Jak na věc


bulka se sýrem

Domácí houska / bulka / brioška na burger25 / 04 / 2013

    Z tohohle množství upečete 4 megaboule, které jsou k něčemu, pokud máte na jeden burger připraveno minimálně tak 200 – 250g masa. Když říkám, že budou obří až moc, věřte mi. Klasická porce masa do hambáče se pohybuje někde kolem 120 – 150 g. Maso v mé bulce má 120 g a aby byl poměr jeho velikosti k housce takový, udělejte z těsta 5 ks. Na burgříky kolem 100g těsto v pohodě rozdělte na 6 dílů. Každopádně vždycky vám bude stačit jeden pekáč pokrytý pečícím papírem.
    Postupujte podle videa, vložila jsem sem na web prodlouženou verzi, takže vše důležité je tu. Krátce a popisem si odvažte přesně mouku, přidejte do ní sůl. Droždí rozdrolte, smíchejte do tekuta s cukrem a přilijte trochu (cca 5-10 ml) vlažné vody. Ke zbytku vlažné vody přilijte olej. Rozkvedlejte vajíčko, půlku ho přilijte do vody s olejem a promíchejte, je druhé polovině cmrndněte trošičku studené vody z kohoutku, promíchejte a dejte do lednice – tím budeme bulky před pečením potírat. Mouku i tekuté složky smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme buď tak 3 – 4 intenzivní a těžké minuty ručně s měchačkou a nebo v hnětacím robotu. Musí se lepit. A bude se lepit dost. To je dobře. Nepřidávejte mouku, jinak budete mít houstičky tuhé. Coby přídavek bude bohatě stačit to, co pak budete potřebovat na pomoučení, aby šlo těsto ručně ještě chvilku hnětat a po vykynutí taky rozdělit a uválet pěkné bobánky.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00