Jak na věc


gulášová polévka

Přes 60800 receptů na jednom místě

    Suroviny Hovězí výřez, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    1 V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka.
     Ze zbylých 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání alespoň 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Polévku procedíme hustým cedníkem.
    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na třetině tuku dorůžova, přidáme maso a krátce je osmahneme. Maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.


Gulášová polévka postup přípravy receptu:

    Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění stejně jako skvělá koprovka, ale výsledek stojí za to! Nezbyde ani kapka.
    Ze zbylých 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání alespoň 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Polévku procedíme hustým cedníkem.
    Salám nastrouháme na hrubé nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky. Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile začne vařit, tak jí zahustme jíškou. Vaříme do změknutí brambor. Na lžičce oleje prohřejeme salám a vmícháme sladkou mletou papriku - ihned odstavíme. Směs přidáme do polévky, ochutíme nasekaným česnekem, feferonkou a krátce povaříme. Před odstavením vmícháme majoránku.


Miska na mýdlo BARIUM keramika KL-21315 - Kela

     Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na třetině tuku dorůžova, přidáme maso a krátce je osmahneme. Maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    2 V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.Rada šéfkuchaře Jaroslava Sapíka: Svěží navinulou chuť získáte, když po paprice a před zalitím vývarem rozmícháte v základu velkou lžíci dobrého rajského protlaku.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00