Jak na věc


čokoládový festival zlín

114053 Venchi bílý čokoládový krém s lískooříškovou pastou 300g

    5 Sejměte z ohně a zašlehejte do směsi máslo, vanilkový extrakt, sůl a rum. Pak přidejte ořechy a kokos. Nechte vychladnout při pokojové teplotě, občas zamíchejte. Oba korpusy vodorovně prořízněte napůl. První plát položte na pracovní plochu a potřete třetinou náplně. Na to položte další plát a postup dvakrát zopakujte. Přiklopte posledním plátem.
    3 Rozdělte do připravených forem a pečte 40–45 minut, až špejli zapíchnutou do středu vytáhnete čistou. Nechte chladnout ve formě na mřížce 20 minut, pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout, nejméně 1 hodinu.
    1 Předehřejte troubu na 160 ºC. Vymažte 2 dortové formy o průměru 23 cm a vyložte je papírem na pečení. V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl.
    120254 Venchi Light čokoládový krém s lískooříškovou pastou, se sladidly, bez přidaného cukru, bez lepku 300gČokoládový krém s lískooříškovou pastou, bez přidaného cukru, slazený maltitolem245,00 KčPřidat do košíku
    2 Rozpusťte máslo v kastrůlku, smíchejte ho s kakaem a za stálého míchání zahřívejte 1 minutu. Sejměte z ohně, přidejte třtinový a krupicový cukr a šlehejte do rozpuštění. Přimíchejte kávu, podmáslí, vejce a vanilku a prošlehejte dohladka. Přisypte suché přísady z misky a vymíchejte na hladké těsto.


114052 Venchi extra hořký čokoládový krém s lískooříškovou pastou 300g

    Čokoládový dort s kokosem je v Americe velmi populární a říká se mu German chocolate cake. Kupodivu však nepochází z Německa. V roce 1852 pan Sam German pro Americkou pekařskou společnost vynalezl čokoládu na vaření a na jeho počest dostala jeho jméno. V roce 1957 pak byl recept na dort s použitím zmíněné čokolády poprvé uveřejněn v oblastních texaských novinách a okamžitě se proslavil a rozšířil.
    6 Na polevu zahřejte smetanu těsně pod bod varu. Čokoládu dejte do ohnivzdorné mísy, zalijte horkou smetanou, přidejte sirup a nechte 30 sekund stát. Jemně promíchejte dohladka a nechte 10 minut chladnout při pokojové teplotě. Rozetřete polevu po povrchu dortu, přičemž přebytky nechte ozdobně skapávat přes okraj. Dort nechte před krájením při pokojové teplotě odpočinout alespoň 30 minut (až 4 hodiny) a při podávání ho posypte kokosem a ořechy a doplňte kopečkem šlehačky.
    4 Na náplň smíchejte v kastrůlku plnotučné, kokosové a kozí mléko, zahřejte ho těsně pod bod varu a vypněte. Ihned poté zahřívejte v jiném kastrůlku na silném plameni cukr se 60 ml vody 8–10 minut bez míchání, až vznikne tmavě zlatý karamel. Pomalu a opatrně vmíchejte horké mléko a pokračujte v míchání, až bude směs hladká. Přidejte vanilkovou dřeň a sirup. Přiveďte k varu, ztlumte a za občasného míchání svařte na polovinu; trvá to asi 55 minut.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00