Jak na věc


co na alergickou vyrážku

Roboty ve vlastnictví od dvou do pěti let

    Tento recept se vám věřím bude právě před Vánocemi velmi hodit. Je to recept, který vyrobila Valerie McCabe. Vycházela z receptu na Kondenzované mléko v Domácím mlékaři str. 230 nebo zde na webu.
    Pohorečkové ráno, venku relativně teplo a bez sněhu, za což jsme na jednu stranu rádi, na druhou stranu SUCHO. Za necelý měsíc to bude přesně 10 let, kdy se pan domácí rozhodl, že nechce problikávání různých politických stran na blogu, který byl zaparkovaný pod velkou blogovou doménou, a že si teda pořídíme vlastní. Uteklo to jako voda a přesto, že není čas a energie psát na stránku tak často, věřím, že to bylo vzájemně plodných 10 let (nemíním v tom zatím přestávat a díky všem, že snášejí nepravidelnost, budu se snažit trochu to zlepšit :).
    Kniha je koncipována stejně jako Domácí mlékař – nalezneme zde přes sto stran obecné části, které nás seznámí se surovinami i procesy potřebnými při pečení. Kniha je stejně jako Mlékař proložená historickými recepty a stránkami z pera domácích pekařů. Můžete se těšit na příspěvek od Šárky Škáchové – Gurmánky, od Juliany Fischerové – Maškrtnice, od Huga Hromase a Lady Horákové. Rozbalit zbytek tady»


Centrum nastavení ochrany osobních údajů

    Kdysi jsem od čtenářů této stránky dostala informace ohledně fungování jejich domácích robotů a tak bych tyto informace ráda publikovala zde na stránce. Jedná se o roboty, které jsou ještě v prodeji, ale i o kusy, které již byly nahrazeny novými typy, nicméně se ze zkušeností dá stále vycházet. Zkušenostem s dalšími roboty jsme otevření a pokud budete ochotní napsat své zkušenosti, rádi je aktualizujeme. Pro případné zájemce o podrobnou zkušenost s vaším robotem lze využít tento formulář – vyplňovat je nutné pouze otázky s hvězdičkou, ostatní volitelné.
    Valerie ovšem nechala mléko vařit déle, takže ji vznikly skvělé karamely. Velmi jednoduché a velmi efektní. Karamel následně rozkrájela a obalila v kakau (lze i v čokoládě nebo čokoládě s kokosem či ořechy).
    Na jednu dvojvafli nebo dvě čtvercové vafle potřebujeme: 2 vejce, 30 g ovesných vloček, lžičku kaka (je zbytné) a 100 g banánu (1 menší banán) a špetku prášku do pečiva.
    Vyhovuje mi svou cenou, je lehky, takze ho bez problemu muzu premistit na policku, kdyz ho zrovna nepouzivam – nezabira misto na lince, dobre se umyva, diky krytu mi muzou pomahat i deti aniz bych riskovala prsty nebo lzicku strcenou do metly :D , zatim se jevi spolehlive, splnuje presne me pozadavky, ktere jsem pri koupi mela …


Roboty ve vlastnictví nad 10 let

    Jsem už asi 10 let vcelku spokojeným uživatelem nezničitelného robotu Zbrojovka z 50. let minulého století, po babičce. Kromě výrobníku těstovin má všechno myslitelné příslušenství jako velké roboty KitchenAid, vč. několika věcí navíc :-) Nevlastním jen výrobník zmrzliny, soupravu pro čištění/leštění a speciální vývěvu s poklopem pro vakuování :-)
    Červenec mám moc ráda, je všeho dostatek, který se ovšem většinou zlomí na nadbytek. A v poměrně krátké době je třeba spotřebovat ovoce na džemy a marmelády, zavařit okurky a hlavně je stíhat otrhávat v optimální velikosti. Když už to nestihneme, můžeme vytvořit rychlý salát z vařených neloupaných nových brambor, okurek, cibule, kopru, soli, pepře a kefíru. 
    Uhnětu v něm bez problémů těsto z 1.5 kg mouky, i když hranice v návodu je 0.9 kg. Sníh jde krásně vyšlehat, stejně tak šlehačka. Nástavce fungují bez chyb, snadno se zorebírá a myje. Žádný z dílů není tak malý, aby se bez stopy ztratil
    Jeden z dalších produktů, které není radno, aby chyběly v kuchyni. Tento recept mám od Dana, který vyráběl i pastu na fotce a myslím, že je fakt skvělá! Samozřejmě záleží na druhu papriček, ze kterých se chilli omáčka vyrábí, každá má trochu jinou chuť. Ta na fotce je vyrobená z  papriček Red Habanero. Rozbalit zbytek tady»


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00