Jak na věc


dort otevřená kniha fotogalerie

Dobrý den, dort měl obrovský úspěch. Krásně vypadal a ještě lépe chutnal, p. Šedivá

    Své více než 16-ti leté zkušenosti s celiakií a řadu vlastních vyzkoušených receptů jsem shrnula do Bezlepkové kuchařky, která v roce 2002 spatřila světlo světa pod hlavičkou nakladatelství Gradapublishing.
    Okrouhlá klasika, srdce i dorty s figurkami jsou tradičním zpestřením každé oslavy. Je lhostejno, zda se jedná o klasický či jiný tvar, krémový či potažený dort - v jednoduchosti je krása a vyloudí úsměv na rtech snad každému.
    Dobrý den, děkujeme Vám za vtipný, krásný dort. Vsem hostům se líbilo vtipné ztvárnění Homera a Bárta. Ale hlavně oslavenec byl nadšený a pochutnal si na Bártovi.O Homera a ostatní kousky marcipánu se podělil se sestřenicemi, které by mu nejradši dort zabavily celý :-) Děkujeme Mudrovi


PAVLOVA S EXTRA HOŘKOU ČOKOLÁDOU A RŮŽÍ

    Osobně se nepřikláním k názoru, že malé množství lepku nemůže celiakovi nijak ublížit a proto nemusí být všechny suroviny bezlepkové. Z osobní zkušenosti vím, že celiakovi se může po konzumaci jakéhokoliv množství lepku (každý reaguje individuálně) udělat zle i za delší dobu. Ze surovin jsou pro bezlepkové pečení vhodné zejména tyto suroviny: Bezlepková mouka, Směs na bezlepkové pečivo, rýžová mouka, kukuřičná mouka, škrob Maizena a Solamyl. U dalších surovin doporučuji pečlivě sledovat složení, protože u nás není povinné označení bezlepkových výrobků.
    Pracuji hlavně s pravým mandlovým marcipánem. Modelovací hmoty nebo mléčný marcipán používám méně. Sice se s nimi výborně pracuje - dorty a zdobení vypadají, jako by byla umělá - ale chuťově mi nejsou blízké. Jedlé hmoty jsou samy o sobě velmi diskutovány. Pravý marcipán obsahuje mandle a cukr v poměru 1:1; 1:2 nebo 1:3 a poznáte ho podle jeho charakteristické barvy loupaných mandlí, které ho tvoří. Jedlé hmoty a čokolády, ať modelovací nebo potahovací jsou dochucovány aromaty či trestěmi s různými příchutěmi. Často jsou čistě bílé, pružné a tvrdnou, takže se s nimi pracuje lépe než s marcipánem a dají se z nich vytvářet i ty nejjemnější jedlé dekorace. Jsou vítanou variantou tam, kde je sladkost marcipánu přílišná. Barvit lze obojí stejně – potravinářskými barvami.


Za dort mysliveček děkujeme byl úúúúžasný.příště dort opět jen od Vás. Markéta

    Zárukou překvapení snad každého oslavence je dort vytvořený ve třech dimenzích. Zvíře, věc, postava – právě zde se otevírají dveře nekonečnému světu fantazie. U složitějších scenérií je ale někdy třeba použít i odstranitelných výztuh, zejména u dortů větších rozměrů. Celkový dojem pak často podtrhne jedinečná chuť pravého marcipánu.
    Snad každý z nás se na poutích rád zastavil u stánku s perníkem. Vůně čerstvě mletého perníkového koření prolínající se sladkostí medu se vinula snad každou poutí nebo trhem. Dnes je ho velmi málo vidět a snad proto je jeho kouzlo ještě větší. Receptura na staročeský perník si bude vždy držet laťku vysoko nad ostatním tradičním staročeským pečivem.
    …že už máte sladkého dost? Nevadí! Dortové překvapení je proveditelné i ve slaném podání! A nejen že ze slaných dobrot je možné poskládat dorty, ale třeba i figurky z lidské či zvířecí říše!
    Čerstvé ovoce a zelenina prezentována jako ozdoba na stůl k různým příležitostem nebo jako vitamínová maličkost pro naše nejbližší – to je carving. Koně ztvárněného v melounu nebo papouška kakadu z ředkve člověk opravdu každý den nevidí. Znáte jen marcipánové růže a myslíte si, že jiné květiny musí být živé? Ale vůbec ne a dokonce někteří neuvěří, že jsou z marcipánu :-)


Ahoj Lenko, chtěl bych ti poděkovat za nádherný psí dort, moc se všem líbil a moc jsme si na něm pochutnali. Ještě jednou dík. Radim

    Váš dort měl velký úspěch, pouze babička odmítla. Ostatní jsme si moc pochutnali ani jsme nepoznali, že korpus je bezlepkový. Moc děkujeme, s přáním hezkého večera Davidovi
    Dobrý večer Leni, dnes jsme konečně dorazili z chaty a můžu Vám konečně napsat.Váš dortík Byl nejúžasnější dort,který jsem kdy nechala pro někoho dělat,Bylo to umělecké dílo a navíc s vynikající chutí.Všem chutnal a jen se po něm zaprášilo :-)) Další dorty budou už jen od Vás.Moc děkuju a jestli můžu někam napsat nějakou recenzi nebo doporučení,poraďte kam.Vizitku mám a všude Vás budu doporučovat.Mějte se krásně,užijte si zbytek léto a příště nashle.Eva
    Dorty jsem začala vytvářet v době své dlouhodobé poúrazové rekonvalescence na přání svých kolegů, kamarádů a známých. Jejich nadšení a úsměvy na rtech z výsledných výtvorů mě s jejich stupňujícími se požadavky "nastartovaly" k dalšímu tvoření nejen v klasické, ale i bezlepkové podobě.


MALINOVÝ DORT S BALSAMIKOVÝM KARAMELEM

    Menší jednotlivé dortíky pečené v papírovém košíčku, s náplní nebo bez náplně, s krémem či bez krému, s ozdůbkou anebo bez ní, celé z marcipánu nebo celé krémové – to jsou tzv. cupcake, hit dnešní doby. Každý si vždy najde ten svůj dortík bez nutnosti krájení nebo talířku. Že vypadají všechny stejně? Omyl – i zde jsou možnosti téměř neomezeny naší představivostí.
    Všem se dort velmi líbil a je naprosto výbornej !!!!!!! Moc děkuji! Nebylo vůbec poznat, že je bezlepkový :-) Sestra z něho byla nadšená, protože maj úplně stejného pejska. Dík V. Kiebel
    Dominantou výjimečných životních okamžiků je bez pochyby odpovídající dort. Různé chuťové variace i větší množství porcí podtrhnou jedinečnost každého slavnostního dne ať na svatbách, v práci nebo při větších rodinných oslavách. No řekněte – kdo z vás si rád z dortu neuždibne marcipánovou růžičku jen pro sebe?

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00