Jak na věc


bez přetvářky elizabeth lowellová

Chronický stres ničí tělo i psychiku. Většinou o něm nevíme

    BALSTLUXTABPS Balance STÉVIE hořká s pomerančem, bez přidaného cukru 85gBelgická čokoláda bez přidaného cukru, slazená maltitolem a glykosidy steviolu75,00 KčPřidat do košíku
    120263 Venchi ChocoLight hořká čokoláda s celými lískovými oříšky, bez přidaného cukru 100gHořká čokoláda s celými lískovými oříšky, bez přidaného cukru, slazená maltitolem120,00 KčPřidat do košíku
    Bez černý má řadu léčivých účinků. K přípravě  léčivých směsí se používají všechny části keře, i kořen. Květy obsahují vitamin C, kyselinu jablečnou, octovou a valerovou, dále silice, třísloviny glykosidy a slizy. Plody obsahují také vitamin C, vitamin A a vitaminy skupiny B, kyselinu panthotenovou, kyseliny, cukry, pekti. V listech se nachází pryskyřice, vápník, glykosidy, sambunigrin, sambucin.
    BALSTLUXTABMEKO Balance STÉVIE mléčná s kokosem a křupinkami, bez přidaného cukru 85gBelgická čokoláda bez přidaného cukru, slazená maltitolem a glykosidy steviolu75,00 KčPřidat do košíku
    120267 Venchi ChocoLight hořká čokoláda 54%, bez přidaného cukru 100gHořká čokoláda 54%, bez přidaného cukru, slazená maltitolem120,00 KčPřidat do košíku


BALREEPS Balance hořká s pomerančovou náplní, bez přidaného cukru 35g

    120266 Venchi Chocolight hořká čokoláda 75%, bez přidaného cukru 100gHořká čokoláda 75% bez přidaného cukru, slazená maltitolem120,00 KčPřidat do košíku
    Nasušená květenství černého bezu přelijeme půl litrem vroucí vody a vaříme 3 minuty. Necháme odstát, dokud květy neklesnou ke dnu. Můžeme dosladit medem, slazený čaj je však mírně projímavý. Pijeme teplý několikrát denně.
    120264 Venchi ChocoLight mléčná čokoláda s celými lískovými oříšky, bez přidaného cukru 100gMléčná čokoláda s celými lískovými oříšky, bez přidaného cukru, slazená maltitolem120,00 KčPřidat do košíku
    Převaříme vodu a necháme vychladnout. Vodou přelijeme květy, přidáme ocet a na kolečka nakrájený odpeckovaný citron. Směs slijeme do 5ti litrových sklenic a přikryjeme plátýnkem. Necháme 9 dní stát při pokojové teplotě. Každý den 2 x nápoj promícháme. Po 9 dnech přecedíme přes vyvařené plátno a stočíme do lahví. Pořádně zazátkujeme a necháme ještě 10 dní odstát v chladu a temnu. Pijeme vychlazené.


120266 Venchi Chocolight hořká čokoláda 75%, bez přidaného cukru 100g

    Do vody vložíme květy, cukr, droždí a půlku citronu nakrájeného na kolečka, z druhé půlky vymačkáme do vody šťávu. Odstavíme na 7 dní do tepla, poté přecedíme a sléváme do lahví. Zazátkujeme a odstavíme na 14 dní do chladu. Potom můžeme pít.
    Svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout. Květy vložíme do 5ti litrové sklenice, přidáme vypeckovaný citron nakrájený na kolečka a zalijeme cukerným roztokem. Sklenici uzavřeme celofánem, do kterého silnější jehlou propícháme dírky. Sklenici odstavíme 12 dní na teplém a slunečném místě. Poté ještě necháme odstát několik dní v temnu a chladu. Scedíme a slijeme do lahví.
    Černý bez (Sambucus nigra) je rozložitý keř původem z Kavkazu. Má podlouhlé, vejčité listy a kvete od  května do června. Květy v podobě trsů drobných žlutobílých kvítků mají intenzívní vůni. Plody jsou černé kuličky velikosti 3-6 mm a zrají v srpnu. Tento keř lze u nás běžně  najít na okrajích cest, v lese, podél řek a potoků, v zahradách.


120268 Venchi ChocoLight mléčná čokoláda, bez přidaného cukru 100g

    Černý bez působí proti skleróze a regeneruje jaterní buňky a  napomáhá tak detoxikaci organismu. Sirup a čaj z květů bezu se užívá při nachlazení, angíně, pomáhá na horečku, kašel a chrapot, jelikož uvolňuje dýchací cesty a usnadňuje vykašlávání. Mladé výhonky ve formě obkladu se používají při dně, revmatismu a onemocnění šlach. Odvary a koupele z bezu využijeme také při migrénách, svalových bolestech a ischiatických bolestech.
    Zralé plody bezu černého (bezinky) obereme od stopek, opláchneme, zalijeme vodou, aby kuličky byly ponořené, přidáme citron nakrájený na kolečka nebo kyselinu citronovou podle chuti a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Přecedíme, a vymačkáme přes plátno zbytek šťávy z povařených plodů. Přidáme cukr, instantní kávu (asi 4 lžíce), rozmíchanou v malém množství vody, nebo hrnek silné turecké kávy (zcezené). Ochutnáme, dochutíme popř. ještě cukrem nebo kávou a vše povaříme na mírném ohni ještě 15 minut. Mícháme, aby se nepřipálil cukr. Po vychladnutí přidáme 1 litr Rumu nebo Vodky. Slijeme do čistých láhví a uložíme v chladu a temnu. Podáváme vychlazené s ledem.


Jsou k dispozici hotové výukové materiály?

    Tento sladký lahodný likér je nejen chuťové velice příjemný, ale také zdraví prospěšný. Pomáhá při bolestech páteře, kloubovém revmatismu, působí na žaludeční a střevní sekreci. Má protineuralgický účinek. K léčbě se užívá 1 malá sklenka denně před spaním. Plody bezu černého obsahují cukry, kyselinu jablečnou, třísloviny, pektin, silice, vitamíny A, B, C a barviva anthokyany.
    Do vody nasypeme kyselinu citronovou a převaříme. Necháme vychladnout a přidáme květy bezu s citrony nakrájenými na kolečka i s kůrou. Necháme stát do druhého dne (24 h). Pak scedíme, přidáme cukr a pozvolna zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přidáme přípravek proti plísni. Pijeme vychlazené, zředěné s vodou nebo se sodovkou.
    Svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout. Omyté květy vložíme do 5ti litrové sklenice, proložíme je na kolečka (i s kůrou) nakrájenými citrony. Zalijeme studenou cukrovou vodou a přidáme kyselinu citronovou. Sklenici uložíme na 3 dny do chladu a temna, každý den se sklenicí zakroužíme. Po 3 dnech obsah přecedíme přes plátýnko a květy vymačkáme. Plníme do lahví.
    Vodu převaříme a necháme zchladnout. Poté do ní nasypeme květy bezu, cukr a šťávu z citrónů. Přikryjeme a necháme 14 hodin louhovat. Přecedíme a necháme ještě 14 dní odstát. Poté můžeme užívat. Podáváme vychlazené.


BALSTLUXTABMEKO Balance STÉVIE mléčná s kokosem a křupinkami, bez přidaného cukru 85g

    BALSTLUXTABPBS Balance STÉVIE hořká s borůvkami a jahodami, bez přidaného cukru 85gBelgická čokoláda bez přidaného cukru, slazená maltitolem a glykosidy steviolu75,00 KčPřidat do košíku
    Přípravek Triphala je kombinací tří ájurvédských bylin na účinnou detoxikaci organismu přírodní cestou. Blahodárné účinky směsi bylin Amalaki, Vibhitaki a Haritaki jsou známy už více než 5000 let. Tato kombinace působí velmi pozitivně na celý trávicí systém, nervovou soustavu a psychický stav. Aktivujte svůj imunitní systém směsí bylin Triphala a vyhněte se mnohým nemocem, které souvisí s oslabenou imunitou organismu. Zbavíte se také únavy, vyčerpání a stresu.
    Svaříme vodu s cukrem a octem, necháme vychladnout. Přidáme květy bezu a citrony nakrájené na kolečka. Necháme odstát 3-4 dny na slunci, potom scedíme. Pijeme vychlazené.
    1 lžíce sušených bezinek, 6 lžic vlažné vody, 10 kapek alkoholu. Všechno smícháme a necháme louhovat do druhého dne. Užíváme 1 lžíci ráno a jednu lžíci večer. Při menší bolesti pouze 1 lžíci ráno po dobu 2 měsíců.


Postup přípravy bezinkového likéru

    Bezinky (černé kuličky) rozvaříme, vymačkáme, přidáme umělé sladidlo a 30 minut vaříme. Poté slijeme do malých sklenic a sterilujeme. Užíváme denně 1-3 lžičky.
    Květy zalijeme vodou, přidáme kyselinu citronovou a citrony nakrájené na kolečka. Necháme 3 dny uležet. Poté přecedíme, přisypeme cukr a zahřejeme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Do sirupu přidáme rozvařený petol. Můžeme slévat do lahví.
    BALSTLUXTABMEPAW Balance STÉVIE mléčná, pistácie, mandle, vlašský ořech, bez přidaného cukru 85gBelgická čokoláda bez přidaného cukru, slazená maltitolem a glykosidy steviolu75,00 KčPřidat do košíku
    120265 Venchi ChocoLight bílá čokoláda se solenými lískovými oříšky, mandlemi a pistáciemi, bez přidaného cukru 100gBílá čokoláda se solenou směsí ořechů, bez přidaného cukru, slazená maltitolem120,00 KčPřidat do košíku

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00