Jak na věc


řízky v troubě

Domácí sušenky s lněným semínkem připravené v troubě za 10 minut! Chutnají skvěle!

    Recept nebo spíše postup je velmi jednoduchý. Ale nejdříve o tom proč vlastně vůbec dělat řízky v troubě s máslem. Jednak jsou o dost chutnější a o něco zdravější díky absenci oleje. Rize praktický důvod je ten, že při smažení v troubě pak dva dny nesmrdí celý byt. A v neposlední řadě řízky v troubě nejdou prakticky spálit.
    „Na vepřové řízky se hodí kýta nebo karé (kotleta).“ Tak se to píše stále dokola. Zkušenost ovšem praví, že nejchutnější řízek je z krkovičky.
    Dobrý den, Edito. Děkuji za příspěvek. Máte pravdu: obalované řízky z krkovičky se musejí dělat zvolna. A závěrečné „školení“ v troubě jim dodá na měkkosti.


SILVESTROVSKÉ RECEPTY | INSPIRACE

    Už nějaký křížek mám za sebou.Řízek nejlépe krkovička. Den předem nakrájet na sílu 1.5 -2cm. Pořiďte si tenderizér místo paličky. Ten vlákna noži naruší a přitom moc do šířky neroztahá. Nakrájené maso tenderizérem uvolněte a potřete olejem do kterého přidáme koření podle své chuti to znamená jakékoliv hlavně které nám nejlépe voní i chutná. Já přidávám česnek a trochu majoránky. Nechte v ledničce odležet. Před přípravou osolte případně pepř. Ten můžete přidat i do oleje. To není důležité, hlavně nesolte den předem. Maso pak pustí šťávu a to nechceme. Normální trojobal a smažit olej nebo sádlo ale můsí být řízek potopený. Já používám fritézu s olejem teplot 160°C 5-7minut. Řízek musí být světlý jenom nahnědlý. Dám do trouby teplota kolem 100°C skládám na stojato. Přebytečný tuk steče na dno pekáče kam jsme naskládal kuchyňské ubrousky do kterých se tuk nasaje. V troubě nechte řízky dojít půl hodiny. Jsou chutné měkké a šťavnaté. Trojobal se provlhčí a tento řízek je chutný i třetí den.
    Já na to mohu říct jen toto: „Co si obalíte, to pak v řízku máte.“ Je v moci kuchaře odstranit takové kousky masa, které se mu nepozdávají (později je zpracuje jinak, nevyhodí je). Ne, nezavrhuji kuřecí řízky. V dětském jídelníčku mají své místo. Ale nad dobrý vepřový není.
     Zobrazit příspěvek na Instagramu Zapečená snídaně. Vejce caprese
    Kvalitního vepřového je však na trhu dost, tak proč byli vepříci téměř vytlačeni z talířů takovou lehkou váhou, jako jsou kuřata? Dokonce se stalo, že celkem bez povšimnutí dorostla do dospělosti generace mladých lidí, kteří kuřecí maso považují za jediné možné pro přípravu smaženého řízku, a to aniž by kdy dobrý vepřový řízek ochutnali.
    Na téhle dobrotě si zajisté pochutná celá vaše rodina! Vyzkoušejte je ještě dnes! Uvidíte že na téhle dobrotě si pochutná celá Vaše rodina, jsou vážně dokonalé!


Sýrové placky z pánvičky připravené za 15 minut s úžasnou chutí! Zamiluje si je celá Vaše rodina!

    Řízky cornflakes se ve většině případů smaží ve vrstvě oleje. Ony se ale dají upéct i v troubě. Vyhnete se přepálenému oleji a ušetříte si tím i "stepování" u pánve. Vrstva opečených cornflakes navíc dodá řízkům jedinečnou chuť.
    Jestli Vás to přesvědčilo nebo chcete zkusit řízky udělat trochu jinak jdeme na to. Jako první zapněte troubu ať je dobře rozpálená. Nastavte 200 stupňů a už teď dejte do trouby plech s pečícím papírem ať je vše dobře nahřáté.
    Když dělám řízků menší množství, ukládám je do umělohmotného tlakového hrnce na vaření rýže a obilnin. Udrží teplo i optimálně vlhké prostředí. Řízky jsou pak měkké jako pápěří, voní a chutnají nedostižně.
    Když jsou všechny řízky v kastrolu nebo „tlakáčku“, sliji z nich máslo. Buď do brambor, které pak rozmačkám, a nebo na tom másle jen trochu opeču nové brambory (například s naťovou cibulkou).


Máslové sušenky s lahodnou vláčnou chutí připravené za 20 minut!

    Řízek z krkovice….centimetr a půl široký plátky den předem potřu stolním olejem,nandám do dozy a dám do ledničky…..ráno jak vstanu je vyndám a nechám dojít,pokojové teplotě (to je docela důležité,nikdy vám neopadne strouhanka) maso naklepu přez igelit (nikde nic nestříká a nelítá)lehce osolím a opepřím mouka hladká s polohrubou napůl (osvědčil se mi tenhle poměr,lépe to přilne) vejce prošlehané a pak strouhanka (dělávám ze zásady z čerstvých rohlíků ve spešl mixeru,který to umí..je taková chlupatější a nechám uschnout)…vezmu starou železnou pánev rozpálím vašší vrstvu sádla do bodu kouře dám dva tři řízky a shodím plamen na dvě třetiny výkonu (maso se zatáhne a řízek získá zlatavý nádech)smažím do světlehnědé barvy,otočím a dosmažím,další várka opět rozpálím sádlo a stejný postup pak už jak píše autorka finta s máslem a troubou….jak vidíte dobréj řízek chce svůj čas ale odmění se vám chutí která je nazapomenutelná….nemá cenu něco uspěchat a nebo jak se řík
    Prave jsme doobedvali rizky z krkovicky a jsou nadherne mekoucke
    Ale pozor. V tom podivuhodném článku jsem také četla, že by „strouhanka měla být z rohlíků tři dny starých.“ To je tvrdost tak leda do houskových knedlíků, ale ne na strouhání. Jen to zkuste, nenastrouháte, rozdrobíte. Navíc – úplně čerstvá strouhanka není vhodná na obalování, protože hodně nasává tuk. Takže domácí ano, ale proschlou.
    Legenda zvaná smažený vepřový řízek. • Jak chutná vepřový řízek. •  Souboj: vepřový versus kuřecí řízek. • Tajemství vepřového řízku měkkého jak pápěří. • Vepřový řízek, krok do dospělosti. •
    Kuřecí řízky si nemusíte dopřávat pouze v klasickém trojobalu. Obměňte čas od času přípravu kuřecího masa a vyzkoušejte něco nového. Lahodné kuřecí řízky, které v troubě zapečete s rajčaty a sýrem, začnou jistě patřit do Vašeho seznamu oblíbených jídel.
     Zobrazit příspěvek na Instagramu Extra vláčný kakaový dort


Geniální triky jak využít v domácnosti obyčejnou jedlou sodu! Dokáže vybělit prádlo a vyčistí téměř cokoliv!

    Teplota tuku. Četla jste Robinsonku? Tonička tam Bláže dává radu: správná teplota rozehřátého tuku se pozná tak, že do něj hodíme trochu strouhanky. Když se tuk na ni „vrhne s hlukem“, můžeme vkládat řízky. Řízky se při nejvyšší teplotě osmaží z jedné strany do stadia „ještě ne akorát“. Pak se obrátí, teplota se sníží na střední, a dál se smaží zvolna. Když je druhá strana od pohledu osmažená, obrátíme na tu první a dosmažíme. Řízek nedostane správnou barvu kůrku, pokud je uvnitř syrový, to je ta „záhada“ trojobalu. Pro dokonalé změknutí doporučuji to, co je v článku – kousek másla a pod pokličku…
    Nakrájejte máslo na plátky a položte na maso. Vložte do trouby na plech. Zkoušel jsem i keramickou misku, ale na plechu se dělají lépe. Nechte smažit zhruba 7 minut z každé strany dozlatova.
    Nejlepší maso na řízky podle mě je vepřová krkovice. Maso si z lednice vyndejte o něco dříve aby mělo pokojovou teplotu. Nařezejte zhruba jeden a půl centimetru silné plátky. Dobře nasolte a klasickým způsobem obalte. Já solím i vejce.
    Dobrý den, pane Ševčíku. Zkuste ty řízky opravdu po usmažení proložit plátkem másla a dát na chvíli do mírně vyhřáté trouby, jak to doporučuji v článku. Pak jistojistě změknu a budou mít i skvělou chuť. Není to můj vynález, je to starý osvědčený venkovský způsob. Nevzdávejte to! ;=) M.P.


Osvědčené triky jak vyčistit zašlé polštáře, které se budou hodit každému!

    Žádná oslava či hostina se v minulosti neobešla bez vepřového řízku. Vepřové řízky se smažily na Velikonoce, na pouť i posvícení, v den tatínkových narozenin, na oslavu návratu rodinného příslušníka, který z nějakého důvodu pobýval mimo domov. Vepřový řízek měli k obědu vojáci v den přísahy, byl předložen účastníkům výroční schůze ROH, dostali jej na talíř „jezeďáci“ při dobírce, školáci v poslední den před vánočními prázdninami. Proč byl smažený vepřový řízek považován za slavnostní jídlo? Jednoduchá odpověď: Protože je dobrý!
    A teď vzkaz některým maminkám. Až váš synek v osmi  devíti letech „vyletí“, když mu budete nabízet „kuřízek“ a požádá vás, abyste s ním mluvila normálně, nazrál čas k přechodu na řízek vepřový. Probudil se v něm muž.  Dejte si záležet a udělejte mu ho „jako dort“.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00