Jak na věc


cooking chef

Jak jsem proje(d)la okolí Parmy

    Den na statku v Rakousku: V Rakousku už jsem několikrát byla. Většinou v zimě na horách nebo pak v létě chodit po horách a kochat se přírodou. Nikdy jsem ale neměla tu příležitost se podívat na nějaký autentický místo, kde bych viděla, jak fungujou místní tradice, rodiny a podobně. Když mi proto přišla nabídka, že [...]
    Začala jsem vařit ve chvíli, kdy jsem se s přítelem Adamem odstěhovala od rodičů a nic jinýho mi vlastně ani nezbejvalo. Bylo mi devatenáct, byl to rok 2009 a každej večer jsem měla mámu na drátě a ptala se jí, co je to jíška, jak udělám omáčku a kolik mám dát soli do vody na brambory. Postavila jsem se k tomu dost čelem, nebrala jsem to jako povinnost, ale jako výzvu a začala se učit základy český kuchyně. Učila jsem se svíčkovou, koprovku, rajskou, jak se dělá zelí, jak se vůbec peče maso a bábovka. Ne, výsledek nebyl žádnej zázrak a ani pastva pro oči, ale bavilo mě to a já si tyhle svoje první kuchařský výtvory fotila a dávala je na svůj Facebook. Vždycky, když k nám pak někdo z kamarádů přišel na návštěvu, tak se očekávalo, že budu mít navařeno. A taky že jo. Jenže u tý český kuchyně jsem celkem dlouho zůstala a začalo se to projevovat…


O mně aneb jak vzniklo celé My Cooking Diary

    Nejsem šéfkuchař ani kuchař, nejsem odborník, nejsem spisovatel a nejsem ani fotograf. Přesto tohle všechno dělám, protože mě to neskutečně baví a spojuje to všechny moje zájmy v jeden. Nečekejte dokonalost a nečekejte tady úroveň vysoký gastronomie. Jsem uplně obyčejná holka, co doma ráda uvaří něco dobrýho. V textech očekávejte hovorovou češtinu, protože to jsem prostě já a věřte, že se budu snažit, abych každej den byla zase o kousek dál…
    Vyválený těsto jsem přenesla do formy a prstama jsem ho natlačila na stěny formy tak, aby všude trošku vykukovalo nad okraj (teplem v troubě pak totiž sleze dolů, tak aby se tam pak vešla náplň). Pak jsem těsto na dně propíchala na několika místech vidličkou, přikryla jsem ho alobalem a na alobal jsem nasypala čočku (použít můžete jakoukoliv luštěninu –  propíchnutí těsta vidličkou a zatížení zábrání nafukování těsta při pečení). Takhle připravený těsto jsem pekla v předehřátý troubě 15 minut. Po patnácti minutách jsem sundala alobal s čočkou, těsto jsem potřela rozšlehaným vajíčkem a dala ho ještě bez alobalu na tři až pět minut péct, aby těsto mělo krásnou zlatou barvu.


A jak My Cooking Diary vzniklo?

    Do misky jsem nasypala mouku, sůl a přidala na menší kousky nakrájený máslo. Z těhle ingrediencí jsem vypracovala drobenku. Do drobenky jsem pak přidala dvě lžíce vody a zpracovávala jsem dál. Vzniknout musí hladký těsto, který nelepí. Pokud se bude těsto drolit, přidávejte vodu. Pokud bude lepit, přidejte mouku. Těsto jsem pak  zabalila do potravinový fólie a nechala v lednici cca 30 minut odležet. Mezitím jsem si předehřála troubu na 190°C a připravila si formu na koláč. Po třiceti minutách jsem těsto vyndala z lednice, nechala ho trošku povolit a pak jsem ho vyválela do cca 2-3 mm placku – můžeme si pomoct pečícím papírem nebo potravinovou fólií, kdy těsto umístíme mezi dva kusy a vyválíme ho.
    Troubu jsem si předehřála na 160°C a plech jsem si vyložila pečícím papírem. V míse jsem smíchala nejdřív suchý ingredience (vločky, oříšky, semínka, kakao) a pak jsem k nim přidala med a kokosovej olej. Všechno jsem pořádně promíchala, aby se směs rovnoměrně obalila v medu a oleji. Promíchanou směs jsem rozprostřela na plech a dala ji do trouby. Granolu jsem pekla dohromady 30 minut. V polovině pečení jsem ji vařečkou promíchala, aby se opekla ze všech stran. Po upečení je potřeba ji nechat pořádně vychladnout a přemístit do uzavíratelný nádoby.
    #AdekSKatlouVJaponsku, 8.díl: Procházka k Osaka castle, sakurový šílenství a první praní prádla v Japonsku… 6.4.2017  Po probuzení asi deset minut koukám na ten prstýnek a pořád tomu nemůžu uvěřit. Člověk o tom tak nějak pořád sní, představuje si, jaký to asi jednou bude a najednou je to tady. Navíc ještě hezčí, než jsem si to kdy [...]


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00