Jak na věc


gulášová polévka

Gulášová polévka postup přípravy receptu:

     Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na třetině tuku dorůžova, přidáme maso a krátce je osmahneme. Maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
    Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění stejně jako skvělá koprovka, ale výsledek stojí za to! Nezbyde ani kapka.
    Salám nastrouháme na hrubé nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky. Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile začne vařit, tak jí zahustme jíškou. Vaříme do změknutí brambor. Na lžičce oleje prohřejeme salám a vmícháme sladkou mletou papriku - ihned odstavíme. Směs přidáme do polévky, ochutíme nasekaným česnekem, feferonkou a krátce povaříme. Před odstavením vmícháme majoránku.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

     Ze zbylých 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání alespoň 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Polévku procedíme hustým cedníkem.
    Suroviny Hovězí výřez, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Ze zbylých 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání alespoň 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Polévku procedíme hustým cedníkem.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    1 V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    2 V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.Rada šéfkuchaře Jaroslava Sapíka: Svěží navinulou chuť získáte, když po paprice a před zalitím vývarem rozmícháte v základu velkou lžíci dobrého rajského protlaku.
    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na třetině tuku dorůžova, přidáme maso a krátce je osmahneme. Maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00