Jak na věc


hřebenatky

Přes 60800 receptů na jednom místě

    Hřebenatka svatojakubská (mušle svatého Jakuba)16 hřebenatek2 x 1 lžíce másla2 lžíce olivového oleješťáva z 1 citrónukůra z 1 citrónupepřsůlHřebenatky opepřit, osolit.Na pánvi rozehřát máslo, olivový olej, přidat hřebenatky, smažit na každé straně 2 minuty.Přidat citrónovou šťávu, citrónovou kůru, promíchat.Odstavit z plotny, vmíchat 1 lžíci másla.Příloha: opečené bílé pečivo, salát ke grilované rybě.Prezentace: porci hřebenatek přelít omáčkou.Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
    Každou hřebenatku obalíme rozpůleným plátkem slaniny. Na marinádu rozmícháme olej, citronovou šťávu a trochu pepře, hřebenatky v ní smočíme a po 4 kouscích napíchneme na kovový špíz. Grilujeme 4-5 minut a přitom je 1x obrátíme. K hotovým přidáme dílky citronu.
    2 Na grilu nebo grilovací pánvi potřené máslem nebo olejem opečte vyloupané mušle; stačí 30 sekund po každé straně. Podávejte horké, ozdobené čerstvými zelenými bylinkami, s koprovým olejem a bílou bagetkou, kterou ho budete vytírat z talířů.
     Ve větším kastrolu zahříváme šlehačku k bodu varu, ale nevaříme. Poté při nižší teplotě smetanu vaříme s nadrobno pokrájenými cibulkami, tymiánem a...


Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody

    Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na hřebenatky a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
     Ostřím nože otevřeme hřebenatky a vyřízneme bílé i oranžové části (oříšek a korál). Opláchneme je rychle pod tekoucí vodou a bílé části překrojíme...
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Sardinky v sušené šunce s cizrnou a rajčatovým čatní

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly. Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček. Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla naru
     Smícháme olej, ocet, pepř a sůl. Šalotku nasekáme najemno a přidáme do zálivky. Roketu nebo listový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky....

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00