Jak na věc


datlové bonbóny hřebíčková

Kam za dobrým jídlem a zábavou v únoru

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.
    Se sladkou chutí je podle mě u mnoha lidí těžké pořízení. Já například vím, že nesmím sahat po ovoci, ani oříšcích, když mám hlad. Spouští to u mě lavinový efekt, kdy se začnu cpát a mám nezastavitelnou chuť na sladké. To je má zkušenost, kterou jsem u sebe vypozorovala. Musím mít sama u sebe nastavená pravidla, která tomuto zabrání. A to je pořádně se najíst, když mám hlad. Žádné uždibování, žádné ještě to vydržím, až dodělám to či ono.


Sada nádobí nerezová - 5 dílná – Hamburg® - Fissler

    Patrik dokáže být některé dny opravdu mlsný. Proto se hodí mít v zásobě domácí dobroty, třeba jako espresso datlové kuličky. Co se týče sladkostí a dezertů, tak se snažím je dělat jen občas. Protože to, co člověk nemá na očích, tak na to ani většinou nemá chuť. I když jsou espresso datlové kuličky ze základních potravin a nejsou ničím navíc doslazované, tak jsou díky datlům sladké až až.
    Datlovou pastu jsem si nakrájela na malé kousky do misky. Pokud použiješ celé datle, tak je nejdřív pořádně rozmixuj na hladkou hmotu. V mlýnku na kávu jsem si umlela kávová zrna a ponorným mixérem rozmixovala konopná semínka. Použij na mixování semínek hlubokou nádobu. Semínka budou při prvních pár otáčkách mixéru lítat nahoru. Super je taky si okolí nádoby, ve které mixuješ, zakrýt utěrkou a tak vylítávání zabránit.
    To je taky důvod, proč se snažím sladkým věcem víc vyhýbat. Chutnají mi, miluji je, ale někdy mi rozpoutají velkou nezastavitelnou chuť pokračovat v jezení sladkého dál. Proto ke sladkostem jen s plným žaludkem po obědě nebo večeři, kdy vím, že jsem už chuťově zasycená z předešlého jídla.


Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Jako dítě jsem byla velkým milovníkem všeho sladkého. I dnes mám dny, kdy doslova toužím po sladké chuti, což je pro člověka přirozené. Jen je potřeba vybírat z těch správných zdrojů a nenechat se sladkou chutí převálcovat. Všichni víme, že s jídlem roste chuť. Takže jeden takový kousek nás buď může uspokojit nebo vyvovat ještě větší touhu na další kousek.
    Espresso datlové kuličky si dát jako malou laskominu po obědě nebo když razíte na dlouhý výlet, kde se bude hodně šlapat. To jsou vynikajícím pomocníkem na doplnění energie.
    Prvně jsem datlové kuličky zkoušela s mletým konopným semínkem, mákem a šťávou z limetky obalené v karobovém prášku. To jsem si dala. Pro mě chuťově super, ale tak nějak jsem zapomněla, že Patrik nemá rád v dezertech jakékoliv citrusy.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Mojí vášní je zdravé jídlo a pohyb. Žiji spokojený život o 10 kilo lehčí. Pochopila jsem, že žádná dieta nezaručí trvalé snížení váhy, ale že změna životního stylu ano. Dnes už z jídla těžkou hlavu nemám. Jídlo nepočítám, ani nevážím. Užívám si jej plnými doušky a má váha je pořád stejná. Objevila jsem to, po čem tolik lidí touží a je to super.


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Jenže obsažený cukr v takových datlích je pořád jen cukr (i když přírodní), který je silně návykový. Proto i s těmito daltovými kuličkami opatrně. Chuťově jsou vynikající a pokud k nim sklouznete s hladovým žaludkem, tak se od nich pravděpodobně neodtrhnete. Proto se první pořádně najíst v podobě kvalitních tuků, bílkovin a sacharidů ze zeleniny.
    Tvoř malé kuličky, které nakonec obal v mandlové mouce. Rozmixované konopné semínko dodá kuličkám příjemnou křupavot. Dej na hodinku odležet do lednice a potom se do nich můžete pustit. A co si dát předtím na pořádné zasycení? Vyzkoušej tyto Karbanátky s Petrželkou, Rozmarýnem a Parmazánem Obalované v Mandlové Mouce nebo taky můj oblíbený Hovězí Casserole tady.
    Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.
     Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.
    Do mixéru přidáme datle, vanilkový extrakt, špetku soli a vše dobře rozmixujeme (pozor, datle jdou někdy hodně špatně rozmixovat, záleží na typu mixéru, který máte). Směs si dáme do misky a necháme chvíli v lednici vychladit.


Kuřecí paličky se žampiony a sójovou omáčkou

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Pak sníh přendáme do vodní lázně, přidáme cukr a šleháme dohladka. Do vychladlé hmoty vmícháme ořechy, mandle, datle a citronovou šťávu. Všechno řádně promícháme a na plech tvoříme pusinky, které sušíme v předem vyhřáté troubě na 110°C asi 1 hodinu.
    Pamatuji si na dobu, kdy jsem měla v hlavě zafixováno, že to co je zdravé, toho můžu sníst kolik chci a nepřiberu. Samozřejmě jsem si takto obhajovala svoji závislost na sladkostech. Kupovala jsem je ve zdravých výživách s klidným srdcem, že pro sebe dělám dobře.
    Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.
    Datlové kuličky zmáknete doma za pár minut. Jestli kolem sebe máte malé pomocníky, tak se jejich příprava bude líbit i jim. Hmota se promačkává v rukou, takže o zábavu a lehký pohyb je postaráno. Pro tyto kuličky jsem využila daltovou pastu ze Světa Plodů, kterou si můžeš objednat tady spolu s dalšími dobrotami v podobě ořechů a semínek. Skvěle budou fungovat i datle namočené na pár hodin ve vodě, kterou po namáčení odleješ.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00