztuhne.Další recept na hruškový koláč naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
    Až jednou hruškový koláč ochutnáte, budete jej péct donekonečna. Má tak jemnou a vyváženou chuť, že půlku sníte za tepla. Až vychladne, půjdete jej ochutnat znova a záhy zjistíte, že na rodinu už nic nezbylo.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.
     Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.


Jahodový džem se sirupem z agáve

    Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00