Jak na věc


ajina-kuchařka.cz

Cukroví. Vánoce jsou svátky, které mám ráda a na které se tším.

    11 Smažený kapr 4 porce kapra sl citrónová šáva hladká mouka 2 vejce trocha piva nebo mléka strouhanka vepové sádlo nebo olej Kvasnicová pomazánka - nastavená majonéza 1/4 l mléka 2 lžíce hrubé mouky a kousek másla Uvaíme kaši do ztuhnutí Droždí 1 menší cibule, tuk Porce kapra osolíme, pokapeme citronem a dáme do chladna. Mžeme to udlat den pedem, nebo aspo 1 hodinu ped další úpravou. Na obalování si pipravíme hladkou mouku, strouhanku a vejce. Vejce osolíme a rozšleháme s trochou piva nebo mléka, mže být i voda. Kapra nejdíve obalíme v mouce, potom namoíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Pokud nám zbylo vajíko, mžeme porce obalit ve vajíku a strouhance ješt jednou. My máme rádi dvakrát obalované ízky. Kousky kapra smažíme pomalu ve vtší dávce tuku, aby se ryba dostaten propekla. Na smažení kapra je nejlepší sádlo. Na vánoce, kdy dlám víc porcí, smažím kapra ve friáku. Podáváme s bramborovým salátem nebo vaeným bramborem i bramborovou kaší. Na tuku mírn osmažíme jemn nakráj


Králík pečený s houbovou nádivkou

    3 Nepeené oechové tvereky 1 bílek 15 dkg cukru 15 dkg mletých oech celé lískové oechy Bílek ušleháme v sníh, pidáme cukr, oechy a promícháme ve vláné tsto. Je-li tsto ídké pidáme oechy nebo kokos. Vál posypeme cukrem a na nm tsto rozválíme na tenký plát, polijeme citrónovou polevou, nakrájíme na tvereky a na každý dáme lískový oech. Nepee se, nechají se zaschnout v pokojové teplot. Citrónová poleva: 10 dkg mletého cukru, 2 lžíce citrónové šávy, 2 lžiky horké vody teme. pokud je poleva ídká pidáme cukr. Tatrankové koule 4 tatranky dkg moukového cukru 16 dkg másla 2 lžíce rumu 2 lžíce kakaa Medové perníky 80 dkg hladké mouky 15 dkg másla (Hera) 1 kávová lžika skoice 4 vejce 28 dkg mletého cukru (mouka) 4 lžíce rozpuštného vlahého medu 2 kávové lžiky jedlé sody 14 tluených hebík 2 lžiky anýzu Vejce, cukr a tuk utít, pidat mouku s koením, sodu a med. Na vále vypracovat tsto, mouky lze pidat až do hustoty, aby se tsto neroztékalo. Tsto zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice nejlépe 1


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00