Jak na věc


ajina-kuchařka.cz

Králík pečený s houbovou nádivkou

    10 Rybí polévka Rybí hlavy (bez žáber) ploutve a pátee ze 2 kapr 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru 1 cibule 1/2 pórku 1 bobkový list 5 zrnek pepe 3 kuliky nového koení trochu tymiánu Vyprané hlavy, ploutve a pátee zalijeme 3/4 litrem studené vody, pidáme oištnou zeleninu, cibuli, pór, koení a sl. Vaíme 30 minut a scedíme. 1-2 lžíce hladké mouky 1 lžíce másla 1 kostka Karpatského bujónu jikry a mlíí pórek muškátový kvt V hrnci nasucho opražíme mouku, až je nazlátlá, dáme máslo, podlijeme vývarem z ryb, pidáme kostku bujónu a 20 minut povaíme. Do polévky pidáme omyté nasekané mlíí a jikry, povaíme, pidáme obrané maso z ryb, nakrájenou uvaenou zeleninu, nakrájený pórek a krátce provaíme. Polévku dochutíme solí a muškátovým kvtem. Pidáme-li 5 dkg žampión podušených na másle, dostane polévka odlišnou chu. Bramborový salát 2 kg brambor 2 vtší cibule 2 kyselé okurky 15 dkg mrkve 10 dkg celeru 7 dkg petržele 8 vajec 375 ml majonézy 125 ml tatarské omáky sterilovaný hrášek 2 lžíce plnotuné hoice o


Cukroví. Vánoce jsou svátky, které mám ráda a na které se tším.

    2 Linecké cukroví 40 dkg hladké mouky 25 dkg tuku (Hera) 15 dkg moukového cukru 2 žloutky a 1 celé vejce vanilkový cukr citrónová kra Z mouky, cukru, tuku, vejce, žloutk, vanilkového cukru, postrouhané citrónové kry vypracujeme tsto, které necháme v chladnu odpoinout. Potom ho vyválíme a vykrajujeme tvary (koleka, srdíka, hvzdiky apod.). V polovin vykrojíme sted. Peeme v horké troub dožluta. Vychladlé spojíme rybízovou marmeládou (vespod je plné a nahoe s vykrojeným stedem). Ped podáváním pocukrujeme, nebo nkteré polijeme okoládou a navrch dáme zdobení. Oechové tyinky linecké tsto 7 dkg moukového cukru 7 dkg mletých oech 2 syrové bílky trochu skoice Poleva: Bílky ušleháme s cukrem a potom pidáme oechy a trochu skoice. Linecké tsto rozválíme a poteme oechovou polevou a pak vykrájíme tvary nebo nakrájíme jen na tyky nebo tvereky. Peeme zvolna nejlépe na peícím papíe. Vanilkové rohlíky - od maminky 37 dkg hladké mouky 10 dkg moukového cukru 10 dkg mletých vlašských oech (pro lepší chu tro


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00