Jak na věc


co na alergickou vyrážku

Roboty ve vlastnictví od dvou do pěti let

    Kniha je koncipována stejně jako Domácí mlékař – nalezneme zde přes sto stran obecné části, které nás seznámí se surovinami i procesy potřebnými při pečení. Kniha je stejně jako Mlékař proložená historickými recepty a stránkami z pera domácích pekařů. Můžete se těšit na příspěvek od Šárky Škáchové – Gurmánky, od Juliany Fischerové – Maškrtnice, od Huga Hromase a Lady Horákové. Rozbalit zbytek tady»
    Kdysi jsem od čtenářů této stránky dostala informace ohledně fungování jejich domácích robotů a tak bych tyto informace ráda publikovala zde na stránce. Jedná se o roboty, které jsou ještě v prodeji, ale i o kusy, které již byly nahrazeny novými typy, nicméně se ze zkušeností dá stále vycházet. Zkušenostem s dalšími roboty jsme otevření a pokud budete ochotní napsat své zkušenosti, rádi je aktualizujeme. Pro případné zájemce o podrobnou zkušenost s vaším robotem lze využít tento formulář – vyplňovat je nutné pouze otázky s hvězdičkou, ostatní volitelné.
    Tento recept se vám věřím bude právě před Vánocemi velmi hodit. Je to recept, který vyrobila Valerie McCabe. Vycházela z receptu na Kondenzované mléko v Domácím mlékaři str. 230 nebo zde na webu.
    Kenwood Major KM636 http://www.kenwoodworld.com/Global/ResizedImages/Global/Product%20images/Kitchen%20Machines/KM636%20v2/KitchenMachine-KM636-800×600-4_800x600.jpg


Centrum nastavení ochrany osobních údajů

    Valerie ovšem nechala mléko vařit déle, takže ji vznikly skvělé karamely. Velmi jednoduché a velmi efektní. Karamel následně rozkrájela a obalila v kakau (lze i v čokoládě nebo čokoládě s kokosem či ořechy).
    Jsem už asi 10 let vcelku spokojeným uživatelem nezničitelného robotu Zbrojovka z 50. let minulého století, po babičce. Kromě výrobníku těstovin má všechno myslitelné příslušenství jako velké roboty KitchenAid, vč. několika věcí navíc :-) Nevlastním jen výrobník zmrzliny, soupravu pro čištění/leštění a speciální vývěvu s poklopem pro vakuování :-)
    To by mne zajímalo, jak ten UKS míchá chlebové těsto, když nemá planetový systém míchání. Prý se to tam musí sypat postupně, jinak to honí háky kolem dokola té hřídele a špatně se to zapracovává. Mám 2x UKS20, 1x SuperRobot a 1x KitchenAid Profi 5KPM5EWH, ale těsto míchá jen KA. UKS jsem se nedokopal na to vyzkoušet. Používal se na mletí masa a zeleniny (to jsem chleba ještě nedělal…)
    Miluju stále pečení chleba, nejraději časně ráno, kdy jsem v kuchyni sama a můžu zadělávat při severské  detektivce do ucha. A ohromně mě baví seriál online výroby sýrů ve skupině Domácí mlékař na facebooku.


Roboty ve vlastnictví nad 10 let

    Pohorečkové ráno, venku relativně teplo a bez sněhu, za což jsme na jednu stranu rádi, na druhou stranu SUCHO. Za necelý měsíc to bude přesně 10 let, kdy se pan domácí rozhodl, že nechce problikávání různých politických stran na blogu, který byl zaparkovaný pod velkou blogovou doménou, a že si teda pořídíme vlastní. Uteklo to jako voda a přesto, že není čas a energie psát na stránku tak často, věřím, že to bylo vzájemně plodných 10 let (nemíním v tom zatím přestávat a díky všem, že snášejí nepravidelnost, budu se snažit trochu to zlepšit :).
    Tuto polévku mě letos ukázal Hugo Hromas a pokud máte zrovna velké množství cuket, je to ideální recept pro jejich zpracování. Na polévku je třeba větší cuketa, cibule, dva větší stroužky česneku, olej, sůl, pepř, plnotučné mléko a olivový olej (Hugo nedává cibuli a česnek).
    Dočkala jsem se a pekař je doma! Dvojče Domácího mlékaře, 400 stran na recyklovaném papíře, které nás provedou kompletním procesem výroby chleba, pečiva a sladkého z celozrnné mouky.
    Komplet chléb, pečivo, koláče, třená těsta, strojkem těstoviny, těsto na těstoviny, křehká těsta, krájím komplet zeleninu, melu na mlýnku , odšťavňuji – ale pouze měkčí ovoce, zmrzlinu. Máslo komplet.
    Všechny plastové části, do kterých se upínají nástavce jsou již naprasklé nebo i částečně ulomené a drží tam třeba jen za milimetr toho plastu. To už tam bylo někdy před třemi lety.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00