Jak na věc


důlkové koláčky od babičky

Váš dodavatel bezpečnostních zámků a autoklíčů

    Čokoládu nakrájíme na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo v mikrovlnné troubě. Smícháme ji se změklým máslem, přidáme žloutky, vanilinový cukr, sůl a mleté oříšky a na závěr vmícháme mouku. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.
    Poté vyválíme hady, z nich nakrájíme stejné dílky, abychom mohli v dlaních vytvarovat kuličky o velikosti menšího vlašského oříšku. Do kuliček promáčkneme druhým koncem vařečky důlek, koláček potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.
    Vychladlé plníme hustší marmeládou a sypeme moučkovým cukrem. Důlkové koláčky jsou dobré těsně po upečení, ale jako většinu vánočního cukroví je vhodné nechat v chladu odležet.
    Pak těsto rozdělíme na malé dílky, utvoříme z nich kuličky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a obráceným koncem vařečky do každé vytvoříme důlek. Kuličky vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme asi 8 minut.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00