Jak na věc


dušená kořenová zelenina na másle s tofu recept

Otvírák na zavařovací sklenice - BIOWIN

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Přes 60800 receptů na jednom místě

    1 Roštěnec nakrájejte přes vlákno na plátky silné 1–2 cm a mírně je naklepejte, aby byly poddajné, nikoli tuhé. Pak roštěnky osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepněte.2 V kastrolu na části rozpáleného sádla opékejte zprudka maso asi 1 minutu po každé straně dozlatova. Roštěnky vyjměte a dejte stranou. Přidejte zbylý tuk, do hrnce vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut až do tmavě hnědé barvy.3 Vložte maso zpět a zalijte studenou vodou tak, aby bylo potopené. Na malém plameni zvolna duste doměkka asi 90 minut. Omáčka by měla mít spíš konzistenci šťávy. Dochuťte solí a pepřem.4 Předehřejte troubu na 150 °C. Na másle zlehka osmahněte cibuli dosklovita. Vsypte rýži (neproplachujte ji), pěkně promíchejte, aby se máslem obalila, osolte, opepřete a zalijte trochou vody. Až se vstřebá, přilijte další vodu. Vodu přilévejte pomalu, postupně a za stálého míchání, aby byla vždy s rýží v rovině, a vařte – celkem 5 minut. Když je rýže takto zavařená,
    Jelikož je mrkvička v tomto receptu tepelně upravena a připravena společně s tukem (olej, máslo), jsou podmínky dobré vstřebatelnosti bezezbytku splněny.
    Snad všichni ví, že mrkev je považována za významný zdroj betakarotenu a samozřejmě dalších vitaminů, minerálů a stopových prvků. Mrkev je dobré jíst také z důvodu vysokého obsahu vlákniny, které má obecně většina lidí v ČR v dnešní době nedostatek. Na rozdíl od většiny přírodních potravin, které se doporučuje jíst především v syrové podobě, by se měla mrkev konzumovat ve větší míře vařená. Proč? Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, kvůli kterým tělo dokáže přeměnit na vitamin A jen 25% beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Dušená mrkvička je naprosto jednoduchý recept a každý má na ni svůj postup. Mně začala chutnat až v dospělosti, kdy jsem si ji začala připravovat sama – ta ze školní jídelny nebyla nic moc ;-) Zvykla jsem si ji dělat tímto způsobem, který mi vyhovuje chutí i konzistencí. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými brambory, vaječnou omeletou nebo jako přílohu k masu.
     Zobrazit příspěvek na Instagramu Zapečená snídaně. Vejce caprese
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na sádle do zlatavé barvy. Přidáme ovařenou kapustu, mírně osolíme, opepříme a za občasného promíchání udusíme doměkka.
     Zobrazit příspěvek na Instagramu Extra vláčný kakaový dort
     Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na sádle do zlatavé barvy. Přidáme ovařenou kapustu, mírně osolíme, opepříme a za občasného promíchání udusíme doměkka.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00