Jak na věc


halušky se zelím

Nylonová vykrajovátka kulatá set – 9ks - Ibili

    Začala jsem tím, že jsem si nakrájela nadrobno cibuli a slaninu na cca půl centimetrový kostičky. Ze slaniny vždycky odřezávám tu horní kůži. Pak jsem dala do hrnce vařit na 15 minut zelí, aby změklo. Pokud není zelí úplně ponořený, doleju do hrce vždycky trošku vody. Mezitím jsem si na suchou pánev dala na mírnej oheň smažit slaninu. Ta pustí po chvilce krásně tuk a začne se v něm opejkat. Na slaninu je dobrý jít fakt pomalu, abyste ji nespálili a nebyla tvrdá. Je lepší ji dělat pomalu a dozlatova, což trvá přibližně deset až patnáct minut. Do malýho hrnce jsem si ještě dala rozpálit zase na mírnym ohni olej a opekla jsem v něm cibulku doměkka. K tý jsem pak přidala dvě vrchovatý lžíce hladký mouky, promíchala jsem a nechala dvě minuty povařit. Tak mi vznikla zásmažka do zelí. Z uvařenýho zelí jsem odstranila přebytečnou vodu naběračkou a nechala jsem trošičku vody jenom na dně hrnce. Zelí jsem vrátila na rozpálenou plotnu a přidala jsem do něj zásmažku. Tu přidávám vždycky postupně p
    Tohle stoprocentně zdravé biojídlo je přímo nabité senzačními chutěmi. Uzený tempeh (lisovaný sójový tvaroh) nahradí špek – a výrazná chuť špaldové mouky dodá haluškám nový půvab.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Než jsem začala s těstem, dala jsem do velkýho hrnce vařit vodu. Na těsto jsem si pak oloupala brambory a nastrouhala je na jemný straně struhadla. Lehce jsem z nich vymyčkala vodu (ne ale všechnu) a přidala jsem k nim hladkou i polohrubou mouku, vejce, sůl a pořádně jsem těsto promíchala. Je dobrý pracovat rychle, aby brambory nezčernaly. Těsto by mělo bejt poměrně hustý, nemělo by téct. Pokud ho máte řídký, přidejte ještě trošku hladký mouky. Pokud máte těsto moc hustý, dejte tam trošičku vody. Hotový těsto pak propasírujte přes haluškovací sítko do vroucí (neosolený) vody. Halušky jsou hotový fakt rychle (cca za minutu až dvě) a poznáte to tak, že vyplavou na povrch jako noky. Hotový halušky jsem vyndala z hrnce pomocí sítka, propláchla je studenou vodou, okapala jsem z nich přebytečnou vodu a dala je do nějaký větší nádoby. Takhle hotovou várku halušek jsem vždycky trošku pokapala tukem ze slaniny a promíchala, aby se mi nepřilepily k sobě. Tenhle proces jsem opakovala tak čtyřikrá
    Pokud nemáte v plánu halušky sníst hned, doporučuju je smíchat jenom se slaninou a zelí přidávat postupně. Halušky si totiž ze zelí vytáhnou po chvíli vodu a do druhýho dne by byly suchý.


Špaldové halušky se zelím a špekem

    Správně by se tomuhle receptu mělo asi říkat strapačky se zelím, ale já tomu tak prostě nikdy neřekla, takže zůstávám u klasiky. Tohle jídlo nedělám doma zas tak často ze dvou důvodů. Ten první je, že se na to použije snad všechno nádobí v domácnosti a umejvat to potom je fakt šílený. Druhej důvod pak je, že to není zrovna nejdietnější jídlo světa. I přes tohle všechno je to ale jedno z mejch nejvíc oblíbenejch jídel. Dokonce ho máme jako společný nejoblíbenější s Nikčou. Je to jedno z těch jídel, co ho jíte, dokud prostě nedojde. Normálně se halušky podávaj buď bez zelí s bryndzou a zakysanou smetanou nebo se zelím. Já si doma vytvořila verzi se zelím a se zakysanou smetanou, protože to mám tak nejradši. Tak doufám, že vám tahle kombinace taky zachutná. A taky doufám, že jsem vás s tím nádobím hned na začátku neodradila, protože tohle jídlo je fakt nejlepší a jsem ráda, že má svoje čestný místo konečně i tady na blogu♥

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00